Buiten Eten tijdens de Winterdagen

Buiten Eten tijdens de Winterdagen

Buiten Eten tijdens de Winterdagen
Sponsored Post

BUITEN ETEN BRENGT GEZELLIGHEID EN SFEER


Kerstdagen zijn alweer voorbij, flink wat eten gehad en nu op weg naar het nieuwe jaar. Op naar de lente en naar het buitenleven. Want hoe gezellig binnen eten ook mag zijn, buiten eten heeft toch iets speciaals. En dat doen we meestal toch met wat warmere dagen. Maar dat hoeft dus niet!

Een bbq organiseren kan net zo goed in de winter, zelfs met sneeuw

Tijdens de winterse feesten zoals kerst en nieuwjaar heeft het zelfs een grote meerwaarde voor de gasten. Op een enkeling na misschien die absoluut liever bij de kachel zit… Maar over het algemeen zal dit zeer gewaardeerd worden. Waarom kwam ik er zelf niet op? 

Totdat ik geattendeerd werd op de Big Green Egg XL. Een strak design bbq voor de winterse dagen. Eigenlijk voor alle dagen. En eigenlijk veel meer dan alleen maar een bbq. Met verschillende gerechten van chocoladetaartjes tot de lekkerste sandwiches en van smokey pizza’s tot een hele gevulde kalkoen, kan je een hele grote familie van voortreffelijk eten voorzien. Of voor een romantisch etentje voor twee. 

Primitief bakken in de sneeuw kan natuurlijk ook. Een rooster boven een vuur hangen is geen grote opgave. Gewoon op pad gaan en ergens landen voor een smakelijk hapje. Of gewoon in je eigen achtertuin. En ook de standaard bbq zal hierin goed van pas komen. Alleen zijn de mogelijkheden qua gerechten beperkt en altijd hopen, dat het vuur wel blijft branden. Niks mis mee, behalve wanneer er een groep van twintig hongerige mensen zitten te wachten in de kou.

Ik zie het al helemaal voor mij met oud en nieuw vieren. In plaats van dat iedereen van hot naar her rent, steeds van binnen naar buiten en visa versa, staat iedereen gewoon lekker buiten! En al helemaal gelukkig als je ook nog in een ideale omgeving zit, waar ruimte is voor een knetterend kampvuur of gezellige vuurkorven. Drankje…hapje…vuurwerk…:)

Een overweging waard. Niet dit jaar, want mijn planning staat al vast, maar misschien wel voor een van jullie. Maar buiten eten staat in ieder geval hoog op mijn prioriteiten lijstje voor volgend jaar, dat weet ik wel! Ben je nog niet overtuigd of het ook iets voor jou is, pak dan die bbq uit het hok en test het deze winter uit. Laat ons dan óók gelijk weten wat je ervan vindt en of het voor herhaling vatbaar is.

Voor degenen die het al geweldig vinden of interesse hebben voor een luxere barbecue versie, of van plan zijn een groot tuinfeest te geven, neem dan een kijkje op de site Kamadoexpress.nl. Deze website is voorzien van ruime informatie, recepten en boeken.

Dan ga ik mij nu voorbereiden op goede voornemens voor 2019 en ik wens jullie allemaal een knallend en super gezond en productief nieuwjaar!   

8 thoughts on “Buiten Eten tijdens de Winterdagen

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.