ER-OP-UIT!

Herfstwandeling | Even een Frisse Neus halen!

Herfst. We krijgen er geen genoeg van. Niet van de kleuren, de geuren en.... nou ja, helaas wel van de griep-snotter-dingen. Maar gelukkig helpt een flinke herfstwandeling als de beste remedie en het werd hoog tijd om weer op pad te gaan!

herfstwandeling30header

HERFSTWANDELING ALS MEDITATIEMOMENTJE


We moesten wel een herfstwandeling maken, want als ik een paar dagen niet in de natuur ben geweest en geen foto’s kan maken, word ik redelijk onaangenaam. Chagrijnig mag je het ook wel noemen.

Waar een ander zijn gemoedstoestand beΓ―nvloed door mediteren, rekken en strekken en creatief zijn, dat heb ik met gebed en lange wandelingen. En dan moet ik niet de camera vergeten, want dan hebben we de poppen aan het dansen!

Het mooiste moment niet kunnen fotograferen, dat is echt erg!

Kan je je indenken, sta je net voor die prachtige boom. Bedoel echt dΓ© boom! Perfect licht, zon en wolken wisselen elkaar af, zonnetje, maar ook regendruppels, de wind is niet te hard en dan graai je haast springend in de lucht van blijdschap, in je tas en is je camera nog thuis….

Daar had ik vandaag gelukkig geen last van, want ik ging er met mijn jongste boef er speciaal op uit om foto’s te maken. Voor hem wat frisse lucht na dat stomme gegriep en ja, voor mij eigenlijk ook.

Laat de omgeving je verrassenΒ 

Had nog geen idee van wat ik erop zou willen hebben (behalve bomen) en dan kan het tegenvallen, maar net zo goed geweldig zijn. En dan nog is het afwachten, want thuis kom ik er vaak achter dat de foto’s waarvan ik had verwacht dat ze het mooiste zouden zijn, het niet altijd zijn! Maar andersom geldt ook en dat is dan weer fantastisch. Net een blij kind.

Vandaag ben ik zelf ruimschoots tevreden en hoe geweldig ze zijn geworden, dat mogen jullie bepalen πŸ˜‰

Zullen we dan maar?

Herfstwandeling fotoserie
Deze heb ik niet neergelegd te poseren, erewoord! De muur van deze tunnel lag bezaaid met verschillende bladeren.
herfstwandeling1
Heerlijk als iets er zo uitspringt! Mijn zoontje zei ‘Het lijkt wel of dat besje op de foto is gelegd’.
herfstwandeling3
Wanneer je niet in de gelegenheid bent om het bos in te duiken, dan is een stadspark een goed alternatief. Veel parken zijn trouwens prachtig hier in Nederland.
herfstwandeling4
Door het bijzondere weer heb ik geregeld met het zonlicht kunnen spelen. Geen filter voor nodig gehad.
herfstwandeling5
Gewoon een hekje..
herfstwandeling7
Het zonlicht verlichtte de top van de boom, wat een speels effect geeft. Werd er gewoon vrolijk van.
herfstwandeling8
Blijft leuk dit soort foto’s πŸ™‚
herfstwandeling9
‘Goh’, zei mijn zoontje, ‘als de zon erbij is dan is het met de herfst prachtig, maar als hij dan weer verdwijnt wordt alles zo donker en saai’. Ja, een seizoen van contrasten.
herfstwandeling10
Zouden bomen het weten, dat ze zo bewondert worden?
herfstwandeling12
Het regent blaadjes, overal…
herfstwandeling13
Een onbekende, maar wat een knuffel! Alleen had hij echt geen zin in de camera. Dat was een spelletje spelen, de kat won!
herfstwandeling14
Met een beetje fantasie zie jij nu een natuurlandschap, bergen en een mooi meer om in te zonnebaden πŸ˜‰
herfstwandeling15
Als je een tas bij je hebt, zijn alle dieren ineens erg overdreven nieuwsgierig en vriendelijk.
herfstwandeling16
Joehoe, camera is hier….
herfstwandeling17header
Zij weten hoe het moet…
herfstwandeling18
Dromerige ogen, waar zou die aan denken?
herfstwandeling22
En toen werd het leuk, zie je die wolken?
herfstwandeling24
Familie gans zocht al dekking en wij waren te laat….doorweekt!
herfstwandeling25
Maar ja, als je ver van huis wandelt, dan moet je dat ook weer terug huppelen toch? Dan kom je onderweg wel weer wat leuks tegen. Kleur!!
herfstwandeling26
En duizenden regendruppels… gewoon water dat net een flinke reis had afgelegd. Mijn zoontje ving een druppel en nam een hap. ‘Mam, waar hoort regen naar te smaken?’ ‘Naar water denk ik’, lachte ik terug. ‘Nou, dit smaakt naar vuilnis’. Slecht teken!

Was het weer en tot de volgende keer! Hoop dat je hebt genoten.

Wil je meer foto’s zien van onze wandeltochten, bekijk dan die van Appelscha eens of bij het IJsselmeer. O ja, had je ook al mijn nieuwe koffiemok al gezien? ‘Dot nog maar ene‘ en raad eens? Dat is precies wat ik nu ga doen, nog een bakkie leut. Toedeloe!

14 comments

      1. Ja dat is zeker zo. Soms hoor je dan ook opmerkingen die zo heerlijk eerlijk zijn. Zo zei mijn zoon halverwege onze vakantie in Zuid-Frankrijk ‘De vakantie is altijd eerder klaar dan wij’… Ik vond dat zo prachtig. Die fantasie is grenzeloos 😊

Geef een reactie