Gewoon Doorwandelen en Af en Toe de Weegschaal een Trap Verkopen

wandelingalleen

WANDELEN IS GELUKKIG NIET EEN ‘MOETJE’


Gelukkig ben ik verzot op wandelingen. Stel dat het een ‘moetje’ werd… dat zou pas erg zijn. Afvallen door veel lopen en gezond eten. Makkelijker kan toch niet?

Toch, als het allemaal zo makkelijk zou zijn, dan was ik nu alweer op mijn oude gewicht geweest. Laatst nog in gesprek met een vader, die ook even dacht zijn buikje weg te werken. Ging vroeger zo makkelijk, nu ineens niet meer. De vreemde man die ik tegenkwam tijdens deze wandeling, moest eigenlijk ook weer wat kilootjes verliezen. Hij wenste mij succes!

Maar ondanks dat mijn gewicht blijft hangen, de laxeertabletten en vocht vasthouden, ben ik positief. Er zijn toch wat centimeters verdwenen en ik voel mij gezonder dan ooit. Met regelmaat ontvang ik complimenten en ik weet zeker dat het komt door een gezonde uitstraling, ondanks het gewicht.

Gewoon doorwandelen en gezond blijven eten. Af en toe de weegschaal een trap verkopen, even zielig zijn en dan weer blij, omdat ik geen slaaf meer ben van die stinkende peuk!

WANDELEN OM POSITIEF TE BLIJVEN


Wandelen houdt ook de geest gezond. Zeer geschikt om weer energie op te doen en positief te blijven. Depressies tegen te gaan en onvermijdelijke confrontaties te verwerken, zoals het echt merken dat je ouder bent geworden. Niet geestelijk, maar lichamelijk en dat er een nieuwe draai aan gegeven moet worden.

HET KOST GEWOON TIJD OM BALANS TE VINDEN


Ook al klink ik nu als een beppe, dat ben ik natuurlijk nog lang niet. Zo voel ik mij ook niet. Maar ontkennen dat veertig plus wat ongemakken met zich meebrengt, zou ook een leugen zijn. Een menopauze in zicht, of misschien al aanwezig, gestopt zijn met roken en een langzamere stofwisseling na je veertigste, is een combinatie dat je niet even onder de bank stopt en tijd gaat kosten om er weer een balans in te krijgen.

Vandaag was het weer een warme dag en normaal gesproken zou ik gelijk zonder aarzelen een topje aantrekken. Vandaag moest ik mij eroverheen zetten, dat er een rolletje te zien was. Voor sommigen klinkt dat misschien belachelijk (ja ik weet dat jullie gewoon de rollen laten rollen), maar voor mij was het een hele mijlpaal. Zelfacceptatie voor genezing! Het pakte gelukkig goed uit 🙂

Dan nu weer een paar foto’s van een wandeling van een paar dagen geleden. Heerlijk zes kilometer gelopen met mijn hondje en zonder de kids. Lekker rustig genieten in de ochtend.  Enjoy!

wandeling
Bloemen en struiken vol met de pluisjes (zaadjes) van de Paardenbloem
wandelingalleen1
Wat een beauty
wandelingalleen2
Een kalmerend uitje vol heerlijke geuren van al dat groen

wandelingalleen3

wandelingalleen6
Nederland waterland, prachtig!

wandelingalleen7

4 gedachtes over “Gewoon Doorwandelen en Af en Toe de Weegschaal een Trap Verkopen

  1. Je woont wel in een mooie gebied zeg. Heerlijk wandelen. Die kilo’s tja wat kan ik er op zeggen ik heb er veels te veel van. Maar wat je zegt nu ik anders eet en meer wandel of fiets vragen steeds meer mensen aan mij of ik ben afgevallen volgens de weegschaal niet.

    Geliked door 1 persoon

    1. Ja, Friesland heeft best wel mooie plekjes. Herkenbaar wat je schrijft, had ik na mijn zwangerschap ook. Centimeters vlogen eraf, terwijl de weegschaal bleef zeggen dat het gewoon nog hetzelfde was. Uiteindelijk gaf de weegschaal op 🙂 Gewoon doorgaan! Succes!

      Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s