Pastarecept met Tuinbonen, Pesto en Courgette

Tuinboon

DAN STA JE NAAR ZO’N TUINBOON TE KIJKEN: MOET IK DAT ETEN?


Gisteren waren we immers nog in een dorpstuin en daar had ik tuinbonen, Spaanse pepers en courgette gekocht.

Wat ga je daarmee doen?‘ vroeg mijn vriendin.

O, er is vast wel een recept te vinden‘, antwoordde ik terug.

Zelfs voor iemand die nog nooit een tuinboon had klaargemaakt in haar hele leven. Toch makkelijk die potjes. Voor degenen die net zoals mij met vlagen onwetend zijn, de buitenkant van de tuinboon lijkt weliswaar op een mega-sperzieboon, maar die kan je dus niet eten!!

De Courgette uit de moestuin de beste ooit!

Uiteindelijk heb ik geen recept gebruikt, alleen maar even opgezocht hoe ik die bonen moest klaarmaken. Ook had ik vooraf een hapje genomen van de courgette, om toch te testen of deze niet bitter was.

Was mijn eerste keer en had werkelijk waar geen idee wat nou te bitter zou zijn. Maar ja, je wil je kids ook geen vergif voorschotelen toch? Gelukkig was deze lekker sappig en zacht van smaak en zonder te overdrijven, de beste die ik ooit geproefd heb.

Later nog gevulde pasta’s gehaald bij de Albert Heijn, want die zijn nu in de bonusaanbieding. Ook meteen wat verse pastasauzen meegenomen en daarmee aan de slag gegaan. Een beetje biologisch, beetje vers, beetje Appie en beetje van mij.

Komt goed! Dat weet ik zeker, want het was heerlijk.

Wat je nodig hebt

  • Verse tuinbonen, stuk of tien
  • Een halve courgette
  • Spaans pepertje
  • Pak verse ravioli met tomaat en kaas (AH)
  • 150 gram gerookte spekblokjes
  • Bakje verse Pestosaus (AH)
  • 1 Rode salade ui inclusief de stengel 
  • 2 Bolletjes knoflook

Je hebt geen bakboter en andere kruiden nodig.

koken & tafelen algemeen

tuinboon1
Eerst ga je de tuinbonen doppen. Geen idee of ik het goed deed, maar vond het wel zo makkelijk om de boon in de lengte voorzichtig open te snijden zoals je kan zien op deze foto. Apart hoe ze daarbinnen groeien hè?
Tuinboon3
Als je alle tuinbonen gedopt hebt en eventuele rare plekjes eraf hebt gesneden, want het komt niet uit een potje, dan goed wassen en zo’n tien minuten koken zonder zout. Want zout schijnt de buitenkant dan harder te maken en bij een tuinboon is die sowieso al aan de harde kant.
tuinboon4
Terwijl de boontje hun eigen boontjes doppen in het kokende water, gooi jij de spek met stukjes peper in een koekenpan. Tip: gebruik plastic zakjes bij het snijden van de peper, zo weet je zeker dat je later geen huilbui krijgt als je per ongeluk in je ogen wrijft.  Bak de spekjes een beetje knapperig en doe dan de ui (stengel ook) en knoflook erbij in kleine stukjes. Vervolgens de courgette meebakken in vrij dunne plakjes. Roer dan de Pestosaus erdoorheen. Zelf doe ik een heel klein beetje water erbij, zodat het wat smeuïger wordt en makkelijker te roeren.
Tuinboon8
Terwijl de saus zachtjes pruttelt, kan je de tuinbonen afgieten en even mee laten pruttelen. Dan kan je ondertussen water aan de kook brengen en de gevulde pasta een paar minuten koken zoals aangegeven op de verpakking. Daarna afgieten en afspoelen met koud water en gelijk in een leuke schaal doen.
Tuinboon9
Inmiddels is de saus met groente ook al klaar en kan je die in een andere schaal serveren. Je kan er ook voor kiezen de pasta er doorheen te roeren en het als één geheel op een schaal te doen.
tuinboon10
Zout en peper is niet nodig. De Pestosaus en Spaanse peper zijn al meer dan voldoende. Niet te scherp, maar met vlagen toch een flinke bite. De sappige courgette weet dit weer goed op te vangen, zodat je niet naar de kraan rent. Bij hele kleine kinderen is het wel een goed idee om de stukjes peper eruit te halen.
tuinboon11
Een geslaagd recept. Gelukkig hoef ik nu niemand onder ogen te komen, want de knoflook…nou oef…. Moet jij dat nu wel? Dan is één bolletje meer dan genoeg 😉
Tuinboon12
Al met al een zeer korte kooktijd, gezond, mediterraans en ook van eigen bodem. Prima combi dacht ik zo. Eet smakelijk!

2 gedachtes over “Pastarecept met Tuinbonen, Pesto en Courgette

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s