Avocado Salade met Zeewier | Zo Maak Je het!

RECEPT AVOCADO MET ZEEWIER

AVOCADO SALADE MET ZEEWIER, WAT EEN COMBI


Avocado met zeewier, wat een combi! Ik had er wel eens over gehoord, dat zeewier gezond is en zelfs kan bijdragen aan gewichtsverlies. Mooi meegenomen. Maar zou het ook lekker zijn? Dat betekende wel dat ik het risico moest nemen mijn avocado op het spel te zetten met deze Zeewiersalade. Vertrouwende op de makkelijke smaak van de Avocado, heb ik een poging gewaagd.

Natuurlijk ga ik geen recept plaatsen, zonder eerst uit te testen. Dat betekent dat ik het dus echt heerlijk vind! En dat voor iemand die over het algemeen niet zo weg is van de Aziatische keuken, dus dat zegt wat. Ja, of ook weer niet, mijn puber hier vond het maar verschrikkelijk, dat Zeewier. Ach, goed, testen dus…

KRUIDEN

HET RECEPT VAN DE AVOCADO ZEEWIERSALADE:

  • flinke hand veldsla
  • 5 Cherrytomaten
  • 1 Avocado in plakken gesneden
  • vers gemalen vier seizoenen peper naar smaak (Kania gekocht bij Jumbo)
  • zeezout met kruiden naar smaak (Jumbo eigen merk)
  • theelepeltje Za’atar kruiden (Al’fez en denk ook bij Jumbo of bij de AH)
  • Bakje knapperige Zeewiersalade naar Japans recept (AH) met sesamzaad.

Verspreid de veldsla gewoon wat roekeloos op een GROOT bord en verdeel hier de tomaten overheen. Je kan ze ook in stukjes snijden, geeft straks wat meer sap. Schil de Avocado, ontpit deze en snij hem dan in gemiddelde plakjes. Strooi nu wat zout, peper en Za’atar kruiden over het geheel heen. Leg daarna een beetje Zeewier salade op de beide helften van de Avocado. Ongeveer zo’n derde van het bakje.

Dressing is wat mij betreft niet nodig, want zowel de Avocado, Zeewier en tomaten zijn vet en sappig. De kruiden zijn meer dan voldoende. Wil je wel een dressing, druppel dan bijvoorbeeld wat olijfolie de veldsla heen.

CONSUMINDEREN BETEKENT OOK BETER VERDELEN

Maar wat moet je dan met de rest van het Zeewier doen? Afhankelijk voor hoeveel personen je dit gaat maken natuurlijk, maar anders houd je over voor de volgende maaltijd. Voor mij was dat met rijst en kabeljauw.

Het is qua smaak, te vergelijken met die Japanse mix knabbels. Als je daarvan houdt, dan vind je dit vast ook lekker. De zeegroente zelf is redelijk neutraal en licht knapperig. Echt wel het idee dat er een groentesoort in je mond zit, ook al ziet het er wat apart uit.

Wat de boer niet kent…ik zeg: proberen! Moeite waard.

Op zoek naar nog meer saladerecepten? Wat dacht je van een rodebietensalade met zalm? Eentje met tonijn? Of een shoarmabroodje met kip en avocado. Iets voor ervaren foodies? Misschien wat feestelijke salades die je ook met de koude dagen kan eten?

Eet smakelijk!

Avocado Salade met Zeewier

6 gedachtes over “Avocado Salade met Zeewier | Zo Maak Je het!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s