De Kracht van Bloemen | Leven In Het Hier en Nu

De Kracht van Bloemen | Leven In Het Hier en Nu
Staan ze te pronken aan de stoeprand, wachtend op een hond!

LEVEN IN HET NU BIJ VERANDERINGEN


Het balletje is gaan rollen. De mensen die hier geregeld komen, weten inmiddels dat ik flink ben aangekomen het laatste jaar. Reden? Gestopt met roken, 40+ en de rest waar we nu achter proberen te komen.

Angstig dat ik ben om in een mallemolen terecht te komen, met een nieuwe dokter te moeten samenwerken omdat de oude vroegtijdig enkeltje hemel heeft gekregen, moet ik bekennen nog angstiger te zijn als blijkt dat er helemaal niks aan de hand is en dat dit gewoon mijn vooruitzichten zijn. Voortaan op een slablaadje kauwen en geen gram afvallen.

Afgelopen week een ontsteking gehad aan mijn oorschelp, die was mooi paars gekleurd en helemaal opgezwollen. Ben inmiddels aan mijn tweede antibioticakuur begonnen. Mijn enkels en voeten waren afgelopen week ook zo uit het niets ineens drie keer zo dik van het vocht. Echt bizar om te voelen èn te zien. Alleen toen ik hoogzwanger was, had ik het eens zo erg.

WIJ HOUDEN VAN LIJSTJES!

Zo, dat is een lange lijst. Dat kan ik niet allemaal in één keer behandelen‘, hoorde ik de arts mompelen.

Begrijp ik‘, antwoordde ik terug, ‘daarom dacht ik, laat ik het maar opschrijven, dan vergeet ik ook niks.

En het feit dat mijn zoontje erbij zat en niet alles hoeft te weten, speelde ook een grote rol.

Je wil zeker een verwijskaart?

‘Absoluut!

Volgende dag zat ik gezellig in het ziekenhuis om bloed te prikken. Zoveel mensen, allemachtig, wat zijn we ook maar een kwetsbaar volk.

Bent u soms nerveus?‘, vroeg de man naast mij. Nonchalant knikte ik maar van niet, maar ik wist wel dat mijn onrustige gedrag me verried. Een naald blijft toch een naald. Vervelend!

Terwijl ik zat te wachten hoorde ik de woorden van de nieuwe arts in mijn hoofd rondspoken. ‘Een halve kilo per week is echt normaal‘,

MISSCHIEN IS HET WEL NORMAAL DAT OVERGEWICHT

Ja dokter, dat geloof ik graag, maar niet bij mij. Voorheen ging het er ook zo maar vanaf. Het is voor mij niet normaal!‘, probeerde ik nog even bijdehand te doen.

Precies, omdat je het niet gewend bent, maar dat wil niet zeggen dat het niet normaal is, want dat is het wel.

We zitten nog in een aftastende fase. Hij is nieuw, ik ben nieuw en na twintig jaar dezelfde arts, is dit gewoon irritant. Misschien is het wel goed, maar dat even terzijde.

TEVEEL ZOUT?

Hoeveel zout eet je op een dag?‘, ging hij verder.

O, niet veel hoor.

Ik zag hem bedenkelijk kijken.

‘Nee, alleen maar wat zeezout. Ik eet vrijwel niks uit pakjes, oké soms, maar niet vaak.

Nu keek hij nog serieuzer.

Hoeveel sneeën brood eet je per dag?

Ik voelde hem al aankomen, ‘eh…twee….soms drie…‘,antwoordde ik met enige twijfel.

Dat is ruim voldoende aan zout voor de hele dag!‘, antwoordde hij nu streng.

Er zijn van die momenten dat je door de grond wil zakken. Dit was er zo’n één. Net vertelt over het gezonde bloggen en hoe serieus je bent om dat overtollige gewicht eraf te krijgen. Het laatste wat je dan wil, is dat een vreemde arts je met zo’n simpel voorbeeld weet te pakken.

Dit had ik moeten weten!

Zout in brood…

….ja HEEL VEEL dokter!!!

De Kracht van Bloemen | Leven In Het Hier en Nu

BEWEGEN ALLEEN IS NIET DE OPLOSSING


Mijn zoontje zal het wel aangevoeld hebben en uit het niets nam hij het voor mij op.

Mijn moeder beweegt heel veel!

Ik knikte dat het wel wat meeviel.

Nee mam, je beweegt heel veel!

De schat, maar bewegen alleen is natuurlijk niet de oplossing.

Maar het kan wèl leuk zijn!

Vandaag maar weer de vertrouwde work-outs van jaren geleden opgepakt. Ze hadden toen goed geholpen en ik hoop deze keer op dezelfde resultaten. Verstand maar op nul. Daarna meer dan zes kilometer gelopen en raad eens, gelijk wat vocht kwijt geraakt.

Dat ging goed!

Van de week had ik mij, op aanraden van een collega, al aangemeld voor het programma van Voedzo. Mijn collega was zo enthousiast over hun smakelijke 1500 calorieën recepten, dat ik besloten heb een poging te gaan wagen…

BEWEGEN TUSSEN DE BLOEMEN IS ALTIJD LEUK OM TE DOEN!


Tijdens de wandeling flink wat mooie bloemen (of onkruid) gespot 🙂

Blogje always on my mind!

Daarbij waren ze te schattig en stonden ze standvastig te knokken tegen een aantal harde windstoten (en mijn camera is helaas heel erg gevoelig voor beweging, forgive me). Allemaal zo verschillend en stuk voor stuk te pronken tussen het lelijke onkruid.

BLOEMEN LEVEN IN HET NU

Geen één bloem die zich druk maakt over zijn uiterlijk, geeneens besef heeft van schoonheid en het korte leven. Konden we daar maar eens een voorbeeld aan nemen.

MAAK JE NIET DRUK

Dat wil niet zeggen dat je geen idealen mag hebben en niet gezond zou moeten zijn, we zijn nog altijd gezegend met een bewustzijn en ons lichaam is onze tempel. Maar wel leren leven in het hier en nu en je niet druk maken over wat een ander of zelfs wildvreemde ‘misschien‘ van je figuur denkt.

Dat is soms moeilijk, weet ik, maar het moet te doen zijn.

WIJSHEID ZIT IN EEN BLOEM

Gezond leven, daar hoor je ook van te genieten. Een gewoonte worden zonder erover te stressen. En niet terugkijken, maar starten vanuit het nu. (Wel achterhalen wat de valkuilen zijn natuurlijk!)

Goh, wat je al niet van bloemen kan leren, daar word ik dan weer vrolijk van!

De Kracht van Bloemen | Leven In Het Hier en Nu
Vandaag was het thema paars, althans, dat was de bedoeling…. het werden al gauw meer kleuren.

De Kracht van Bloemen | Leven In Het Hier en Nu

De Kracht van Bloemen | Leven In Het Hier en Nu
Zo klein dat zelfs een grasspriet groot lijkt, hoeveel werelden zijn er op één planeet?
De Kracht van Bloemen | Leven In Het Hier en Nu
Wat een ingewikkeld plantje, gewoon kunst!
bloem7
Moet bekennen weinig namen te weten, dus als jij ze wel weet, laat het ons weten!
De Kracht van Bloemen | Leven In Het Hier en Nu
Kan mij herinneren dat wij vroeger als kinderen op dit bloemetje zijn piepkleine blaadjes zaten te sabbelen. Nogal zoete smaak. Ben nooit ziek ervan geweest, dus het zal wel veilig zijn..

De Kracht van Bloemen | Leven In Het Hier en Nu

De Kracht van Bloemen | Leven In Het Hier en Nu
Een panorama foto was hier wellicht meer op zijn plaats geweest. Jammer dat special effects van de windstoten niet vastgelegd kunnen worden, maar het was in werkelijkheid nog mooier dan hier op de foto.

De Kracht van Bloemen | Leven In Het Hier en Nu

De Kracht van Bloemen | Leven In Het Hier en Nu
Wat een kleurtje, prachtig! Had twintig jaar geleden ook mijn muren in deze kleur geverfd. Lavendelblauw.
bloem28
Dit was zo bijzonder, want ik ging daarheen voor die mooie leliebloem. Maar deze meerkoet had blijkbaar eten nodig voor haar jongen. Nog nooit kwamen ze hier zo dichtbij. Helaas had ik niks bij me, maar morgen krijgen ze wat lekkers.

De Kracht van Bloemen | Leven In Het Hier en Nu

Dit waren ze alweer voor vandaag. Echt een zomers gevoel en stiekem een bloemetje meegenomen, die het vooralsnog goed lijkt te doen in een vaasje. Met liefde geplukt door zoonlief. En paars, het pijnlijke themakleurtje van deze week!

Wat vind jij eigenlijk van onkruid? Lelijk of vind je het ook een genot om naar te kijken?

Tot de volgende keer!

Ps. Mocht je zelf ook een bloemetje willen, maar geen tijd hebben om ze te plukken, dan is de toffe bloemenactie misschien wel iets voor jou. 

Bewaren

2 gedachtes over “De Kracht van Bloemen | Leven In Het Hier en Nu

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s