Badkamer opknappen voor een andere Beleving in Huis

Badkamer
Sponsored post


Badkamer weer aan de beurt

Soms heb je van die dagen…. Mijn badkamer was vorig jaar nog helemaal verbouwd, twee weken lang bouwvakkers over de vloer gehad en een stof van jewelste door de hele woning. Maar het was het waard, wat een fijn resultaat.

Totdat het opvallend smerig begon te ruiken en ook het water na het douchen een flink aantal centimeters hoog op de vloer blijft liggen. Wat blijkt? De afvoerput is gescheurd en de putdeksel veel te groot. En het ergste van alles, de vloer ligt er scheef in. Hoewel rioollucht ook flink balen is.

Ja mevrouw, dat wordt een hele nieuwe vloer leggen’, hoorde ik hem zeggen. Zucht. Weer weken in de ellende. Maar tegelijkertijd ook weer een gevoel van blijdschap, want een mooie badkamer is toch wel wat waard.


Een nieuwe badkamer voor een nieuw gevoel

Het heeft iets bijzonders. Het voelt veel frisser aan als je uit de douche stapt wanneer alles blinkt en mooi aangekleed is met prachtige badkamermeubelsEen vaste plaats te hebben voor handdoeken en verzorgingsartikelen.

En het is altijd leuk om een keuze te mogen maken tussen de mooie badkamerspiegels. Niet alleen sierlijk en functioneel, maar ook iets waar je vaak voor staat om jezelf te verfraaien. Het zijn van die kleine dingen in het leven waar we niet altijd bij stil staan, die een grote impact kunnen hebben op je dagelijkse belevenis.

Ook had ik vorig jaar een nieuwe radiator gekregen, behaaglijk maar standaard. Het had iets meer klasse gehad als ik ook daarin de keuze had gehad om een designradiator te mogen kiezen. Dat is dan weer een nadeel van een huurwoning. Ik klaar overigens niet. Het is een fraai plekje geworden.


Feestje in de badkamer

Nu wil ik alleen nog uitkijken naar een leuk vrijstaand bad. Ruimte zat. Hoeft trouwens niet zo groot van formaat te zijn, maar het lijkt mij zo fijn om met een geurkaarsje en een goed boek te dobberen. Masker op mijn gezicht met een flinke kop koffie en een snufje kaneel ernaast.  

Maar zoals ik al zei, ik ben er dus nog lang niet. Je moet er wat voor over hebben en ach, aan de andere kant, als het eenmaal klaar is, dan gaat het ook jaren mee. Daar gaat het uiteindelijk ook om.


Kwaliteit voor op lange termijn

Kies daarom, wanneer je ook van plan bent de badkamer aan te pakken, spullen uit waarvan je weet dat ze kwalitatief goed zijn en dat je er ook lang van zal genieten qua design. Op die manier is het elke ochtend en avond een feestje in de badkamer en je portemonnee zal je op lange termijn zeer dankbaar zijn.

Verder ben ik heel benieuwd, heb jij de badkamer ook al eens verbouwd? En zo ja, hoe heb je dat aangepakt?

6 gedachtes over “Badkamer opknappen voor een andere Beleving in Huis

 1. Over 2 weken start hier de constructie van een geheel fonkelnieuwe badkamer op de bovenverdieping…die in vroeger tijden een kale zolder was. Ik ben zo benieuwd en blij dat ik niet de enige ben die in dat soort troep zit 🙂 Wens je heerlijke baddertijd toe strakjes!

  Like

 2. Dat gaat vaak langer mee dan wij op aarde zijn.
  Ooit in mijn huis was het bad meer dan 30jaar oud en was nog prachtig.
  Dan mijn nieuwbouw dat ook een prachtige badkamer had.
  En waar ik nu woon is het even mooi en gezellig in dat kamertje.

  Aum Shanthi

  Like

  1. Die oude stijl van vroeger had ook iets bijzonders. Kan die van mijn grootouders nog goed herinneren. Maar nieuw is ook leuk 😊 Fijn weekend alvast!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s