Inspiratie om van Jouw Tuinfeest een Daverend Succes te maken

Tuinfeestcover

ONAFSCHEIDELIJK MET DE NATUUR


Zelf woon ik samen met mijn kids en hond drie hoog, in een ruim appartement met twee verdiepingen. In de stad zie je ze niet zo vaak zo groot en daarom neem ik mijn redelijk grote balkon, met witte sierlijke houten hekken, graag voor lief.

Daarbij heb ik zo rond deze tijd veel bomen in zicht, prachtig in het blad en kan ik de huizen aan de overkant amper nog zien. Mijn hoekbank staat zo gepositioneerd, dat wanneer ik plaats neem, door mijn ramen alleen nog maar groen en de lucht kan zien.

De enige reden waarom ik hier nog weg zou willen gaan, zou een huis met grote tuin in een afgelegen dorp zijn. Want de natuur lonkt en zo ook tuinfeesten. Natuurlijk kan je op een balkon ook een geweldig aangekleed feestje bouwen, met dezelfde materialen en DIY projects. Dat terzijde en voer voor een ander artikel.

ER ZIJN MEER LOCATIES GESCHIKT DAN JE DENKT


Misschien heb je net als ik een natuurgebied om de hoek zitten? Met wat bomen, water en zand, of weilanden? Of heeft een kennis een grote achtertuin, die niet al te netjes is (geeft toch wat meer sfeer vind ik) of ken je iemand met een boerderij die wel zin heeft in een feestje.

Duur hoeft het ook absoluut niet te zijn. Als je het samen met wat vriendinnen gaat brainstormen, een beetje creativiteit toont, de kinderen met hun fantasierijke instelling laat helpen en vooral je mindset op relaxed overschakelt, heb je binnen mum van tijd je eigen fantasieplek gecreëerd.

VAAK EEN RATJETOE AAN SPULLEN


Veel ideeën die je terug kan vinden op mijn Pinterest, zijn geïnspireerd door de Bohemien Lifestyle. De oude zigeuners waren een nomadenvolk, die als geen ander wisten hoe je een tuinfeest kon geven. Vaak was er sprake van armoede en was de aankleding, zowel de tuin als de mode, een ratjetoe van spullen. Met een drankje, kaarsje, versieringen en een dans op goed klinkende muziek, had je al gauw de smaak te pakken en een geslaagd uitje.

SFEER ALS GANGMAKER


Sfeer, daar draait het om. Wie daar niet om maalt en liever een hele fles achteroverslaat, zal daar al sfeer genoeg in vinden. Maar voor bescheiden drinkers, die graag een goed gesprek willen voeren, willen genieten van een hapje en drankje en ook nog plezier kunnen maken met kinderen, is het handig en leuk, als de sfeer er al is voordat je begonnen bent. En wie wil zijn gasten nou niet blij maken?

Laten we beginnen, wat denk je van het volgende?

tuinfeest1
Prachtige aankleding gespot op Artistic Odyssey
EEN GESCHIKTE LOCATIE VINDEN GAAT MAKKELIJKER DAN JE DENKT

Bijna iedereen kent wel ergens een plekje in de natuur, in het park of bos, waar je dit kan vinden. Een aantal overblijfsels van afgezaagde bomen. Misschien staan ze wel niet zo keurig netjes op een rij als op deze op de foto, maar met wat fantasie en aankleding zou dat geen probleem moeten zijn. Een paar leuke kussens (o.a van Green Decor) en opvallende decoratie, en je waant je in fantasieland. En het mag ook best wel in zicht zijn van voorbijgangers, wie weet, wordt het nog gezelliger!

MAAK HET DE GASTEN ZO AANGENAAM MOGELIJK
tuinfeest3
Dit leuke idee komt van Roomed

Soms gaan feestjes wat langer door dan gepland, en zo ja, zie dat maar als een groot compliment. Wat je niet wil, is dat je gasten buiten staan te koukleumen en daardoor eerder naar huis gaan. Tenzij jij dat wilt, dan zou ik het idee van hiernaast niet uitvoeren.

Leg ergens in een mand of op een apart tafeltje wat gekleurde vrolijke dekentjes neer, een leuk bord erbij waarop aangegeven staat waarvoor het dient. Ook kinderen zullen dit geweldig vinden bij een kampvuurtje ’s avonds.

tuinfeest
Gespot op Pinterest
DE GEZELLIGHEID VAN KAARSLICHT

Vul een paar stevige vuurvaste schalen (bloempotten kan ook) met zand en plant er wat kaarsjes in. Dat kan zo als hier op de foto, maar gekleurde andere kaarsen staan net zo leuk, misschien nog wel leuker. Een tuinfeest staat of valt bij goede sfeerverlichting en kaarsen zijn bij uitstek de sfeerverlichters. Misschien heb je thuis wel iets liggen in het hok en anders bij een kringloopwinkel, daar kom je geregeld leuke dingen tegen voor een miniprijsje.

tuinfeest4
Deze bloemenpracht is afkomstig van Keith Watson Events

Heb je nog een emmer of schaal, dat niet van plastic is, wellicht een zinken teil en vul het met water met wat bloemenkoppen (nep kan ook) en drijfkaarsen. Past bij elke gelegenheid, romantisch, bourgondisch en bohemien. Pas de kleuren een beetje voor een chique effect, of juist helemaal niet, voor meer een bohemien effect.

ZELFGEMAAKT VAAK SPEELSER
tuinfeest5
Afkomstig van Pinterest

Beetje creatief aangelegd? Wat LED-verlichting in huis? Maak dan je eigen versiering door leuke plastic bekers om te toveren in lampionnen. Persoonlijk vind ik dit echt superleuk, maar zorg wel voor goede batterijen als je in the-middle-of-nowhere zit. Zou sneu zijn als de batterijen op zijn halverwege het feest. Met een huis in de buurt, kan je kiezen voor stroomverbruik.

Tuinfeest2
Ideetjes genoeg op Pinterest

Ook een fraai gezicht zijn de rijstpapieren bollampen die je tegenwoordig overal kan krijgen in diverse kleuren en maten. Op een balkon iets moeilijker te gebruiken, maar in een bos of park, weer een geweldig idee. Op batterij, stroom en zelfs solar. Keuze zat en geen excuus dat het moeilijk zou moeten zijn! Ze zijn trouwens ook leuk te versieren met glitters en andere craft materialen.

tuinfeest6
Inspiratie op Welke.nl
GEGARANDEERD GESLAAGD MET GLOW-IN-THE-DARK

Je moet er maar op komen, glow in the dark sticks gebruiken als vulling voor ballonnen en deze op water laten drijven. Super leuk! Vooral als er een vijver in de buurt is, zodat je ze na de tijd er weer uit kan vissen. We blijven milieuvriendelijk natuurlijk.

Ook kan je de sticks legen in potjes met water en deze als lampjes laten fungeren. Heerlijk creatief weer! Doe dit wel pas, wanneer het gaat schemeren, anders loop je de kans dat het effect is uitgewerkt.

Het enige wat er nog ontbreekt is de locatie, een datum, de (leuke) gasten en smakelijke zomerse hapjes! Dat gedeelte laat ik aan jou over, veel plezier alvast!

Foto Prawny

Een gedachte over “Inspiratie om van Jouw Tuinfeest een Daverend Succes te maken

  1. Pingback: Wish Me Avril

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s