Eenvoudig Kerst Vieren met DIY en Cadeaus. Zo doen wij het!

Eenvoudig Kerst Vieren

EENVOUDIG KERST VIEREN MET WAT CREATIVITEIT EN GEZELLIGHEID


Eigenlijk vier ik altijd eenvoudig kerst. Soms zie ik huizen vol met tierelantijntjes en moet toegeven, dat het er gezellig uitziet, maar ik zou tegen de muren opvliegen na een paar dagen. Maar ik heb tieners, die er iets anders over denken en hoe kom je elkaar dan tegemoet?

Vooral als je meer en meer bezig bent met minimalisme kan het wel een punt worden. Dus wat doe je dan? In mijn geval werken met wat je al hebt, weinig spullen aanschaffen en met de kerstdagen zelf de focus op het kindje Jezus en samen lekker eten!

Zal het perfect uitpakken? Waarschijnlijk niet. Ik zou namelijk maar een klein boompje aanschaffen dit jaar, zonder ballen erin, gewoon leuk! Aangeschaft voor maar zes euro bij de AH. Gekleurde lampjes had ik bij de Action gekocht voor nog geen vijf euro. Maar helaas. Ik kwam er niet mee weg…. dus nu staat de oude tweede boom er ook gezellig bij. 🙂

Maar de cadeaus en lekker eten gaat absoluut lukken. Ik zal je hieronder laten zien wat er is aangeschaft, wat ik nog had en hoe ik sommige dingen aanpak.

Eenvoudig Kerst Vieren

Ik herinner mij nog hoe mijn moeder vroeger de ramen altijd beplakte met rode tape. Zo gezellig. Jaren had ik er niet bij stilgestaan, tot een paar jaar geleden. Eerst was ik bang dat ik de tape en spuitsneeuw er met geen mogelijkheid vanaf zou krijgen. Ik had ongelijk! Het gaat er ontzettend makkelijk vanaf en ik spuit nu zelfs de kerstboom ermee in.

Voor het raam heb ik gewoon isolatietape gebruikt en de gangbare spuitsneeuw. Probeer het raam of ramen in gelijke vlakken te verdelen en spuit daarna wat willekeurig sneeuw eroverheen.

Je kan ook zelf een figuur uitknippen en dit als sjabloon gebruiken. Het engeltje heb ik al jaren in mijn minimale collectie en de grote dennenappels hadden we twee jaar geleden gevonden op het prachtige Vlieland. Wat ijzerdraad eromheen wikkelen en ophangen aan lintjes.

Eenvoudig Kerst Vieren

Dit lieve theelichthuisje heb ik ook al heel wat jaren. Blijft het goed doen, moet er alleen nog een geschikt plekje voor vinden.

Eenvoudig Kerst Vieren

Normaal gesproken hou ik niet zo van rood. Het is net de rode lap. Maar met de kerst, gecombineerd met wit en groen kan ik er goed mee leven. De rode bloempot heb ik ook met isolatietape beplakt, zodat het wat meer bij de leuke kerstman past en wat vrolijker oogt. De kerstman had ik gekocht bij de Jumbo, inclusief plant, voor maar zes euro. Als de kerst voorbij is, heb ik nog een leuk plantje staan.

Eenvoudig Kerst Vieren

Soms heb je van die theelichthouders die blijvend zijn, zoals deze. Vervelen nog niet na al die jaren. Verder heb ik veel geurkaarsen dit jaar aangeschaft om goed in de stemming te komen. Geuren werken echt goed op je gemoedstoestand. (Dat was ook te lezen in dit interview)

Eenvoudig Kerst Vieren

Met een kleine hoeveelheid steekschuim, echte opgedroogde takjes en nep besjes, een kralenslinger, isolatietape en een dennenappel kan je in een paar minuten dit creëren. Vooral ’s avonds met kaarslicht ernaast, is dit een prettig kerststukje om naar te kijken.

Eenvoudig Kerst Vieren

Heb je nog dinerkaarsen ergens liggen? Met een kerstbal en een lintje kan je er gewoon een decoratiestuk van maken. Of zet ze in een leuke vaas. De kaars met diamantjes heb ik bij de Action gehaald voor twee euro. Als het op is, kan er gewoon een geurkaarsje in. Met een beetje goede zorg, kan ook dit een aantal jaren mee.

Eenvoudig Kerst Vieren

Er misten wat kerstballen dit jaar en sommigen zagen er gewoon niet meer uit. Maakt niet zoveel uit, gezien ik er zeer zeker geen fortuin aan besteedt. Helemaal niet met een puberende kater in huis. Mijn jongste zoon wilde beslist deze hebben. Meen dat het nog geen euro was bij de Action.

Eenvoudig Kerst Vieren

Zelf had ik mijn ogen op deze laten vallen bij de Wibra. Zes stuks voor nog geen twee euro. Gaan jaren mee. Je kan ze ook zelf maken als je lege kerstballen hebt. Gebruik hiervoor een perforator en wat glimmend papier. Het is even een klusje, maar dan zijn ze wel persoonlijk en naar wens.

En zoals je kan zien, spuitsneeuw in de boom. Eerlijk waar, elk jaar kan ik opnieuw spuiten. De sneeuw verdwijnt letterlijk en kan het nergens terugvinden.

Eenvoudig Kerst Vieren

Dit stukje maakt mij echt vrolijk op de een of andere manier en het is zo eenvoudig simpel om te maken en te zien. Als je kinderen hebt, dan heb je vast en zeker wel een speelgoedauto en een diertje.

Het hoeft niet hetzelfde te zijn als dit. Spuit wat sneeuw in een glazen pot of vaas zoals ik heb gedaan. Zet het dingetje wat jij hebt gekozen erin en spuit er voorzichtig nog wat overheen. Misschien kan je er ook een takje van de boom insteken. Als je er behoefte aan hebt kan je het ook afwerken met een lintje of glitters.

Eenvoudig Kerst Vieren

Eenvoudig Kerst Vieren

En natuurlijk zijn er ook cadeaus en er moet nog wat aangeschaft worden. Maar dit kwam al binnen via Bol.com en erg blij mee. Tieners zijn niet meer zo makkelijk als het aankomt op cadeaus vinden. Technische dingen genieten de voorkeur en ik ben niet technisch!

Omdat het niet om kleine bedragen gaat, hebben wij de afspraak dat ze mij precies vertellen wat het belangrijkste op het verlanglijstje is, welk product met foto en serienummer erbij.

Dus op de kleinigheidjes na, weten ze precies wat ze gaan krijgen en weet ik zeker dat iedereen gelukkig zal zijn. Kan je zeggen dat dit prima werkt. De spanning en enthousiasme is nog steeds even groot als toen ze klein waren en alles een verassing was.

De oudste wil dus een gamescherm. Technisch verhaal waarom dat beter is dan wat hij nou heeft en ik kan het je niet uitleggen, maar ik laat de link hieronder achter mocht je daar ook interesse in hebben. De prijs was iets over de honderd euro en dat is, wat ik begreep, redelijk voordelig.

Eenvoudig Kerst Vieren

De jongste had ook wensen. Hij wilde deze Lapis lazuli armband voor mannen. Hij wil specifiek deze steen al meer dan een jaar hebben door zijn prachtige blauwe kleur. Denk dat ik hem straks dubbel moet slaan om zijn polsen, maar dan kan het ook weer een lange tijd meegaan.

Eenvoudig Kerst Vieren

En hij wilde graag een Action camera. Ik stiekem ook 😉 Dus dat komt goed uit! Gezien de reviews moet deze goed zijn (eigen review hierover komt na de kerst). Ik ben benieuwd voor zo’n zestig euro.

Nu nog op jacht naar kleinigheidjes en chocolade! O ja, kerstkaarten niet vergeten. Wat we gaan doen met kerst? Op kerstavond naar de kerk voor het kerstverhaal en mooie muziek.

Eerste kerstdag cadeaus uitpakken, lekker ontbijten, taarten bakken, op bezoek, films kijken en het kerstdiner eten wat ik nog moet bedenken. Maar zeker niet al teveel gedoe, want de tweede kerstdag gaan we lekker gourmetten met acht man. We zullen dus wederom niet veel thuis zijn.

Ik hoop wel dat er sneeuw gaat vallen…. alleen met de kerst. Zou leuk zijn toch? Hoop ook dat ik jullie geïnspireerd heb om met weinig en wat creativiteit toch een gezellig kerstfeest te vieren.

Linken naar de producten die ik heb gebruikt, of erop lijken, staan hieronder in een overzicht (kan prijsverschil in zitten). Maar kijk eerst in huis naar wat je al hebt, dat is vaak meer dan je denkt! En als iemand van jullie ook nog een leuke diy tip heeft, dan hoor ik dat graag.

Alvast fijne feestdagen toegewenst! En als je wil weten hoe dat er allemaal uitgaat zien, volg mij dan vooral op Instagram of op Pinterest voor nog meer inspiratie.

O ja, feestelijke recepten vind je HIER!

4 gedachten over “Eenvoudig Kerst Vieren met DIY en Cadeaus. Zo doen wij het!

  1. Geniet van de kleine dingen Gerda en als ik de tekst lees heb plezier met wat je doet en geeft. Dat maakt een hartje gelukkig en daar staat kerst voor om samen het geluk te delen dat niet al te veel hoeft te kosten.

    Aum Shanthi

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.