Als Veertiger de Stempel van Boze Stiefmoeder – Spiegeltje, Spiegeltje….Midlifecrisis?

Als veertiger last van het boze stiefmoeder syndroom

MIDLIFECRISIS, HET GEVOEL DAT HET ALLEMAAL VOORBIJ IS


Hoe oud ben je nou geworden?‘, vroeg ik de desbetreffende heer. Een normale vraag dacht ik zo met een verjaardag. Maar kreeg geen antwoord. Na de vraag nog een keer herhaald te hebben met een lach van ongeloof, bleef het antwoord nog uit. Werd gewoon genegeerd. Waarop zijn wederhelft antwoordde dat hij het echt niet zou zeggen….

Midlifecrisis ging gelijk door mijn gedachten. Maar waarom? Alsof je het niet zou kunnen zien en wat dan nog?

Gelukkig had ik het fout!

Maar ik herinner me mijn kleine midlifecrisis nog wel toen ik dertig werd. Duurde een paar jaar en werd er niet vrolijker van. Het gevoel dat het leven voorbij was. Belachelijk natuurlijk, maar toen was het menens. Op de één of andere manier had ik altijd mijzelf wijs gemaakt dat dertig het einde was. Gelukkig had ik het fout!

Hoor hem nog zeggen: ‘Op een oude fiets moet je het leren‘.

Over een paar maanden word ik alweer 42 jaartjes oud.

Erg?

Nee.

Op weg naar de menopauze en het boeit me niet

Moet zeggen dat ik beter in mijn vel zit dan ooit. Oké, het vel staat bijna op knappen sinds ik zoveel ben aangekomen de laatste anderhalf jaar. Gestopt met roken, de veertig gepasseerd en wie weet, misschien wel in een pre-menopauze terecht gekomen. Boeit me niet.

Niet dat ik sta te springen om mijn huidige kledingmaat, maar ook niet dat ik er verschrikkelijk wakker van lig. Gek… Vroeger toen ik twintig was zou ik al gefrustreerd zijn geweest met een kilootje extra. Als ik vroeger één dag op brood zou leven, was die kilo er ook gelijk al vanaf. Vroeger….toen ik nog onzeker was.

Anders gooi het spiegeltje toch gewoon aan de kant..

Het mooie van wat extra pondjes is dat het wel rimpels vult. Kan geen crème tegenop. Laatst keek ik naar een foto van een paar jaar geleden en kwam tot de conclusie dat mijn gezicht er slechter uitzag. Of slechter…ouder. Op een bepaalde leeftijd zeggen ze, dan moet je kiezen tussen je gezicht en je figuur.

Ik snappie.

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand… en anders gooi je dat stomme spiegeltje gewoon aan de kant.

Maar het zit me niet zoveel dwars. Als al iets mij dwars zou moeten zitten, dan is het dat het mij niet zoveel dwars zit.

Logisch?

Ach, wie heeft er logica nodig?

Als het goed voelt, waarom zou je er dan wakker van liggen?

Je blijft niet met lege handen zitten als veertiger

Want als je de veertig passeert, dan komen er zoveel andere mooie dingen op je af. Eentje heet zelfvertrouwen. Bewuster leven op jouw eigen manier. Je laat je niet meer zo gauw met andermans meningen en opvattingen meeslepen.

BEWUST happy single, dat schijnt ook zoiets te zijn. Iets vreemds.. zucht

Zo sta ik steeds meer achter mijn geloof, geniet ik meer van mijn grote jongens,voel ik meer en meer verbondenheid met de natuur, tel ik mijn zegeningen elke dag, eet ik nog steeds bewust maar wel minder vlees en weet ik dat ik ondanks dat nog stééds van dieren houd, en heb ik meer doelen en passies in mijn leven dan ooit tevoren.

Single en happy, ja het kan echt!

Soms zijn er mensen die het allemaal niet kunnen of willen volgen, bijvoorbeeld ook dat ik een BEWUST happy single ben. Dat schijnt ook zoiets te zijn. Iets vreemds.. zucht

Er gaat geen feestje voorbij, of er moet wel weer gekoppeld worden. Waardoor je eigenlijk weer voor het blok wordt gezet, om iemand voor het hoofd te stoten. Jammer, maar helaas. Niks persoonlijks en daar zit het hem nou in, ik wil niks persoonlijks. Het gaat prima zo, beter dan ooit!

Helemaal gênant wordt het, wanneer er jongeren aanwezig zijn. Vooral als een jonge kabouter het op je gemunt heeft. Begin twintig of zo. Brrrr….

Hoor hem nog zeggen: ‘Op een oude fiets moet je het leren‘.

cat-2917592_640

Teiltje alstublieft??

Zeg tegen de dame in kwestie dat je kan zien hoe mooi ze vroeger geweest moet zijn’.

Misschien had hij ook op die site zitten lezen, waar ik zelf laatst bij toeval op terecht was gekomen. Surf ook wel eens, maar was beter geweest van niet. Gericht op jonge mannen, geschreven door een jong knuppeltje die zelfs e-books over het onderwerp verkoopt, met gewilde adviezen over hoe je wanhopige oude versleten chicks als mijzelf het bed in kan praten.

Milfs….

Nog een teiltje alstublieft???

Een van de adviezen luidde als volgt: ‘Zeg tegen de dame in kwestie dat je kan zien hoe mooi ze vroeger geweest moet zijn ‘.

PARDON?

Voordat ik besloot om een reactie te plaatsen, zag ik dat iemand mij al voor was geweest om toch even te vermelden dat dat niet zo’n goed plan was. Waarop zijn reactie was:

Wie deze reactie leest, negeer bovenstaande!

Oftewel, wat zij zei was LARIEKOEK.

Zijn niet alle veertigers zelfverzekerd?

Had hij gelijk? Ondanks dat deze knuppel zelf vermeldde dat vrouwen in de veertig en vijftig veel meer zelfvertrouwen hadden, zouden ze toch voor dit soort domme opmerkingen zouden vallen? Hij had er zogezegd ervaring mee. Ik kan me dit totaal niet voorstellen. Kan zien hoe goed je eruit zag, dus NU zie je er eigenlijk NIET uit. Maar hé, op een oude fiets moet je het leren!

Bah!

Naast het feit dat de gedachte alleen al om met zo’n broekje op pad te gaan, mijn haren al overeind doen staan. Totaal geen diepgang en dan de arrogantie. Maar nog ERGER, dat er blijkbaar vrouwen zijn die minder zelfverzekerd zijn dan ze overkomen (midlifecrisis?) en zich hiervoor laten gebruiken. Kan ik mij niet voorstellen…

tenzij

de dame in kwestie het niet kan schelen en gewoon haar eigen doel nastreeft.

Maar ja, dan zijn al die versiertrucs ook weer overbodig lijkt me?

Uiteindelijk toch maar niet gereageerd. De dames zijn vast mondig genoeg om het zelf af te handelen en daarbij, misschien leert Grumpy nog eens wat RESPECT tonen is. Beter dat hij dan achter de oudjes aangaat, stel dat zoiets achter je dochter aan gaat?

Zou zomaar kunnen. Hij gaf zelf aan dat de oudere dames wisten dat hun dagen geteld waren.

Ja echt!

Wij konden niet opboksen tegen de jonge dames en elke dag kwam er wel weer iemand bij die achttien werd. Waar haalt hij die wijsheid vandaan?

Een zelfverzekerde veertiger vergelijkt zichzelf niet met een twintiger

Weet je, elke zelfverzekerde veertiger, heeft er helemaal geen behoefte aan zichzelf te vergelijken met iemand die haar dochter had kunnen zijn of misschien wel is. Tenzij je in de showbusiness werkt misschien en inkomsten misloopt. De meeste van ons oudjes vallen op mannen van onze eigen leeftijd, zoeken wat diepgang, wat levenservaring en geloof me, dat de meeste oudjes daarin GEEN aandacht tekort komen.  Daarbij koos zelfs Sneeuwwitje voor de Prins en liet de kleintjes voor wat het was…

 

Hé ho, hé ho
Je krijgt het niet cadeau
Hé ho, hé ho, hé ho, hé ho, hé ho
Je krijgt het niet cadeau
Hé ho, hé ho

 

Je zal zien dat de grootste schoonheid echt van binnen uitkomt, wanneer je erachter staat.

Misschien als ik tachtig ben, dat ik het dan wel zo ervaar. Maar dat lijkt me zeer onwaarschijnlijk. Kijk dat is het mooie van ouder worden, je brein verandert ook. Niet alleen je lijf. Als ik twintig jaar terug kon in de tijd zou prima zijn, maar dan wel met mijn brein van nu. Anders zou ik er niet aan moeten denken.

Tel je zegeningen

Daarom wil ik mensen die denken dat het erg is om ouder te worden een hart onder de riem steken. Je leven is niet voorbij. De jonge meiden die nu denken dat zij straks niks meer waard zijn, mede door de KRONKELS van die dwergen, echt geloof mij, je kan er niet méér naast zitten. Koester de dagen die je krijgt, want die zijn niet vanzelfsprekend.

Ja, je lichaam verandert. Soit!

Maar verandering is niet perse erg. Niet perse lelijk. De uitstraling die je ervoor terugkrijgt zal het ruimschoots goed maken. Je zal zien dat de grootste schoonheid echt van binnen uitkomt, wanneer je erachter staat. Met andere woorden, zeg gewoon hou oud je bent op een verjaardag en lach erom, lach dat je die dag mag meemaken! (en weet je het nog niet zeker of je zelfbeeld oke is, lees dan DIT artikel nog eens)

Tel je zegeningen, koester je familie en vrienden en vermijd alstublieft DOMME kabouters 😉 Gewoon een oprecht advies van een ervaren stiefmoeder zonder appel! Dat krijgt het kaboutertje..

Foto’s Pixabay

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s