Broccolirijst

Broccolirijst | Eet je Broccoli eens Anders!

Broccolirijst

WEET IK EINDELIJK WAT TE DOEN MET DE KRUIMELS


Soms is het moeilijk vast te stellen of iets een trend is of nieuw op de markt. Er zijn zoveel mensen en zoveel culturen, dat je echt niet raar op moet kijken dat iets al eeuwen geleden een trend was. Hoe vaak hoor je mensen praten over groente frituren, maar mijn opa deed dat vroeger al. Zo ook met dit, broccolirijst. Al jarenlang kijken we tegen de kruimels aan en gooien die weg en iemand is daar creatief mee geworden. Nieuw? Geen idee, maar de timing is right!

EEN WERELD AAN GERECHTEN EN MOGELIJKHEDEN

Want veel Foodies zijn op zoek naar nieuwe en gezonde mogelijkheden. Mensen die graag gewicht willen verliezen zijn op zoek naar producten met zo weinig mogelijk calorieën en koolhydraten. Ouders zoeken vaak naar oplossingen om hun kroost meer groente te laten eten. Naar mijn idee is broccolirijst (en er is ook bloemkoolrijst), hiermee een geweldig alternatief voor gewone rijst.

BROCCOLI KAN JE OOK RUSTIG EEN SUPERFOOD NOEMEN


Broccoli is namelijk supergezond! Zo zit deze groente vol met glucosinolaten, dat ook preventief zou werken tegen kanker. Onderzoek hierover is nog in volle gang. Het bevat ook flink wat vitamines en mineralen, mits het vers wordt bereid. Zoals vitamine B1, B2, C, caroteen, ijzer, eiwitten en calcium. Geen reden om deze smakelijke groente te laten liggen in de supermarkt.

FLEXIBEL INZETBAAR

Daarbij lust bijna iedereen deze groente. Komt misschien ook wel doordat het één van de meest flexibele groente is die er bestaat. Het past vrijwel bij elk gerecht. Maar is het ook geschikt als rijst?

Broccolirijst

Wij hebben het getest! Ik had niet verwacht dat we het vies zouden gaan vinden. Wij vinden broccoli anders ook altijd zeer smakelijk. Wat ik niet had verwacht, was het gevoel dat het echt leek alsof het rijst was. Ben er nog niet over uit of het pure inbeelding was of de structuur, waardoor de hersenen echt menen rijst te eten. Alleen met heel veel broccoli er doorheen.

Er stond op de verpakking van de Jumbo niet aangegeven hoe het klaargemaakt moest worden, dus dat was een tegenvaller. Nu weet ik toevallig dat je broccoli kan roerbakken, koken en stomen. Maar hoe weet je nou wat het beste is om toch een rijst-achtige resultaat te krijgen? Dat was een test.

Eerst koos ik ervoor om het te roerbakken in een klein beetje olie, maar had na een tijdje niet het idee dat ik het echt smakelijk zou gaan vinden. Misschien lag dat aan mij hoor en zal je dat zelf ook moeten uittesten.

Zelf koos ik ervoor om een heel klein laagje water eraan toe te voegen. Dat pakte beter uit. Het was niet te hard om op te kauwen, maar wel stevig genoeg zoals een rijstkorrel dat ook is. Afmaken met wat zout en peper. Eventueel nog wat nootmuskaat erbij.

BROCCOLIRIJST IS IDEAAL VOOR DE ONGEDULDIGE KEUKENPRINSESSEN


We hebben onze bordjes met groot gemak leeggegeten. In combinatie met de Mexicaanse wokgroenten, de kipburger en Zweedse augurkschijfjes was het lekker! Niet zo lekker dat ik nu zeg, yes!! morgen gelijk weer. Maar voor zo nu en dan eens wat anders, absoluut een aanrader. Snel klaar te maken, veel smaak en goed te combineren met kruiden. De kinderen waren verrast en nieuwsgierig tegelijk. Geen klacht gehoord!

GOED TE GEBRUIKEN TIJDENS EEN DIEET

Geschikt om af te vallen? Absoluut een ja! Tenzij je het gaat bakken in een halve fles olie, dan niet. Is het geschikt om altijd als vervanger te gebruiken voor aardappelen, rijst en pasta? Tijdens het 17 dagen dieet wel, anders niet. Tenzij je graag onderuit gaat op een duur, dan vooral doen!

VRAAG AAN JE KINDEREN OM MET CREATIEVE IDEEËN TE KOMEN

Biedt het mogelijkheden voor Foodies? Yep! Kan niet wachten om wat recepten erbij te leren. Kom maar op met de creativiteit. Geschikt voor ouders met moeilijk etende kinderen? Ja ook nog, laat dan de naam broccoli en groente weg en noem het rijst met een smaakje en voeg er wat appelmoes aan toe. Of vraag of ze jou willen helpen om het lekker te maken en geef aan dat het voor jou ook nieuw is. Kinderen vinden dat maar al te leuk.

JE KAN ERVOOR KIEZEN HET ZELF TE MAKEN VAN BEGIN TOT EIND

Is het makkelijk klaar te maken? Ja, er kan in principe weinig fout gaan. Test het wel voordat je het voor gasten gaat klaarmaken. De bakjes broccolisnippers kan je gewoon in de supermarkten kopen, wellicht ook bij de groenteboer, maar met een goede keukenmachine kan je dit ook met gemak zelf maken. Wel zo vers en goedkoop.

Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen hiermee. Ook al getest?

Foto Congerdesign

2 thoughts on “Broccolirijst | Eet je Broccoli eens Anders!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.