Als Buffel tussen de Gazelles toch liever de Mol zijn

lady-1822463_1280

BUFFEL TUSSEN DE GAZELLES, JA, DAN LIG JE DUBBEL


Moest ook wel lachen. Niemand kan het ontgaan zijn wie Linda de Mol is en ook niet dat ze net als de rest in Nederland probeert af te vallen. Onder andere bekend van de populaire serie Gooische vrouwen. Weliswaar met een Personal Trainer, maar of dat nou altijd een pretje moet zijn, vraag ik mij ook af.

Zelf volg ik het heel bewust niet, omdat ik mijn eigen weg wil vinden met het afvallen. Vooral nu ik er zelf over blog. Maar ik moest natuurlijk wel even weten waar het over ging en als je haar dan op YouTube hoort zeggen, dat ze een buffel is tussen de gazelles, ja, dan lig je dubbel. Kan mij dat goed voorstellen en ik zou dan persoonlijk toch liever onder de grond zitten als de mol.

IS ER DAN GEEN ANDER NIEUWS IN DE WERELD?


Of op zijn minst andere buffels opzoeken. Iets meer versterking achter mij hebben staan. Het lijkt mij dan ook echt drie keer niks, om de hele dag geconfronteerd te worden met ultra slanke gazelles. Showbizz is hard. Dan nog al dat commentaar over rijke lui, dat ze niet mogen klagen of lekker belangrijk, is er geen ander nieuws in de wereld? Maar ondertussen wel het filmpje zien hè? 😉

IEDEREEN HIER OP DIEET EN HET ETEN NAAR JEMEN


Goed, er zit wat in. Er zijn mensen die meer weten over haar, dan over wat er daadwerkelijk afspeelt in de wereld. Bijvoorbeeld Jemen, ja, als iedereen hier nou op dieet gaat, haar luxeprobleem overboord gooit en al dat overgebleven voedsel daarheen stuurt, dan sterft er niet elke vijf minuten een klein kind. Vraatzucht wordt niet voor niets als één van de zeven zonden gezien.

DIT LUXEPROBLEEM KOST DUIZENDEN HET LEVEN


Maar feit is ook, dat dit luxeprobleem, inmiddels elk jaar aan duizenden mensen het leven kost. Dat er sprake is van ernstige eetverslavingen en torenhoge ziektekosten. Of je nou arm of rijk bent hier in het westen, dit is een epidemisch probleem geworden en het is niet handig dit weg te wuiven alsof het weer een probleem zonder inhoud is.

BETER SCHRIJVEN OVER HOE TE OVERLEVEN IN DE NATUUR


Klopt, de problemen in de arme landen zijn wel even wat GROTER. En als je kijkt wat er momenteel in het Midden-Oosten gebeurt en de bedreigingen die hier in Europa steeds vaker voorkomen, dan is het waarschijnlijk verstandiger om te schrijven over hoe je moet overleven in de natuur. In dat geval is overgewicht wèl handig, een wandelende provisiekast. Net als de hamsterweken van Albert Heijn, maar dan is het nu een eenmanszaak geworden.

VERGIFTIGD VOEDSEL IS SMAKELIJK INGEBURGERD


Hoe je het ook went of keert, voedsel is en blijft een probleem. Of te veel, of te weinig of bewerkt. Ja, optie drie is inmiddels flink ingeburgerd. Ondanks massale protesten, handtekeningsacties en artikelen over dit onderwerp, schijnt Brussel dit nog steeds goed te keuren.

Roken, ja daar moeten we wat aan doen, maar vergif in ons voedsel, dat is oké. Dat er jaarlijks duizenden mensen sterven aan kanker en andere ziekten, waarvan bewezen is, dat dit met bewerkt voedsel te maken heeft, wordt gewoon keihard genegeerd.

OOK WEL EENS FIJN OM EEN BUFFEL TE HOREN


Des te meer reden om hier gezonder te gaan leven en minder suiker tot ons te nemen. Minder bewerkte troep uit pakjes. Des te meer reden dat er aandacht aan geschonken moet worden ter inspiratie. Daarbij is het ook wel eens fijn om een geluid te horen van een buffel, want de buffels vormen in Nederland, dat gebied naast ’t Gooi, een grote meerderheid. Wij horen je!

En als alle buffels dan ook nog even één front gaan vormen tegen de voedselvergiftigingen en armoede in de wereld, dan hebben we drie buffels in één klap. Dat is wèl nieuwswaardig, toch? Daarbij, een normale mol ziet zichzelf niet elke dag als een buffel. Best wel speciaal! Waarom moet ik nou ineens aan Ice Age denken?

Foto Sasint

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s