Avontuurlijk Wandelen in de Omgeving van Appelscha

AVONTUREN BELEVEN IN HET WOLD


Houd je van de natuur en van plan naar het Noorden van Nederland te komen, dan is het de omgeving van Appelscha het gebied om te vertoeven. Het Drents Friese Wold, is een woud gelegen precies op de grens tussen Drenthe en Friesland.

Mijn vriendin en ik, samen met mijn kids waren er vandaag met vier boefjes van honden. Natuurlijk weer leuke foto’s gemaakt, kijk zelf maar.

Appelscha

Gelukkig hadden we het weer vandaag mee. Maar een paar hagelbuitjes gehad, maar voor de rest regelmatig zonnige momenten. Dat levert schitterende momenten op in een bos, spelend met schaduwen en licht.

Appelscha

Aan de linkerkant van het pad leek het alsof de bomen donker waren, sommigen aan het einde van hun latijn, terwijl aan de rechterkant, het gewoon niet groener kon zijn. Prachtig gezicht.

Appelscha

Hebbes! Vandaag moest ze er vaak aan geloven hèhè, maar ik heb toestemming. Eindelijk…

Appelscha

Appelscha

Appelscha

Hoewel het bij tieners nogal lang kan duren, voordat ze echt op gang komen, was het dit keer binnen een paar minuten al raak. Snel van het paadje af en tussen de bomen door lopen. Vinden wij ook leuk, niet te vergeten de hondjes.

Appelscha

Appelscha

Ondanks sommige blubber en dwars door het bos lopen, toch nog redelijk schone schoenen gehouden. Het viel mee! Maar niet alles liep op rolletjes…

Appelscha

Appelscha

Want toen we deze kiekjes van ons lieten maken door de plaatselijke fotograaf, mijn zoon, bleek een beestje zijn eigen leven te leiden. Mandy!

Appelscha

Dit is Mandy, de bijna bejaarde hond van mijn vriendin. Ze loopt niet zo vlot met de groep mee, maar wel met haar neus. Niet dat ze een wegloper is trouwens, maar wij waren haar echt vergeten en te snel gegaan. Dus weg hond, oeps! Dus mijn vriendin keihard terug gerend naar de auto en wij vooruit om haar te zoeken. Natuurlijk nergens te bekennen en ook bang om zelf te verdwalen. Gelukkig stonden er overal verschillende soorten kikkers.

Appelscha

Dit was er eentje van en stond bij een klein huisje. Mandy was er nog niet en ik had inmiddels ook geen contact met mijn vriendin. Helemaal alleen op de wereld gevoel met een huisje, alsof we in een bizar sprookje waren beland. Onze fantasie begon op te leven en ik kreeg het gevoel daar op dat kruispunt te blijven wachten.

Appelscha

Appelscha13

Op het moment dat wanhoop een beetje begon toe te slaan, ging mijn telefoon over. Zo blij met dat stomme ding. Mandy was terecht, mensen van een camping hadden haar gevangen en wilden net een briefje op de auto plakken. Ze was inderdaad helemaal terug gerend naar de auto. Slimme hond, maar wat een gevaarlijke onderneming bij de weg. Het huisje leek ineens een stuk vriendelijker en wij bleven daar op haar wachten.

Appelscha

Appelscha

Knuffelende bomen, ja het kan echt!

appelscha

We wilden eigenlijk naar de Kale Duinen. Nergens te bekennen. Waren we nou maar zo slim geweest om Google Maps te gebruiken, want achteraf bekeken, na zo’n tien kilometer lopen, waren we er echt heel dichtbij. Maar nee, we luisterden naar mijn zoon die de weg wist. Nou ja, eigenlijk zat hij er dus ook dichtbij… dus dwars door het bos maar weer.

Appelscha

‘Wacht even’ zei ze, terwijl het gras een beetje wegzakte onder onze voeten. Ze tovert een reep chocolade tevoorschijn. ‘Echt hier?’, vraag ik lachend. Kinderen helemaal blij natuurlijk.

Appelscha

Klik! zei de camera. Betrapt… we hadden trek en de honden kregen een groot deel van onze croissants, want die kleintjes hadden dat na zo’n lange wandeling ook verdiend. En een honger dat zij hadden, vol bewondering naar gekeken.

Nu tijd om bij te komen 🙂

(Inmiddels zijn we wel bij de Kale duinen geweest. Klik hier als je wil weten hoe dat eruit ziet.)

Bewaren

Bewaren

6 gedachtes over “Avontuurlijk Wandelen in de Omgeving van Appelscha

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s