Kwarktaart Recept met Mango en Oreo

Kwarktaart Recept met Mango en Oreo – Zomertip!!

Kwarktaart Recept met Mango en Oreo

Kwarktaart als toetje of lekker tussendoor

En het mag natuurlijk ook allebei. Kwarktaart is te lekker om vanaf te blijven. Een favoriet hier in ons huis, helemaal tijdens warme zomerdagen. Nou ben ik zelf niet weg van de kwarktaartmixen met een smaakje. Geen idee wat het is. Te chemisch en te zoet. Zoiets.. 

Maar zelf een lekkere smaak eraan toevoegen is een makkie! Dit keer gingen wij voor mango en uiteraard, op verzoek van zoonlief, een Oreo bodem. En waarom ook niet? Het is zomervakantie, lekker warm weer en een zoete verfrissing wat de kids blij maakt, is meer dan welkom. Wees wel gewaarschuwd: het is ontzettend machtig op de maag! 🙂

Kwarktaart Recept met Mango en Oreo

Recept voor deze mangotaart

De ingrediënten:

  • 1 blik mango op sap (meer dan 400 gram inhoud incl. sap)
  • 1 kwarktaartmix naturel (let op de hoeveelheid van de volgende ingrediënten die op de verpakking staan)
  • roomboter ongezouten
  • ongeklopte slagroom
  • halfvolle of magere kwark
  • water
  • rol Oreo koekjes
  • kaneelsuiker (optioneel)

Deze extra’s heb je nodig:

Kwarktaart Recept met Mango en Oreo
Kwarktaart Recept met Mango en Oreo

En zo maak je deze zomerse taart klaar:

Eigenlijk staat alles al op de verpakking aangegeven, maar…. we gaan wat ingrediënten vervangen. 

Als eerste stamp je de Oreo koekjes helemaal fijn. Je kan hiervoor een vijzel gebruiken, maar met een beetje kracht, lukt het ook wel met de platte kant van een vork.

Weeg vervolgens het mengsel en kijk of het gewicht overeen komt met het oorspronkelijke mengsel voor de taartbodem. Zo niet, vul het dan met het oorspronkelijke mengsel aan tot het juiste gewicht. Of met extra koekjes (mijn zoon had drie opgegeten tijdens het stampen, vandaar…)

Voeg dan de gesmolten boter eraan toe en kneed het goed. Met je handen of met een mixer. Vul vervolgens de springvorm met dit mengsel en druk het goed en gelijkmatig aan. Probeer het overal even dik en stevig aan elkaar vast te krijgen.

Dan laat je de mango’s uitlekken en vang je het sap op. Deze mangosap vul je aan met water tot het aantal milliliters gehaald is wat op de verpakking staat aangegeven. Daarna kan dit sapje samen met de kwarktaartmix in een beslagkom of in een pan gemixt worden.

Na ongeveer 3 minuten mixen, voeg je de kwark en de slagroom eraan toe. Mix het dan nog een dikke minuut. Verdeel dit mengsel over de Oreo bodem in de taartkring. Strijk het geheel met de bolle kant van de lepel een beetje glad. Tenzij je van gekke vormen houdt… leef je dan uit! 😉

Dan kunnen de mangostukken in kleine stukjes of partjes worden gesneden. Wat je zelf het liefste hebt. Verdeel ze dan onwillekeurig over de kwarktaart. Ze zullen een klein beetje wegzinken, maar na het koelen lekker stevig erin vastzitten. Je kan er ook voor kiezen om dit later eraan toe te voegen, zodat het mooi bovenop blijft liggen.

Laat de kwarktaart minstens een uur in de koelkast staan. Ik heb deze keer voor 2,5 uur gekozen en ik denk echt, ook na mijn vorige Oreo kwarktaart, dat 4 uren nog veel beter zal zijn. Hangt er vanaf hoe stevig jij de taart wil hebben. Doe als laatste, indien wenselijk, de kaneelsuiker erover. Doe je dit eerder, dan smelten de korrels vanwege het vocht en krijg je mooie bruine stippen.

En dat was het weer. Nog geen 10 minuten werk, een beetje geduld en veel smulpret. Gegarandeerd succes bij de kinderen en ik mag niet jokken, ook bij de volwassenen. Deze was misschien nog wel lekkerder dan de Valentijns kwarktaart.

Ps: bij sommige supermarkten (meende de AH) kan je Oreo koekjes krijgen zonder gluten, tarwe en ei. Misschien is het dan handig een klein beetje meer boter te gebruiken om het goed te laten hechten.

Eet smakelijk!

5 thoughts on “Kwarktaart Recept met Mango en Oreo – Zomertip!!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.