Zeg JA! tegen een Healthy Happy Lifestyle | Een Terugblik

Is een Healthy Happy Lifestyle leven mogelijk? Valt dat te delen? Valt daar over te bloggen? Ben nu sinds april actief aan de slag gegaan en moet zeggen dat ik toch wel content ben met de resultaten.

 

turtle-2201433_1280

HOE HAPPY WIL JE HET KRIJGEN?


Wat omvat een Healthy Happy Lifestyle allemaal? Vragen die mij niet loslieten in het begin. Hoewel ik met de onderwerpen meer de diepte in wou werken, is het toch erin geslopen om de breedte weer in te gaan. Dus meer categorieën eraan toegevoegd. Ach, zo lang het maar verband houdt met elkaar en ik plezier eraan beleef. Want dat is het happy gedeelte toch?

 

Je hebt zo je happy favorietjes en dat mag!

Nou ja, niet alleen dat natuurlijk. Er-op-uit geeft mij natuurlijk mooi het excuus om veel foto’s te plaatsen. Sfeer te weergeven en stiekem misschien ook wel weer te willen herbeleven. Zoals als wandelen bij Marderhoek en de Kale Duinen. Wat was dat genieten! Voordeel van bloggen over je uitstapjes is dat je een overzicht hebt over je activiteiten. Hoe snel zouden we een wandeling anders vergeten?

 

Vakanties daarentegen, die worden niet zo gauw vergeten. Het was fijn om weer terug te zijn na die jaren op Vlieland. Wat een prachteiland! Hoewel we op Ameland in 2016 ook een geweldige tijd hebben gehad hoor, maar zo totaal anders. Apart, zo dichtbij en toch lijkt het zo ver weg.

 

En onze gezellige fietstochten, wat een plezier

Weet je ze nog? We oefende eerst met het tochtje naar Burgum en niet veel later namen we de grote stap naar Sneek. Prima te doen hoor, dat wel, maar voor een jochie dat geen enkele ervaring daarin had, was het toch wel even slikken. Knap gedaan!

 

En het was en is nog steeds nodig, al die beweging. Ben immers anderhalf jaar van het roken af en dat viel niet mee. Niet zozeer het stoppen trouwens, maar de kwalen! Stront aan de knikker zeg maar.

 

Ook happy mensen hebben het wel eens gehad!

Moet trouwens bekennen dat ik een aantal weken geleden mijn buik er letterlijk vol van had. Heb gerookt. Het is ook zo dat ik sindsdien weer gewoon normaal naar het toilet kan en ik hoop dat het zo blijft. Wees gerust, ik mis de peuk niet en het bleef bij dat. En ik raad je ook zeer zeker niet aan om hetzelfde te doen, want je speelt met vuur.

 

Voel ik mij schuldig? Nee niet zo. Het valt niet mee om zoveel aan te komen en dat het gewoon niet eraf wil gaan. Ook dat is een strijd die je voert. Nu blijft het gewicht wel stabiel, maar nog steeds zeventien kilo zwaarder dan toen ik begon met stoppen en dat is frustrerend! Zelfs met het gewoon doorwandelen!

 

Toch volhouden en weer doorgaan

Maar dan gaat ineens ook de knop weer om. Stel je aan! Er zijn wel ergere dingen in het leven. En dat is ook zo. Focus je op de positieve dingen, hoe je een gezonde lifestyle ontwikkeld. Dat gaat tijd kosten, maar stap voor stap moet het lukken om oude gewoonten te breken. Tijd voor wat zelfreflectie!

 

Een dieet mag wel hoor, maar beter is gewoon gezond te blijven leven en actief te zijn. Om jezelf te ontwikkelen en de dingen te doen die bij het leven dat je graag wil leiden horen. Duik eens in het diepe…

 

smartphone-2493419_1280

 

Korte metten maken en een gezonde focus erin gooien

Dus… de kast uitgemest. Niet meer tegen te kleine kleding aankijken waardoor ik elke ochtend geconfronteerd moet worden. De batterij van de weegschaal hield er vandaag mee op en ik ga hem niet vervangen. Een signaal!!

Nee, ik ga me focussen op gezond eten en vitaminen. De koude dagen komen er weer aan en dat betekent extra letten op vitamine D. Hier had ik immers een klein tekort aan, maar dat was wel in een periode met zonlicht. Geen risico’s nemen, want de klachten liegen er niet om.

 

Maar wat is nog gezond te noemen?

Te veel koffie veroorzaakt ook klachten. Ai…. want ik ben nog altijd koffieverslaafd. En afvallen met koffie? Ik weet het nog niet zo. Wel dat ik koffie kan drinken zonder suiker. Alleen mijn eigen koffie, dat dan wel weer. Zoveel beter en op mijn werk ga ik vaak voor de zoetjes. Maar of dat nou zo goed is?

 

Maar ja wat is tegenwoordig dan nog wel gezond? Een eitje? Ik was eerst van mening van wel. Maar met die toestanden van de laatste tijd, de vergiftiging, pffff, was vlak nadat ik het artikel had geschreven. Hoeveel verkeerde eitjes heb ik gegeten? Dat ze zoveel risico nemen met onze gezondheid voor hun eigen gewin. Bah!

 

Boosheid is soms geoorloofd

Daar kwaad om worden is wat mij betreft helemaal prima. Dat is voor een goede zaak. Onze kinderen worden ook vergiftigd door dit soort malafide praktijken. Dan mag je best even je stem laten horen, een handtekeningenactie ondertekenen. Doe ik steevast bij Foodwatch en als jij het belangrijk vind om gezond eten te kunnen kopen in de winkels, raad ik je aan hetzelfde te doen. Want het gaat van kwaad tot erger met de troep.

 

Door die acties ga je wel bewuster om met je eten. Meer nadenken over wat gezond nu werkelijk is en ga je ook dingen uitzoeken. Zo kwam ik daardoor op een natuurmarkt terecht en in de dorpstuin van Snakkerburen. Wat een gezelligheid en veel vis!

 

Rechtstreeks uit de tuin zoveel lekkerder

In de dorpstuin nog wat groenten gekocht en die courgette was de beste die ik ooit had gegeten! Gauw weer eens heen. Biologisch en vers smaakt altijd beter. Als je maar niet doorslaat hoor ik sommigen al denken. Ja, dat wordt al gauw gedacht. Maar wees gerust hoor, ik eet nog steeds een pizza of KFC. Echt, orthorexia zal niet gauw mijn ding worden. Het gaat nog altijd om de balans om happy te kunnen zijn.

 

Een happy balans in alle seizoenen

Ook in de herfst! Ja, de lente ligt alweer ver achter ons en de volgende april, dus Avril, zal nog even geduld moeten hebben. Maar dat is prima. Want de herfst is zo mooi. De paddenstoelenverzameling die ik eindelijk mocht tonen en de avontuurlijke boswandeling die nog in zicht is. Niks spreekt meer tot je verbeelding, dan de herfst. De kleuren en de geuren. Prachtseizoen 🙂

 

En koud buiten, betekent meer gezelligheid binnen. En dus ook meer creativiteit en boeken lezen. Maar ook je blog nog meer onder de loep nemen. Kijken of er steekjes zijn gevallen tijdens die vakantiedagen. Kijken of je de skills nog hebt.

 

Niet dat ik mij daar zorgen over maak, maar een mens moet scherp blijven. Je bent nooit uitgeleerd en ook met bloggen geldt dat de markt veranderlijk is. Met je tijd meegaan is ook hier een gewenst iets.

 

Bloggen om meerdere redenen

Daarbij is het gewoon zaak voor mij om mijzelf te herontdekken, verder te ontplooien, om als een happy bewust single en moeder door het leven te gaan en dit met anderen te delen. Er zijn zoveel mensen ongelukkig van binnen en dat is gewoon niet nodig.

Echt niet!  Ben je onzeker? Lees dan deze tips eens. Of heb je te maken met allerlei tegenslagen in het leven? Ook die zijn te overkomen! Voor je het weet ben je volwassen 😉

 

Zeg JA! tegen een  Healthy Happy Lifestyle | Terugblik

 

Al met al heb ik in ieder geval niets te klagen. Ondanks tegenslagen in het leven blijf ik een eeuwige optimist. Natuurlijk sta ik ook sterk vanwege mijn christelijke achtergrond, mijn basis. Daar ben ik mij ook bewust van. Ook qua bloggen, bijna honderd artikelen, mag ik zeer zeker niet klagen. Er zit een lijn in en heb zelf al heel veel geleerd in die paar maanden tijd en eerlijk, ik hoop jij ook!

 

Laten we dan de aankomende maanden een leerzame en happy reis ervan maken. Hoor je het al?

Jingle bell…jingle bell….

o nee, eerst dierendag nog en de Sintjes op elf november en vijf december. Die kinderhartjes….

 

Groetjes…

Foto’s Pixabay

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s