MIND

Verander Jouw Lifestyle door Eropuit te Trekken

Een lifestyle verandering kan al door een paar aanpassingen, stap-voor-stap vooruit voor de beste resultaten.

 

ocean-931776_1280

ALS JE WIL VERANDEREN, DAN VERANDER JE DUS JE LIFESTYLE


Wat is lifestyle nou precies? Een vraag die mij een aantal jaren geleden bezig hield.  Blogs met de mooiste verhalen over reizen naar verre oorden, prachtige witte stranden versierd met palmbomen, geschreven door topmodellen die volgens mij niet eens meer weten waar ze echt wonen of thuishoren.

Goed, tikkie overdreven, maar dat was wel de illusie die het wekte. Inmiddels weet ik beter. Alles hoort bij Lifestyle. Punt. Mijn bescheiden mening. Vaak komt er iets regelmatig terug in je leven en dan weet je gewoon, dát hoort bij jouw lifestyle. Dat past bij jou. Als je ongezond leeft en je wil veranderen, dan verander je dus jouw lifestyle. Dat is niet gemakkelijk, want jouw eerste lifestyle lijkt in eerste instantie op het lijf geschreven.

Patronen doorbreken

Dat is precies het probleem wanneer je wil afvallen en een ongezond patroon wil doorbreken. Bijvoorbeeld het patroon om met het hele gezin de hele dag voor de buis te hangen. Dagelijks de frituurpan te gebruiken. Misschien vraag je je nu af wie zoiets doet, maar je zou ze de kost niet willen geven. Vastgeroest in patronen of het kan hun niks meer schelen.

Maar jij bent hier, dus jou kan het wel iets schelen. Mocht je in een soortgelijke situatie zitten als hierboven beschreven, er is hoop! Stap voor stap. Vooral als je er alleen voor staat of kleine kinderen moet opvoeden, is het nog makkelijk om hier en daar aanpassingen te doen. Heb je een gezin met al wat ouderen om je heen, dan doe je er verstandig aan het uit te kienen en slim aan te pakken. Zeer geleidelijk kleine veranderingen toepassen, werd mij laatst toevertrouwd door een geslaagde vrouw met vijf grote mannen aan tafel.

WIJ ZIJN GEWOONTEDIEREN, DUS ZO GEMAKKELIJK MOGELIJK

Mensen zijn gewoontedieren, dus stap voor stap moet ook wel. Tenminste als je het wil volhouden. Wanneer je gewend bent om steeds te snacken en lui voor de tv te hangen, neem je snacks dan eens mee te wandelen in het bos. Zijn de kids liever lui dan moe, negeer het geklaag en laat ze kiezen welk favoriet snoepgoed er mee moet. Alle begin is moeilijk, dus maak het zo makkelijk mogelijk.

Zoek een park op, een bos of recreatiegebied. In ieder geval ergens in de buitenlucht en waar ook bankjes zijn, zodat je geen kans krijgt om te klagen wanneer de vermoeidheid toeslaat. Ik ga er even voor het gemak vanuit dat je niet gewend bent om te wandelen en met overgewicht kampt. Maar ook als je een betere conditie wil ontwikkelen is dit een prima start. Geen ruimte voor schuldgevoelens, want het doel heiligt de middelen.

Maak het leuker door fotografie

Ook verzot op foto’s maken? Camera bij de hand houden. Leuk voor de herinneringen, voor de motivatie en voor Instagram 😉

Beloning kan echt helpen

Heb je al oudere kinderen? Daag ze uit voor een weddenschap. Vijf kilometer lopen, als je het haalt zonder te klagen, krijg je een punt. Bij drie punten krijg je bijvoorbeeld een bioscoopkaartje. Om maar iets te noemen. Soms is een competitiestrijd al genoeg om ze aan te sporen. Maar een beloning zo nu en dan, is echt geen no-no. Voor het goede doel denk ik dan maar!

Je zal zien, dat het resultaat goed zal zijn. Door beweging slaap je beter, krijg je een betere conditie (zelfs met gewoon lopen), verlaagt het stressniveau, zorgt voor een ontspannen sfeer, val je vaak ook van af  (als er sprake is van een gezond eetpatroon), je geniet van de natuur, de concentratie verbeterd, goed voor de bloedsomloop, betere ademhaling en vast nog veel meer. Ik hoef vast en zeker geen opsomming te maken van de nadelen van bank hangen en vette happen?

Geen redenen meer, of excuses om het te laten. Ook niet om ertegenop te kijken, want het is zo simpel toe te passen in elk leven. Ga je ervoor?

Photocredit Pixabay

 

 

 

Bewaren

2 comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.