Wandelen om tot Rust te komen

Wandelen voor Rust | Fotoserie

Wandelen om tot Rust te komen

Wat is er mooier dan wandelen in de natuur?


Mensen die altijd in de stad willen blijven hangen en niks met de natuur hebben. Ieder zijn ding, maar ik heb ze nooit begrepen. Wat is er nou mooier dan wandelen in de natuur? Waar kom je nog meer tot rust? Behalve in je bed dan, I get it! Als ik nooit moe zou worden, dan was het bed in ieder geval verslagen door de schoonheid en geuren van het bos.

Zonder wandelingen uit balans

Een mens is gewoon gezegend, als hij zich veilig voelt in zijn huis. Geborgenheid. En de vrijheid ervaart in de natuur. Het leven omarmt met nieuwe energie en dromen. Voor mij de plaats waar creativiteit tot leven komt, om mee te nemen naar huis.

Ik had mijn wandelingen gemist de laatste tijd en dat was te merken aan mijn humeur. Gewoon uit balans. Niet eens zozeer om de beweging, want ik kan ook thuis workouts doen voor de televisie of met een app. Nee, de natuur doet iets met je. Iets wat wij, naar mijn mening, niet zonder kunnen om in contact te staan met het geheel. Een Godsgeschenk.

Wandelen om tot Rust te komen

Toch wel fijn dat wandelen

Sommige mensen ervaren hetzelfde, maar toch komt het er bijna nooit van dat ze op pad gaan. Als het dan eens bij toeval gebeurt is het ‘O ja, zo was het ook alweer. Toch wel fijn!’ Om vervolgens weer vastgezogen te worden in de alledaagse sleur van wat wij denken dat leven is. Ik bedank daarvoor en gelukkig heb ik mensen in mijn leven die hetzelfde ervaren. Als jij niet in zo’n gelukkige positie bent of helemaal niet meer doet waar je gelukkig van wordt, dan raad ik je van harte aan om het boek ‘Leef voor jezelf‘ van Dr. Phil te lezen.

Wandelen om tot Rust te komen

Wandelen om tot Rust te komen

Wandelen om tot Rust te komen

Lekker fris

Het was behoorlijk fris gisteren. Zeg maar koud. Had alweer een trui aangetrokken. Zelfs overwogen om de handschoenen te zoeken. Overdrijven is natuurlijk ook een vak. Maar het was niet te vergelijken met het zomerse weer van een paar dagen geleden. Het mocht de pret niet drukken. Samen met mijn jongste zoon en vriendin, plus onze honden, waagden wij ons op redelijk onbekend terrein. De buffels liepen gelukkig niet los aan deze kant. Stel dat je moet rennen? 😉

Wandelen om tot Rust te komen

Wandelen om tot Rust te komen

Wandelen om tot Rust te komen

Plezier buiten

Een enkele keer brak de zon door. Dat bracht gelijk een speelse stemming. Even paardenbloemen blazen. Ik mocht er ook eentje doen en natuurlijk weer zo hard geblazen, zodat alle pluisjes recht in zijn gezicht vlogen. Uiteraard nam hij later meerdere keren wraak!

Wandelen om tot Rust te komen

Wandelen om tot Rust te komen

Wandelen om tot Rust te komen

Doe de hond ook een plezier

Heb je toevallig een hond en ziet die meestal alleen het blokje om de straat? Doe het beestje en jezelf een groot plezier en zoek een bos of park op. Je ziet zelfs de honden helemaal opleven, zowel buiten als binnen.

Wandelen om tot Rust te komen

Wandelen om tot Rust te komen

Wandelen om tot Rust te komen

Ga samen wandelen

En neem ook gelijk je vriendin mee. Een vrouw alleen is vaak toch een risico in afgelegen gebieden. Je kan er lak aan hebben en dat heb ik ook vaak gehad, maar ik moet toegeven dat ik over de jaren heen toch regelmatig last heb gehad van malafide figuren. Beter voorkomen dan….

Wandelen om tot Rust te komen

Wandelen om tot Rust te komen

Wandelen om tot Rust te komen

Las rustpauzes in tijdens de wandeling

En vergeet niet ergens te gaan zitten. Om te praten of juist niet. Om de omgeving in je op te nemen en misschien wel, net als ik, om foto’s te maken zodat je het niet vergeet. Nederland is mooi. Heeft een ongekende unieke schoonheid en door de seizoenen heen heel veel variatie. Daarbij heeft ons land ook heel veel bijzondere wandelroutes voor de echte avonturiers onder ons.
Wandelen om tot Rust te komen

Het was al halverwege de avond en ik was moe en uitgerust tegelijk. Voldaan. Moet zeggen dat ik heerlijk heb geslapen. Mijn zoon en onze hond ook.

Tot de volgende keer!

Nog meer natuurfoto’s bekijken? Dat kan!

 

10 thoughts on “Wandelen voor Rust | Fotoserie

  1. Hilde

    Alleen al het lezen hier heeft een onwaarschijnlijk rustgevend effect op me. Heb een stukje meegewandeld en op mij heeft wandelen ook een bijzonder heilzaam effect. Mooie foto’s ook!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.