Verander Jouw Lifestyle door Eropuit te Trekken

20170325_153914

ALS JE WIL VERANDEREN, DAN VERANDER JE DUS JE LIFESTYLE


Wat is lifestyle nou precies? Een vraag die mij een aantal jaren geleden aardig wist bezig te houden. Blogs met de mooiste verhalen over de reizen naar verre oorden, prachtige witte stranden met palmbomen, geschreven door beauty’s die volgens mij niet eens meer wisten waar ze echt woonden of thuishoren.

Goed, tikkie overdreven, maar dat was wel de illusie die het wekte. Inmiddels weet ik beter. Alles hoort bij Lifestyle. Punt. Vaak komt er iets regelmatig terug in je leven en dan weet je gewoon, dat hoort bij jouw lifestyle. Dat past bij jou. Als je ongezond leeft en je wil veranderen, dan verander je dus je lifestyle. Dat is niet gemakkelijk, want jouw lifestyle lijkt in eerste instantie op jouw lijf geschreven.

OP JOUW LIJF GESCHREVEN


Precies het probleem ook als je wil afvallen en een ongezond patroon wil doorbreken. Een patroon als met het hele gezin de hele dag voor de buis te hangen. Dagelijks de frituurpan te gebruiken. Toen ik dat ding het huis uit deed, jaren geleden, was het zo’n bevrijding. Echt, dat scheelt zoveel en je gaat als het goed is niet elke dag bestellen. Kost je immers klauwen vol geld.

Nou denk je misschien, wie doet zoiets nou? Je zou ze de kost niet willen geven. Dan kan je nog beter elke dag gaan bestellen. Zelf ken ik al meerdere gezinnen, waar dit gewoon normaal is. Het is diep triest, ze kijken ook diep triest, maar lijken inmiddels niet meer beter te weten en sommigen kan het ook niks meer schelen.

ER IS HOOP, STAP VOOR STAP!


Maar jij bent hier, dus jou kan het wel iets schelen. Mocht je ook in een soortgelijke situatie zitten als hierboven beschreven, er is hoop! Stap voor stap. Vooral als je alleen bent of met kleine kinderen zit, is het nog makkelijk om hier en daar aanpassingen te doen. Zit je met meer ouderen opgescheept, dan doe je er verstandig aan het uit te kienen en slim aan te pakken. Zeer geleidelijk aan kleine veranderingen toepassen, vertelde een geslaagde vrouw mij laatst met vijf grote mannen aan tafel.

WIJ ZIJN GEWOONTEDIEREN, DUS ZO GEMAKKELIJK MOGELIJK


Mensen zijn gewoontedieren, dus stap voor stap moet ook wel. Tenminste als je het wil volhouden. Dus ben je gewend aan om steeds te snacken en lui voor de tv te hangen, neem je snacks dan eens mee te wandelen in het bos. Zijn de kids liever lui dan moe, negeer het geklaag en laat ze kiezen welk favoriet snoepgoed er mee moet. Alle begin is moeilijk, dus maak het zo makkelijk mogelijk.

Zoek een park op, een bos of recreatiegebied. In ieder geval in de buitenlucht en ergens waar ook bankjes zijn, zodat je geen kans krijgt om te klagen wanneer de vermoeidheid toeslaat. Ik ga er even vanuit dat je niet gewend bent om te wandelen en met overgewicht kampt. Voor alle anderen is het lekkers niks meer dan een lokmiddel om iedereen in beweging te krijgen.

MAAK INTUSSEN WAT LEUKE FOTO’S


Hou je net als ik van foto’s maken? Camera bij de hand houden. Levert vast en zeker mooie plaatjes op voor later, voor die momenten dat je terugkijkt op je leven en dan zegt, wat ben ik blij dat ik toen die eerste stappen heb gezet om mijn leven te beteren.

EEN BELONING IS ECHT GEEN NO-NO


Heb je al oudere kinderen? Daag ze uit voor een weddenschap. Vijf kilometer lopen, als je het haalt zonder te klagen, krijg je punt. Bij drie punten krijg je bijvoorbeeld een bioscoopkaartje. Om maar iets te noemen. Soms is een competitiestrijd al genoeg om ze te porren. Maar een beloning zo nu en dan, is echt geen no-no. Voor het goede doel denk ik dan maar!

HET RESULTAAT ZAL GOED ZIJN


Je zal zien, dat het resultaat goed zal zijn. Door beweging slaap je beter, krijg je een betere conditie (ja zelfs met gewoon lopen), verlaagt het stressniveau, zorgt voor een ontspannen sfeer onderling, val je van af als er een gezond eetpatroon is, je geniet meer van de natuur, concentratie verbeterd, goed voor de bloedsomloop en ademhaling en vast nog veel meer. Ik hoef vast geen opsomming te maken van de nadelen van bank hangen en vette happen?

Ik heb alvast wat foto’s gemaakt voor de inspiratie, dus hop…. jas aan en lopen maar!


20170325_165921

wandeling9.jpg

20170325_162806

20170325_145252

 

Bewaren

2 gedachtes over “Verander Jouw Lifestyle door Eropuit te Trekken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s