kinderen

11 Redenen Waarom Onze Kinderen Natuurwandelingen Moeten Maken

wandelen met kids
Het lieveheersbeestje doet het altijd goed bij kinderen en op de foto’s. Even poseren en smile 🙂

EROP UIT TREKKEN MET DE KINDEREN


Kijk, ik ga echt niet pretenderen dat ik de perfecte moeder ben. Integendeel en geloof mij, ik lig er niet wakker van. Het werkt prima zo. Mijn huis is wel eens slordig, net zo goed griezelig schoon, er vallen wel eens rake woorden, ze meppen elkaar geregeld en ik heb mijzelf ook schaamteloos horen brullen. Ja ik ook! Geduld is niet mijn sterkste kant.

Mijn kinderen spelen graag en misschien wel te vaak spelletjes op de computer en playstation. Geef het ook toe, het komt mij te vaak goed uit wanneer ik bezig ben. Het zou niet moeten en ook niet mogen, maar van wie niet? Kids happy, ik happy!

KIDS DIE NOOIT IN DE NATUUR KOMEN BESTAAT ECHT

Maar, als ik als moeder hoor dat er kinderen zijn die echt nooit verder komen dan hun slaapkamer en de stoep voor hun deur, dan gaat het jeuken. Dat is zielig. Niet alleen voor de kids, maar ook voor de ouders. Wat mis je dan veel!! En ik heb het nu niet over vakanties, nee, ik heb het gewoon over ‘het aanwezig zijn in‘ en ‘het besef hebben van‘ de natuur.

MENSEN HOREN THUIS IN DE NATUUR


Of je het nou gelooft of niet, maar wij mensen hebben een speciale band met de natuur. Wij zijn ook onderdeel van diezelfde natuur en onze geest heeft behoefte aan de natuur. Zo zijn wij nou eenmaal geschapen.Kan voor velen een onbewust proces zijn, dat klopt, maar het is wel aanwezig. Vooral bij kinderen.

HOUD NIET VAST AAN EEN PROGRAMMA, GEEF FANTASIE EEN KANS

Zelfs tieners leven helemaal op in het bos. Geef ze de ruimte om te struinen, zolang je maar weet waar ze zitten. Hun beleving zal waarschijnlijk meer liggen in het klimmen van bomen, bouwen van hutten en jou de gek aan steken vanachter een boom. Dat is super! Bij kleine kinderen zal het gaan om kaboutertjes zoeken en eekhoorns spotten. Helemaal goed. Haal fantasieland er maar bij, zolang het maar verantwoord en vriendelijk is.

VERGEET HET LEKKERS NIET!


Wat lekkers mee doet het ook altijd goed. Ondanks dat ik in gezond eten geloof, ga ik echt niet op pad zonder wat snoepgoed of koekjes voor de kids. Het is een speciaal momentje en dat gun ons. Ben er ook groot mee geworden en van overgewicht was toen in de verste verte geen sprake.

Zolang het maar met mate is en veel beweging bij komt kijken, is er echt geen man overboord. Maar als het voor jou beter aanvoelt om te snacken met wortels en tomaten, moet je dat vooral doen.

WAAROM WANDELEN IN DE NATUUR BELANGRIJK IS


Een paar redenen waarom aanwezig zijn in de natuur zo belangrijk is voor kids en volwassenen.

 1. Buitenlucht is gezond!

 2. Beweging is gezond!

 3. Fantasie prikkelt de geest en het leervermogen

 4. Het maakt vrolijk

 5. Het versterkt onderlinge banden

 6. Slapen zal veel beter gaan dan voorheen

 7. Het helpt met verwerken van dagelijkse beslommeringen

 8. Het zorgt voor creativiteit

 9. Bevorderend bij afslanken

 10. Gaat verveling tegen

 11. Levert mooie foto’s op

GENOEG MOTIVATIE

Dat laatste is voor mij alleen al motivatie genoeg om op pad te gaan. Voor kinderen is er misschien een stok achter de deur nodig. Vooral tieners. Maar houd in gedachten, dat het echt leuk gaat worden. Zelfs als er gedwarsboomd wordt en ze de boel proberen te saboteren.

JIJ BENT ALS OUDER NOG ALTIJD DE BAAS

Zeker als er net gespeeld wordt op de computer. ‘Ik wil niet, vind er niks aan!‘, ‘Waarom moet ik mee? Ga jij maar alleen!’, ‘Ik ga echt niet leuk doen daar hoor.’, en zo kunnen we nog even door gaan. Zwicht niet! Geen discussie en desnoods trek je de stekker eruit.

Als we terug zijn en jij hebt je goed gedragen, wat lekkers hebt gegeten en even gezellig hebt meegedaan, dan mag jij van mij daarna nog even op de computer. Zo niet? Dan niet!

KOPPEL MOOIE GEVOELENS AAN DE HERINNERINGEN


Laat ze onderweg wel even weten dat je blij bent dat ze toch zijn meegegaan, Een arm om ze heen slaan of een knuffel geven heeft vaak meer betekenis voor ze dan je beseft. Grote kans, als ze later met hun eigen kroost het bos of park induiken, of die ene specifieke boom ruiken, dat juist dan dat moment met jou als herinnering komt opzetten. Mooi toch?

Even een paar gekke selfies van vorig jaar.

Wandelen met kids
Stoer doen met je puber en daarna heerlijk creatief bewerken, levert gegarandeerd een prachtig plaatje op. Misschien niet zoals je had gehoopt, niet geschikt voor de Glossy, maar wel een speciaal moment tussen jullie twee.
wandelen met kids
Met de kleinere broer kan je hetzelfde doen, alhoewel die misschien een totaal andere smaak heeft en dan komt er ook een andere foto eruit. Minstens zo leuk en verrassend.
wandelen met kids
En soms kan je als moeder ook gewoon zin hebben in een selfie, terwijl de kids dat niet willen. Dubbelop pret en een moment om niet te vergeten. ‘Ah..maaaaam… alweer?’ hèhè!
selfieweglopen
Soms lopen ze daarna ook gewoon weg, dat dan weer wel. Hebben ze niet van een vreemde.
Fairy18

Regelmatig ben ik aan het bewerken en ook werk voor anderen gemaakt. O ja, Infomaatje is mijn oude blognaam 😉 Dat ben ik ook nog steeds..
IMG_20170113_132242_057
Fietsen wordt ineens een stuk spannender in het heelal. Of is het toch een fietspad op klaarlichte dag?

Foto’s zijn eigendom

 

 

One thought on “11 Redenen Waarom Onze Kinderen Natuurwandelingen Moeten Maken

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.