Nee is NEE!! | Geweld loopt de Spuigaten uit!

Nee is NEE!! | Geweld loopt de Spuigaten uit!

WANNEER HAPPINESS VAN JE GESTOLEN WORDT


De eeuwige optimist. Ik wil happy zijn, ik schrijf over happiness. Ik geloof erin dat het grotendeels een mindset is. Geloof niet in de herfstdepressie, die bewaar ik voor de winter. De herfst is mooi!

Maar dan…het nieuws.

Wat een nieuws in Nederland, weer iemand kwijtgeraakt door een geestelijk gestoorde. Ik weet weer waarom ik een hekel heb aan het nieuws. Het raakt me deze keer meer dan anders. Toch een dip? Nee. Toevallig ben ik ook een moeder en ook een vrouw. Zij wilde ook happy zijn, maar het lot kan bepalen dat het op een wrede manier van je wordt gestolen. Het kan.

Helaas kan het! De moord op Anne Faber was onnodig en ook ik heb de PETITIE ondertekend. Hier moet iets aan veranderen. Wie is straks de volgende?

Laten we het maar niet over geestelijke mishandeling hebben, want dat is dweilen met de kraan open.

Geloof mij, die statistieken kloppen!

Iets irriteert me. Voel een woede in mij opkomen, omdat ik tot de conclusie ben gekomen geen vrouw te kennen die niet een vervelende situatie heeft meegemaakt met mannen. Echt erg en dat in Nederland. De onmacht.

Bedenk me zelfs dat ik vier!! vrouwen ken in mijn persoonlijke leven die zelf slachtoffer zijn geweest van zware mishandeling en verkrachting. Gevalletje ziekenhuis. Nee, ze kennen elkaar niet. Ken er nog meer met ‘alleen’ maar lichamelijke mishandeling! Laten we het maar niet over geestelijke mishandeling hebben, want dat is dweilen met de kraan open. Kon zelfs iemand die vermoord is, om het niet..

Zelf ben ik ook vaak genoeg op vervelende manieren benadert. Mondeling, maar ook handtastelijkheden. Heb met regelmaat ook rake klappen uitgedeeld. Niet christelijk, weet ik, sorry. Maar zou het weer doen! Reactie..

Blijf dan ook met je poten van mij af! Blijf met je poten van andere vrouwen af! Blijf met je poten van onze kinderen af!

Nee is NEE!!

Dan ga je op speurtocht. Als ik al zoveel vrouwen ken die lastig zijn gevallen, hoeveel vrouwen zijn dan volgens de statistieken slachtoffer van verkrachtingen? Van wat er gemeld wordt en dus officieel bekend in Nederland, dan worden er 24 meldingen per week gedaan.

Net als in Duitsland door al die vluchtelingen? Nee, haal die illusie gelijk maar uit je hoofd. Hoewel dat ook rampzalige vormen heeft aangenomen, gaat het toch echt gewoon om Nederlanders en meestal bekenden van de slachtoffers. Pedofilie (en incest) scoort trouwens ook goed. Kunnen we trots op zijn! 

Heel erg trots, want de werkelijke getallen liggen nog veel hoger. Een groot aantal slachtoffers doet namelijk geen aangifte, of ze zijn te jong, of ze schamen zich, of ze worden bedreigd. Lekker landje zijn we toch ook. Zeggen we iets over de landen aan de andere kant van de wereld, over hoe erg vrouwen daar worden behandelt, maar eh….

(durft het bijna niet te zeggen, maar je zou bijna zo’n boerka willen dragen….zou het helpen?)

Vrouwen krijgen anno 2017 nog steeds minder betaald (achterbakse regelingen), huishoudelijk geweld slaat de pannen uit (rond de 230.000 mensen per jaar) en seksuele intimidatie of erger is nog steeds helemaal HOT hier in het westen. België ook trouwens, daar liggen de cijfers nog veel hoger. Het kan dus nog erger, baas boven baas!

Zie even niet hoe je daar happy van moet worden. Wat mankeert die lui? Was dit altijd al zo? Of is dit een syndroom van onze tijd? Is het soms erfelijk of ligt het aan vergiftigd voedsel? Of zijn ze heel misschien echt bezeten?

Lees je ook nog van die artikelen waarin ze de statistieken in twijfel trekken, is het aantal echt wel zoveel? Hoe weet je of het om een echte verkrachting gaat of dat ze gewoon geen zin had, maar het met tegenzin heeft gedaan? Ja, stel je voor dat die aantallen kloppen zeg…

Uhhh…denk dat de meesten van ons wel het verschil weten en voelen!! Daarbij is intimidatie ook ongewenst en mishandeling.

Ik zie die gast (Michael P.) zijn foto voorbij komen op Facebook, met de reactie van iemand eronder dat het niet oké is, dat het privacyschending is en dat kan in zijn voordeel uitpakken tijdens de rechtszaak.

Serieus? Lijkt mij dat die nou toch wel TBS opgelegd gaat krijgen?

Is het schendig van privacy?

Heel eerlijk, na wat hij geflikt heeft, BOEIE!!

Vorig jaar werd ook een foto gedeeld op Facebook van een pedofiel en had deze foto toevallig gedeeld die dag. Het toeval wou helaas ook, dat ik die griezel een paar uren later tegenkwam op een afgelegen plek tijdens de wandeling met mijn hond.

Gehurkt zat hij in de bosjes mij op te wachten, maar had vast gezien dat ik die grote zware hondenriem op hem los zou laten, want hij liep na een snauw van mij door en ging om een hoekje staan gluren. Wat een zielige vertoning ook..

De politie kon niet veel doen en vertelde mij dat hij precies wist tot hoever hij kon gaan volgens de regels van de wet. Het is begrijpelijk dat ze dan niet kunnen ingrijpen, maar ook erg frustrerend. Want deze man volgde kleine kindjes letterlijk tot hun voordeur en bleef dom staan kijken, als de ouders tegen hem stonden te schelden.

Uiteindelijk is het gelukkig goed afgelopen, had hij geen wapen bij zich en is hij toch nog opgepakt door de politie. Maar zoals je ziet, kan het ook zo makkelijk anders aflopen. Gewoon tijdens een wandeling met je hond, op een plek waar anders altijd wel mensen waren. Nu toevallig niet.

Door het delen van die foto, had ik hem wel gelijk herkent en was ik geestelijk voorbereid om me te verdedigen en liet dit ook merken. Delen van foto’s kan dus echt helpen.

En je moet toch wat. Deze mensen gaan echt niet genezen door wat therapie. Lijkt mij ook onmogelijk. Ze hebben een afwijking in hun hersenen, dat praat je niet weg! Ze praten eerder de psychiaters onder de tafel.

Nee, ben even niet happy.

Vrouwen en kinderen (en een klein percentage mannen) zijn te vaak doelwit van dit soort praktijken. MAKKELIJKE PROOIEN. Of het nou om seksistische opmerkingen gaat, handtastelijkheden of in de ergste scenario’s zoals wat er met Anne Faber is gebeurt, of Marianne Vaatstra jaren geleden en al die anderen in al die jaren ertussenin, dit moet stoppen!

De vraag is alleen hoe? 

We kunnen beginnen met mensen die opgepakt worden voor zware verkrachting en sadistische praktijken met minderjarigen, TBS te geven. Lijkt mij NIET zo moeilijk om zonder een verklaring van psychiater in te kunnen schatten dat dit extreem afwijkend gedrag is.

Daders hun straffen laten uitzitten!

Wat is dat voor flauwekul dat je vervroegd vrij kan komen met goed gedrag? Hij had al twee levens verwoest van minderjarigen, amper celstraf daarvoor gekregen (sorry, maar levens kapot maken, dan is het te kort) en dan ook nog jaren eraf kunnen krijgen omdat ze goed weten te acteren.

Serieus?

Laat ze de straf uitzitten, dan hoeven ze ook niet te acteren en krijg je een realistischer beeld voorgeschoteld.

Maar ach…Nederland staat op zijn achterste poten, spaart wat handtekeningen, Rutte die het allemaal verschrikkelijk erg vind, maar dan gewoon weer verder gaat en wij zullen weer stil zijn…. toch?

Of niet?

Tja…

Zullen we dan maar weer happy doen? Gewoon om het af te leren…


Ben je zelf slachtoffer van intimidatie en of huiselijk geweld, of vermoed je het bij een ander, dan kan je hier  informatie krijgen hoe je het beste kan handelen. Neem geen ondoordachte risico’s en laat je goed informeren voordat je actie onderneemt, maar onderneem wel actie!


 Foto Pixabay

11 gedachtes over “Nee is NEE!! | Geweld loopt de Spuigaten uit!

  1. Ja en wat is wraak als de dader niet goed bij zijn hoofd is? Het effect is immers niet doeltreffend…. Zo moeilijk. Nadat ik dit had geschreven weer drie anderen door een misdrijf omgekomen, tja…. misschien er toch maar anders tegenaan gaan kijken.

   Like

     1. Hoeft ook niet, Gerda :-). Ieder gelooft waarin die wil geloven en dat is prima zo. Ik kan me heel goed vinden in deze spreuk en heb ze in een ver ver verleden dan ook al eens toegepast…mèt resultaat… 😉

      Geliked door 1 persoon

   1. Raakte door dit logje geïnspireerd. Vandaag ook iets persoonlijk gepost op m’n blog, wel onder beveiligde modus. Wil jou graag toegang daartoe geven maar vindt hier nergens een mailadres om jou paswoord toe te sturen?

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s