Bewust Genieten

Bewust genieten van het leven, dat is een leuk leerproces. En ingewikkeld is hoeft het ook niet te zijn. Soms moest ik daar ruimte voor maken, een andere wending aan mijn leven geven, maar vaak lag het antwoord gewoon voor mijn neus.

Bijvoorbeeld door meer tijd te besteden aan mijn gezin, nieuwe simpele recepten uitproberen, op zoek gaan naar creatieve passies, leren strakker te plannen en te organiseren, financiën op orde krijgen, minder uitgeven aan spullen die niet echt nodig zijn, ons huis helemaal rommelvrij maken en mijn grote favoriet, vaker de deur uit om te gaan wandelen.

Al 7 jaar leef ik minimalistisch en ik doe het alsnog met veel plezier. Als alleenstaande moeder van twee tieners, weet ik inmiddels het maximale uit het minimale te halen. Zuinig leven staat los van gierigheid, eerder het tegenovergestelde, namelijk bewust genieten.

Reken maar dat ik van shoppen hou, maar zelden zonder korting. En ook mijn inrichting is vaak de klos, maar ik kijk eerst naar wat ik al in huis heb. Ook vakantie vieren wij graag, toch zo voordelig mogelijk en daar hoort uit eten gaan natuurlijk ook bij. Tenslotte moet een mens ook kunnen genieten van het leven, om er mooie herinneringen aan over te houden.

Dus ik neem jou mee in mijn wereld en laat je zien wat mijn interesse heeft. Wie weet is het ook interessant voor jou. Bewuste keuzes maken, van eten tot shoppen, zodat je altijd een positief gevoel eraan overhoudt.

xx Gerda