Creatieve Dromen waarmaken | Interview met Kunstenares van Bonfireart

Creatieve Dromen waarmaken | Interview met Kunstenares van Bonfireart

Creatieve Dromen waarmaken | Interview met Kunstenares van Bonfireart

CREATIEVE DROMEN DE VRIJE HAND GEVEN


Op de een of andere manier wordt ik altijd geïnspireerd door mensen die creatief durven te zijn, die te durven dromen en hun dromen op de een of andere manier najagen. Zo ook met Christina van Bonfireart.

We volgen elkaar al een tijdje op Instagram en ze had zelfs een paar keer een wat foto’s van mij gebruikt voor haar eigen inspiratie (zeer vereerd!). Toen besloot ik haar te vragen of ze wilde meewerken aan mijn serie mini-interviews. Geluk voor mij! Deze keer nemen we een kijkje aan de andere kant van de wereld…

Creatieve Dromen waarmaken | Interview met Kunstenares van Bonfireart

Christina,ik zag je prachtige kunstwerken op Instagram allang voorbij komen, maar ik weet nog niet zoveel van jou af. Kan je ons iets meer over jezelf vertellen?

Ik woon sinds 2008 in een zuidelijke buitenwijk van Buenos Aires in Argentinië. Oorspronkelijk kom ik uit Duitsland, maar de wendingen van het leven (de liefde) hebben mij hier gebracht. Ik ben een moeder van twee geweldige kinderen. Een dochter van zeven en een zoon van twee jaar oud.

Kunst is mijn hobby en mijn ‘happy space’. In het dagelijkse leven heb ik een parttime baan bij een kantoor dat zich bezighoudt met buitenlandse handel. Daar heb ik de beste medewerkers die men zich maar kan wensen.

Creatieve Dromen waarmaken | Interview met Kunstenares van Bonfireart

Wat was jouw drijfveer om kunst te maken en wanneer is het allemaal begonnen?

Mijn huidige of volwassen kunstreis, zoals ik het nu noem, begon in maart 2015 met potloodtekeningen. Ik had een verhaal gelezen dat mij enorm boeide en dat heeft ervoor gezorgd dat ik ook wilde dat ik kon tekenen. Tot ik op een dag dacht ‘Waarom niet een poging wagen?’ Dus dat deed ik…

In het begin maakte ik voornamelijk potloodtekeningen en later, toen ik een tablet had, ook digitale kunst voor verhalen en boeken die ik had gelezen en bekeken. Mijn huidige liefde en voorkeur die ik heb voor aquarel begon eind 2017. Toen veranderen ook de onderwerpen van fan-art naar hoofdzakelijk bloemen, dieren en landschappen.

Creatieve Dromen waarmaken | Interview met Kunstenares van Bonfireart

Waar haal je al die inspiratie vandaan?

Mijn inspiratie is overal om mij heen. In de dingen die ik zie, wat ik lees en in wat ik hoor. Ik heb tig foto’s op mijn telefoon staan van landschappen, bloemen en uitzichten. Foto’s die ik zelf maak en foto’s die ik op het internet opzoek. Ook op Instagram bewaar ik publicaties om eventueel als referentie te gebruiken.

Ik neem vaak deel aan uitdagingen, om mij te helpen te beslissen met wat ik moet schilderen. Dan kan ik ook zien wat andere kunstenaars met hetzelfde onderwerp doen, kan ik van ze leren en tegelijkertijd van hun kunst genieten. Vaak zitten de opgeslagen ideeën weken of maanden in mijn mappen tot het juiste moment zich aandient, om ze in mijn eigen kunstwerken te gebruiken.

Creatieve Dromen waarmaken | Interview met Kunstenares van Bonfireart

 

Nog niet zo lang geleden had je de eerste verkoop, hoe voelt dat? Ik kan mij voorstellen dat je net zo blij moet zijn geweest als een kind met een kerstcadeau.

Ja, dat klopt helemaal!! Het kwam als een totale verrassing, omdat ik (nog) niet had nagedacht over het verkopen van mijn kunst. Voor een uitdaging schilderde ik een zonsondergang met een foto als voorbeeld. Deze was van een Australische fotograaf. Nadat ik het gepost had met een eervolle verwijzing, namen ze contact met mij op. Ze kochten niet alleen het kunstwerk die ik al had gemaakt, maar gaven mij ook de opdracht een grotere tweede te schilderen.

Het was een geweldige ervaring en een grote vreugde om voor hun te werken!! Het liet mij zien dat er mensen zijn die mijn kunst genoeg liefhebben om het ook daadwerkelijk te kopen. Daarom heb ik nu ook een paar andere werken klaargemaakt voor de verkoop en getoond als hoogtepunt op Instagram.

Creatieve Dromen waarmaken | Interview met Kunstenares van Bonfireart

Je verkoopt ook wat werk op RedBubble, kan je daar iets meer over vertellen?

Ja, ik heb een deel van mijn kunst, voornamelijk mijn digitale fan-art op RedBubble te koop staan. RedBubble is een platform waar je prints en voorwerpen kunt kopen zoals shirts, mokken, kussens, tassen, et cetera. Alles voorzien van kunstwerken die gemaakt zijn door artiesten verspreid over de hele wereld.

Het is leuk en vrij gemakkelijk op ze zetten. Ook te onderhouden. Omdat ik op een plek woon waar het maken van afdrukken en het werk zelf verzenden duur is in vergelijking met andere plaatsen, vond ik het een goed idee om hier gebruik van te maken. Als iemand een print of een artikel met mijn kunst erop wil hebben, kunnen ze het daar kopen.

Creatieve Dromen waarmaken | Interview met Kunstenares van Bonfireart

Zijn jouw kunstwerken altijd jouw eigen ideeën of maak je het ook op verzoek?

Voorlopig gaat het nog om wat ik wil tekenen en schilderen. Vanwege mijn zeer beperkte tijd bied ik in opdracht niet aan. Ik accepteerde de opdracht van de fotograaf, omdat ik al wist dat ik meer van zonsopkomsten en zonsondergangen van hem wilde schilderen en dat ik het ook leuk zou vinden om te doen.

Voor de rest heb ik de onderwerpen zelf gekozen, hoewel ik sommige schilderijen op verzoek van familieleden heb gemaakt. Zoals ‘het hert in het bos’ voor mijn dochter. Maar nogmaals, het moet iets zijn waarin ik echt geïnteresseerd ben, anders zeg ik nee of bewaar het idee voor een later moment om ermee te werken.

Creatieve Dromen waarmaken | Interview met Kunstenares van Bonfireart

Wat zijn jouw doelen en dromen voor de toekomst?

Creatief blijven en ervan genieten, dat is mijn eerste en belangrijkste doel. Het zou geweldig zijn als ik meer tijd had voor mijn kunst, om mijn vaardigheden daadwerkelijk op een meer, laten we zeggen, systematische manier te ontwikkelen. Met de dagelijkse praktijk van verschillende onderwerpen, zoals anatomie, portretten, kleurentheorie, penseelstreken, ooit andere materialen gebruiken en wie weet wat nog meer.

Het is een moeizaam proces om beter te worden en kunst te maken, met slechts enkele uren in het weekend (en soms dat niet eens). Maar daar moet ik het nu mee doen en ik wil er het beste van maken. Ik denk wanneer mijn kinderen wat ouder zijn, dat het weer zal veranderen en ik mij meer kan toewijden aan het maken van kunst.

En wie weet… misschien kan ik ooit een manier vinden om er mijn beroep van te maken en valt er goed mee te verdienen. We zullen zien..

Als jouw kunst verschil kon maken in deze wereld en je mag een ding kiezen, wat zou het dan zijn?

Nou, op een zeer kleine manier maakt mijn kunst al verschil in de wereld. Althans in mijn eigen kleine wereld vanwege de vreugde die ik ervaar tijdens het creëren en ook later, wanneer ik met trots naar mijn handwerk kijk.

En dan wil ik ook andere mensen blij maken met mijn kunst. Als ze ernaar kijken en op dat moment glimlachen en zich beter voelen, dan heb ik iets goeds en waardevols bereikt.

 

Bijzondere vrouw vind je niet? Halve wereld afreizen voor haar grote liefde, een moeder die haar kinderen op de eerste plaats zet en toch een kiertje weet te vinden om haar creatieve dromen na te jagen.

Christina, bedankt voor dit leuke interview!! Wens je heel veel succes in de toekomst, want het is je van harte gegund.

Wil je ook meer weten van Christina, neem dan een kijkje op haar Instagram account @Bonfireart

Dat was het weer, maar niet getreurd, er komt binnenkort weer eentje online! Voor nu kan je nog een paar anderen lezen mocht je dat nog niet gedaan hebben. Klik hier voor het overzicht.

Update: ze heeft weer een leuke tekening gemaakt en dit keer geïnspireerd door mijn paddenstoelen. Klik hier als je deze wil zien.

Photocredits Bonfireart

2 thoughts on “Creatieve Dromen waarmaken | Interview met Kunstenares van Bonfireart

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.