Gezellig met je Tiener Koffieleuten bij de Bibliotheek

Centrale bibliotheek Leeuwarden
Ons uitzicht voor het gebouw van de bibliotheek, omdat we nog een loempia aan het eten waren. Vette handjes en boeken is niet zo verstandig.. en jawel, ook in de stad spot ik bomen.

VAN AL DIE BOEKEN IN DE BIBLIOTHEEK WORDT JE HEBBERIG!


Dat heeft mij in het verleden wel eens een boete opgeleverd. Dat leer je dan snel genoeg af. De bibliotheek geeft zonder pardon een boete en terecht. Mijn werkgever, een christelijk boekwinkelketen, is hierin iets soepeler. Maar kan zich dit ook veroorloven, want er staan op het hoofdkantoor niet zoveel wachtenden in de rij. Lucky me!

Mijn jongste zoon was met de klas aan het feestvieren in het pretpark en dat was de gelegenheid voor de oudste zoon en mij om gezellig samen naar de bibliotheek te gaan.

Als het kon nam ik twintig boeken mee

Zeven boeken maar? Ja, je wordt dan hebberig en het stomme is dat ik echt geen zeven boeken ga lezen in drie weken. Simpelweg geen tijd voor.

Dan zien we ineens van die joekels van bakken vol geladen met oude boeken voor maar een euro per stuk en tien stuks voor maar vijf euro.

Waar zijn de boeken over zelfbeheersing?

Zucht…hou je in!

‘Mam, hier liggen allemaal stripboeken! Zullen we ze meenemen? Is maar een euro per stuk!’

‘Morgen komen we wel terug. Voor nu hebben we al teveel om mee te sjouwen.’

We zijn nog niet terug gegaan. Maar aan onze gezichten te zien, het jeukt! Het is ook een koopje, alleen zit ik al met een kast vol opgescheept. Sommigen hebben een kamer vol met boeken, dat weet ik, alleen kan ik niet zo goed tegen veel spullen in mijn huis. Krijg ik het werkelijk waar Spaans benauwd van.

Daarbij lees ik een boek niet twee keer. Een film kan ik rustig dertig keer zien, maar boeken, nee. Die liggen als verborgen schatten te wachten op hun bevrijding.

Zielig eigenlijk. Misschien eens een ruilhandel houden. Een doosje voor een doosje! Bij interesse, laat het weten onder het artikel 🙂 Wie weet.

Maar voor nu zit ik met een paar leerzame boeken opgescheept, liggen er nog drie nieuwe in de kast te wachten en ook nog een paar van vorig jaar, heb ik de tweede van mijn werk bijna uitgelezen en droom ik al van de volgende over drie weken. Gaat goed komen.

Dan heb ik de boeken in mijn pocket, gaat mijn zoon ook nog eens trakteren

En het is echt geen kwelling met mijn zoon op pad te gaan. Vooral niet nu hij zelf wat centjes heeft. Moeders kreeg een koffie. Bij de bieb! Grappig hoe dat voelt, als je mensen laat weten dat je zoon van dertien afrekent en trakteert.

>> Glunder <<

Mam, moeten die foto’s nou weer?

Yep!‘, speciaal om hier te delen.

Leeuwarden Bibliotheek Centrale.

Leeuwarden2
Het prachtige oude beursgebouw. Twintig jaar geleden hier zelfs nog gewerkt. Volgend jaar verhuist de bibliotheek naar de oude gevangenis Blokhuispoort. Ze gaan zich vestigen in het cellenblok aan de noordwestzijde. Ook een prachtlocatie met een rijke geschiedenis.
Leeuwarden5
In de verte bij het witte brugje, daar is dus Blokhuispoort. Gewoon letterlijk om de hoek.
Leeuwarden4
Modern en oud gaat zo goed samen, heerlijk die contrasten. O ja, daar zit mijn schat ook!
Leeuwarden6
Oog voor detail. Vakmanschap en geduldige werkgevers. Wat een tijd! Mijn camera had er dit keer niet zo’n feeling voor, misschien tijd voor een nieuwe..
Leeuwarden3
Het koffiehuis van de bibliotheek zelf met vriendelijk personeel. Leuk gebabbeld.
leeuwarden7
Hij de grote en ik de kleine. Volgende keer ruilen we het om. Uitstekende kwaliteit en biologisch.
Leeuwarden8
Wat wordt hij groot en ik oud… tja…. maar evengoed geniet ik nog volop van het leven en van mijn kids. Het gaat ook zo snel allemaal, zo heb je een baby en zo trakteert hij je van zijn eigen centjes. Super momentje!

Dat waren ze alweer en ja, zoals altijd, tot de volgende keer!

12 gedachtes over “Gezellig met je Tiener Koffieleuten bij de Bibliotheek

  1. Wat een leuk joch heb je! Heb je met je voorliefde voor boeken wel eens gedacht dat boeken zelfs nog goedkoper kunnen dan 1 euro per stuk? Ben jaloers op jullie prachtige bieb, die van Eindhoven is in een lelijk gebouw.

    Geliked door 1 persoon

    1. Dank je! De bieb is er nu weg, maar krijgt straks ook een pracht locatie. Ja, kan inderdaad nog veel goedkoper bij een kringloop 🙂 De boekenwinkel waar ik voor werk is het dan weer wat duurder, maar nieuw heeft ook weer wat. Van alles wat is het leukste.

      Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s