Pastarecept met Kip en Spinazie

Pastarecept met Kip en Spinazie | Eenvoudig Lekker!

Pastarecept met Kip en Spinazie

PASTARECEPT VOOR DE SNELLE KOKERS ONDER ONS

En ook gelijk een pastarecept voor de pastajunkies, zoals ik! Je zou bijna denken dat ik niks anders eet, maar verre van dat. Ik heb simpelweg niet de tijd om al mijn recepten te delen. Maar als je lang genoeg blijft hangen, komen ze vanzelf voorbij 😉

Te vaak loop ik tegen mensen aan die denken dat koken ingewikkeld is, of dat het altijd vers en biologisch moet zijn of denken dat het uren moet duren in de keuken. Afwisseling is hier het sleutelwoord en nee, je hoeft echt geen keukenchef te zijn om een heerlijke maaltijd op tafel te krijgen. En als het niet je hobby is of wanneer er te weinig tijd is, dan geldt ook in de keuken ‘gemak dient de mens’.

Wat je nodig hebt voor dit pastarecept voor circa 3 personen:

  • circa 300 gram penne rigate
  • twee handen vol met diepvriesblokjes spinazie (niet moeilijk doen)
  • pot pastasaus ricotta van de Aldi (ander merk of gewone pastasaus kan ook)
  • 2 dikke kipfilets
  • jonge geraspte kaas (hoeveelheid naar wens)
  • Italiaanse kruiden
  • seizoenspeper (met knoflook)
  • zeezout
  • olijfolie om in te bakken

Pastarecept met Kip en Spinazie

Zo maak je dit pastarecept klaar:

Zet een ruime pan met water op en breng het aan de kook. Klein snufje zout erbij. Als het water kookt de pasta erbij en de tijd op die op de verpakking staat aanhouden.

De kipfilet in blokjes snijden. Niet te klein, want dan zie je er niks meer van terug. De kip kruiden met de Italiaanse kruiden (tot alles grotendeels bedekt is), beetje zeezout en peper. Doe dan wat olijfolie in de pan en wanneer het goed heet is, de kip bakken totdat de stukjes een mooi lichtbruin kleurtje hebben gekregen.

Doe dan de kant-en-klare pastasaus erbij en laat het zachtjes pruttelen. Vervolgens gaat de bevroren spinazie er ook bij en roer dit regelmatig door de saus heen totdat het helemaal is ontdooid. Als je verse spinazie wil gebruiken, kan dat natuurlijk ook.

Als de spinazie er helemaal doorheen is geroerd en de pasta klaar en afgegoten is, kan de pasta ook door de saus worden geroerd. Laat het geheel een minuutje of twee op zacht vuur staan.

Verdeel het dan over de borden en strooi er naar wens de geraspte kaas erover. Het is ook lekker om nog in de pan de kaas er al doorheen te roeren. Maar hier in huis is iemand die absoluut niet van kaas houdt en zo heeft iedereen hier zijn zin.

Pastarecept met Kip en Spinazie

Pastarecept met Kip en Spinazie

En dat was het!

Zorg ervoor dat de kip goed gebraden is en als je net als mij de kip eerst moet ontdooien, probeer dit dan in de koelkast te doen. Afgedekt!

Spoel ook het bestek waarmee je de kip in stukken snijd gelijk af onder heet water wegens de bacteriën. Wanneer de kip nog gedeeltelijk bevroren is en je hebt haast, snijd het dan ook gewoon in stukken, maar bak het wat langer voordat je de rest erbij doet.

Onder de makkelijke recepten is dit toch zeker een van onze favorieten hier in huis. Wat is jullie favoriete pastagerecht?

Eet smakelijk!

Op zoek naar nog meer recepten met kip? Kijk dan bij deze: ‘Shoarmabroodje met kip en avocado‘ en ‘Wrap met kip in zoetzure saus‘.

 

Voor de Pinners

Pastarecept met Kip en Spinazie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.