LIFESTYLE

Deze Lentebloemen zijn echte Pareltjes

Het is lente! Als de zon nu ook even goed doorbreekt, dan kunnen we heel snel van deze bloemen genieten. Hier alvast een voorproefje.

Lentebloemen brengen vrolijkheid


Ik denk niet dat het mogelijk is om het helemaal onder woorden te brengen, wat het zien van lentebloemen in mij teweeg brengt. Toch heb ik het grote vermoeden dat bijna iedereen wél weet wat ik bedoel. Na een druilerige koude winter heb je het gehad. Ik wel althans.

De reden waarom ik sta te springen om zonnig lenteweer en daar horen deze parels van de natuur helemaal bij. Om alvast wat in de juiste sfeer te komen, ben ik op zoek gegaan naar wat bloemenpracht die we tegen kunnen komen. Krokussen hadden ook zeker ook een plaatsje hier verdient, maar die kan kon je al bewonderen op mijn Insta 🙂

Geniet je mee?

Lentebloemen

Kersenbloesem

Hoewel de bloemen in deze post voor mij willekeurig zijn geplaatst, staat deze toch echt op nummer 1. Mijn favoriet. Elk jaar zie ik hier in de stad een paar straten versierd met deze prachtig versierde bomen. Zovéél bloemen!! Hoe bijzonder de natuur ook in elkaar zit. Vind het dan ook echt jammer als ze hun tijd hebben gehad. Wat een schoonheid.

 

Lentebloemen

Agapanthus

Afgeleid van het Griekse woord ‘Agapè’ wat liefde betekent. Deze Afrikaanse Lelie houdt van de zon, dus rekening houden met eventuele nachtvorst is een must. Zou zonde zijn als ze stuk zou vriezen.

 

Lentebloemen

Tulpen

Oorspronkelijk Turks, maar na honderden jaren hier op Nederlandse bodem meer dan goed ingeburgerd. En met ongelofelijk veel mooie soorten ook nog. Als je die eens wil zien of meerdere soorten wil aanschaffen voor in je eigen tuin, raad ik je aan te kijken bij Queen Flowerbulbs.

 

viburnum-752488_1280

Sneeuwbal

De Viburnum, oftewel Sneeuwbal is een populaire plant die kan uitgroeien tot een klein boompje. Alleen al het zien van al die kleine licht groene bloemetjes per bal, doet je beseffen hoe gecompliceerd en perfect de natuur is. Wat een beauty!

 

Lentebloemen

Narcis

Zag de knalgele versie alweer bij de snelwegen te pronken. Maar ook de narcis komt in verschillende variaties voor, zoals in de kleuren wit en zalmroze. Het blijft een vrolijk –Paas– bloem.

 

Lentebloemen

Pioenroos

Deze vaste plant heeft iets met de liefde, maar ook met geluk en gezondheid. Omdat het pareltje ook geschikt is als snijbloem, is het absoluut een idee om als cadeau te geven 😉 Heren?? Ze zijn er in verschillende kleuren. Bloeit in mei/juni en de vaste plant kan serieus waar wel twintig jaar oud worden. Niet bepaald een miskoop!

 

Lentebloemen

Seringen 

Deze geurende plant doet mij goed tijdens de stille avondwandelingen in Mei/Juni. Over een portie vrolijkheid gesproken. Ze doen het ook uitstekend als snijbloemen, dus geen nood als jij geen tuin hebt of wil wandelen. Enneh…huisparfum zal overbodig zijn 😉 Ze zijn er ook in het wit en zacht roze.

 

Lentebloemen

Iris

Bijzonder bloemetje. Een kunstwerk met hun drie hangende en drie staande bloembladen. Als het een beetje meezit, kunnen we deze tegenkomen volgende maand. Niet alleen in verschillende kleuren te bewonderen, maar er zijn ook veel soortgenoten. Dat zoiets moois gewoon uit een zaadje komt…

 

Lentebloemen

Hyacint 

In wit, blauw, geel, paars en rood. Jij mag kiezen! Deze bloem stamt af uit midden-Turkije tot Libanon. Maar net als de tulp, helemaal op haar plek hier. Gelukkig maar, kunnen we nog meer van dit vrolijke plaatje genieten.

 

Lentebloemen

Anemoon 

Een eyecatcher die zowel in het voorjaar als in het najaar bloeit. In het voorjaar is het vooral de witte soort die wat lager bij de grond blijft. Er bestaan zo’n 120 soorten en allemaal even bijzonder om te zien. Wat mij betreft een leukerd!

 

Dit was het voor nu, maar wil je nog meer genieten of te weten komen over tuinieren en planten, laat je dan inspireren door Home&Garden. De moeite waard. En op deze blog is ook nog wat inspiratie te vinden over de Urban Jungle stijl, misschien is dat juist helemaal jouw ding 🙂 Mag ook allemaal je ding zijn natuurlijk…

Wat is jouw favoriete lentebloem is, staat die ook in dit overzicht?

Photocredits Pixabay

2 comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.