Zo Pak Je Cellulitis aan|Wel met een Realistische Kijk erop!

shorts-983901_1280

DE MEESTE VROUWEN ERGEREN ZICH BLAUW AAN CELLULITIS


In de cosmetische industrie wordt met cellulitis een bobbelige structuur in de huid aangeduid. Oftewel, sinaasappelhuid. Het merendeel van de vrouwen, 85% – 92%, ergert zich hier kapot aan. Want eerlijk is eerlijk, het is niet bepaald sierlijk om naar te zien. Maar wat kunnen we eraan doen?

Deze sinaasappelhuid is echter wel onschadelijk. Het heeft niks te maken met de cellulitis die een medische betekenis heeft. Dan is er namelijk sprake van een bacteriële infectie aan het onderhuidse weefsel. Maar hier gaat het puur om om een combinatie van zichtbare vetweefsel, doordat het vooral direct onder huid ligt en om collageenbanden die in het vetweefsel gaan opzwellen. Dit wordt dan duidelijk zichtbaar.

SLANKE MODELLEN HEBBEN OOK LAST VAN CELLULITIS


Onterecht wordt vaak gedacht, dat een sinaasappelhuid alleen maar of vooral met het vetpercentage te maken zou hebben. De waarheid is dat zelfs een superslank model het nog kan krijgen en hoogstwaarschijnlijk ook heeft. Natuurlijk heeft een verkeerde leefstijl, dieet, de hoeveelheid beweging en ook je leeftijd die gepaard gaat met een leger aan hormonen, een grote invloed op deze akelige bobbels (en niet kuiltjes). Oestrogeen zit wel eens vaker in de weg.

bikini-1661772_640

ER ZIJN MOGELIJKHEDEN OM HET HEUVELGEBIED TE VERMINDEREN


Leuk nieuws is het niet, als je erachter komt, dat je er geen wondermiddel bestaat om dit onschuldig, maar ontsierend probleem aan te pakken. Toch zijn er gelukkig wel wat mogelijkheden, om de effecten van dit  heuvelachtige gebied te verminderen. En met een, hopelijk, mooie zomer in aantocht, zijn alle tips meer dan welkom!

AFVALLEN IS NIET ALTIJD DE OPLOSSING

Als je jong bent, dan kan beweging en afvallen wel eens heel effectief zijn in strijd tegen de cellulitis, maar wanneer je een leeftijd hebt bereikt, waarbij de huid niet meer zo elastisch is, dan kon het juist wel eens verergeren. Een jonge huid trekt namelijk weer strak, de oudere velletjes zijn wat luier geworden. Mijne dus ook. (bron)

Wat je wel kan doen, is een aantal keren na een work-out de huid behandelen met een ijsblokje. Hierdoor trekt de huid sneller strak en was vroeger ook een tip tegen cellulitis, om die tijdelijk minder zichtbaar te maken.

CAFEÏNE IN KOFFIE HELPT IN DE STRIJD TEGEN CELLULITIS


Wat sowieso helpt en bewezen is, is de cafeïne die je in koffie vind. Niet om te drinken, maar dit keer om te smeren. Maar, als je zelf aan de slag wil gaat met koffieprut, moet je wel een hele lange adem hebben, wil je resultaat zien. Minsten een maand lang en een paar uren per dag, met koffieprut opgelost in water op je benen laten intrekken.

In gemalen koffie zit ongeveer vijf procent koffie, alleen zit dit in de koffie opgesloten en daarom moet het met water vrijkomen (niet in crèmes). Alleen blijft er dan nog maar een kleine halve procent over, wat te verwaarlozen is. (bron)

afslankgel
Garnier Skin Naturals body tonic set

Maar, als je het er voor over hebt en natte gemalen koffie gebruikt en elke dag een paar uurtjes tijd hebt, ja, dan ben je ongeveer een centimeter kwijt. Voor hoelang? Vast sneller terug, dan dat het eraf is. Maar als je het een jaartje volhoud, wie weet.

Beter is dan toch een kant-en-klare afslankcrème of lotion te gebruiken waar een grote dosis cafeïne in verwerkt is. Liefst met vitamine A om de huid wat te verstevigen en Vitamine C en Ginko, om de doorbloeding te stimuleren. En voor de zomer, is het ideaal als je dit kan combineren met een tanner (zelfbruiningsmiddel) erin verwerkt. Als de benen bruiner worden, zullen de bobbels minder snel opvallen.

DE HUID GOED ONDERHOUDEN MET SCRUBBEN EN MASSEREN

Aan te raden is, om ook te starten met scrubben en het masseren van de huid. Een goede circulatie in de huid is het halve werk. En het zal de huid in ieder geval weer een frisse zomerse look geven. Met een speciale scrubhandschoen en een

massage
Pink Massagehandschoen

massageroller, is dit klusje zo gepiept. Zou bijna zeggen omdat je het waard bent, maar overdrijven is ook een vak. Maar fijn is het wel!

PROFESSIONAL OF ZONNEBANK?

Er bestaat ook de mogelijkheid om een professional in te schakelen. Wie het breed heeft, laat het breed hangen. Vraag is alleen, werkt het echt? Een zonnebankkuur lijkt mij meer effectief, maar ieder het zijne. Het lijkt mij alleen, als artsen zeggen, dat het vrijwel onmogelijk is, om cellulitis helemaal te laten verdwijnen, dat een professional dat ineens wel zou kunnen. Onderzoek eerst de feiten, voordat je je beurs opentrekt!

OOK WATER DRINKEN IS WEER VAN DE PARTIJ


Water drinken en water drinken en nog eens water drinken! Bah, alweer? Ja, helaas. Maar water is effectief tegen heel veel ongemakken en ook cellulitis is daar eentje van. Het voert ook gelijk de afvalstoffen weg en laat je huid stralen. Begin eens met vier glaasjes op een dag.

BEWEGEN IS ALTIJD GOED VOOR JE CONTOUREN

Sporten is altijd goed. Zelfs wanneer je de sinaasappelhuid niet kan wegtoveren, zullen je contouren erop vooruitgaan. Krachtsporten, maar ook wandelen, zwemmen en joggen zijn een uitstekende keuze. Er geldt wel, net als altijd, dat je geduld zal moeten hebben. Twee maanden is echt niks in de sportwereld, maak er maar beter twee jaar van.

GEZONDE VETTEN VERSUS SLECHTE VETTEN

Eet gezonde vetten! Ik blijf erop hameren, maar gezonde vetten hebben een gunstig effect in de strijd tegen de slechte vastgekoekte vetten in je lichaam. Denk hierbij aan olijfolie, de vetten in makreel of zalm, of die in de avocado.

KRUIDIGE BOOSTERS

Durf ook flink uit je dak te gaan met kruiden! Kaneel en diverse soorten pepers zijn echte boosters voor de stofwisseling. Ook kurkuma staat er goed om bekend. Voeg ook eens wat extra uien toe aan je eten, want die houden ook van het slechte vet en wat dacht je van knoflook? Een heerlijke reiniger van afvalstoffen.

GROENE THEE OM JE LICHAAM TE ZUIVEREN

Drink ook geregeld een kopje groene thee. Alles staat met elkaar in verband. Als je wil afvallen, dan komen er ook afvalstoffen vrij in je lichaam. Groene thee helpt deze te verwijderen en ook het afvalproces te versnellen. Als de vrijgekomen troep nergens heen kan gaan, zal het weer ergens gaan zitten… in ieder geval erg ongezond. Sommige vetcellen zaten al jaren letterlijk verstop,t met allerlei schadelijke troep erin opgeslagen.

PAS JE KLEDING AAN OM JE FIGUUR ER BETER UIT TE LATEN ZIEN

Draag gepaste kleding. Kijk, op het strand is een ander verhaal. Je hoeft echt geen skipak aan en als je goed om je heenkijkt, dan zie je meer bobbelgebied daar rondhuppelen. Misschien is een cursus ‘hoe maak ik de perfecte selfie?’ een beter idee.

Maar in de stad, trek alsjeblieft geen witte legging aan, die half doorschijnend is en met een bepaalde lichtval, alle bobbels één voor één uitlicht. Tenzij je dat mooi vind natuurlijk, maar ja, dan zou je hoogstwaarschijnlijk dit artikel niet lezen. Dunne strakke stoffen verhullen namelijk niks. Zelfs bepaalde spijkerstoffen zijn niet tegen de bobbels opgewassen.

KIES VOOR PRINT

Wil je toch een legging aan en niet alleen maar zwart, ga dan voor een hippe print. Printjes verdoezelen namelijk heel veel. Dat geldt ook voor een buikje, hoe meer printjes en lagen, hoe minder de mankementen zichtbaar zijn. Zorg wel voor de juiste maat, ga niet in tenten lopen, want dat werkt juist het niet gewenste resultaat in de hand.

Dit waren wat tips en suggesties, mocht je zelf nog een tip hebben….laat het ons weten!

Foto Unsplash     Adamkontor

6 gedachtes over “Zo Pak Je Cellulitis aan|Wel met een Realistische Kijk erop!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s