Gaan Dieren nou Wel of Niet naar de Hemel?

 

bremen-town-musicians-1651945

DIEREN WEL OF NIET NAAR DE HEMEL


Ze zijn misschien iets minder intelligent, handelen meer uit gevoel dan ons soort, maar liefde tonen kunnen ze als de beste. Misschien nog wel beter dan de mens. Menig christen vraagt zich dan ook wel eens oprecht en wellicht terecht af, of dieren ook naar de Hemel gaan.

Wat gebeurt er na dit leven?

Iemand die niet in een hiernamaals geloofd, zal hier waarschijnlijk niet wakker van liggen. Leeft meer in het hier en nu. Ook met dieren. Maar iemand zoals ik, die wel gelooft in het bestaan van de Hemel, kan hier wel vraagtekens bijzetten. Kijk iets verder dan dit Aardse leven.

En ik ben niet de enige.

Alles wat leeft en beweegt zal jullie tot voedsel dienen; dit alles geef ik je, zoals ik je ook de planten heb gegeven. Maar vlees waarin nog leven is, waar nog bloed in zit, mag je niet eten.

Genesis 9:3-4 
Deuteronomium 12:23

Dieren voelen toch ook liefde?

Wat als je hond of kat zelf heengaat? Waar gaat die dan heen? Gaat die wel ergens heen? Hoe zit dat? Dieren voelen toch ook liefde?


Bloed heeft de ziel

Bijbels gezien heeft bloed dus de ziel. Als een dier dus niet naar de Hemel gaat, dan zou de ziel iets anders moeten zijn dan de geest? Mis ik iets? Want als je ‘ziel’ opzoekt in de encyclopedie krijg je toch te lezen dat de ziel juist onsterfelijk is.
Maar de liefde dan? Het is soms moeilijk te bevatten dat liefde ook zou kunnen bestaan zonder het Goddelijke gedeelte. Dus niet de Schepper gedeelte, maar dat wat in jou en mij zit om bij God te mogen zijn later. (Als je Hem accepteert tenminste, maar goed dat is weer een ander verhaal).

Dieren tonen Liefde
Ik geloof in de Liefde. God is Liefde en als ik dieren zie, dan zie ik ook Zijn liefde. Als ik naar mijn eigen dropje (hond) hier kijk, hoe ze om mijn aandacht staat te springen. Letterlijk springen en onvoorwaardelijk van ons houdt, dan zie je die Liefde. Een voorbeeld voor velen, zonder er ooit maar een les gehad te hebben. Nederig, geduldig, liefdevol, trouw en vol blijdschap.

Het BESTE Welkomstcomité dat er is!
Zo ook de hondjes van mijn vriendin, de hond van mijn moeder en zelfs de honden uit de omgeving, die begroeten mij alsof ik de Koningin zelf ben. Zomaar, gratis en voor niets. Valse dieren zijn vrijwel altijd, op een enkele uitzondering na, het product van een valse opvoeding of een traumatische ervaring.

Eerst wat Liefde delen

Eerst zou ik een ander artikel schrijven, maar dat moet maar even wachten. Ik wilde dit schrijven, het moest eruit, puur omdat ik de volgende foto’s voorbij zag komen. Foto’s die mijn hart weten te raken.
LIEFDEVOL
De wereld van vandaag is al zo liefdeloos, zo koud en ongenadig, laten we wat Liefde erin gooien. Een voorbeeld nemen aan hoe het zou kunnen zijn.

horses-2472804_1280main-and-state-stud-marbach-2401311_1280elephants-196613_1280sheep-2592305_1280foal-2691895_1280sheep-2756295_1280

Het antwoord is zoek

Denk ik. Ben het nog niet tegengekomen en omdat er eigenlijk geen woord over gerept wordt, gaat men er maar vanuit dat ze helaas niet de eeuwigheid hebben. Wel dat er veel dieren zullen zijn in de nieuwe Hemel op Aarde.

Toch….het zal mij niet verbazen…wanneer we daar later onze schattebouten weer tegen zullen komen. Elkaar weer zullen herkennen en dat juist voor nog meer Hemelse blijdschap zal zorgen. Want wat kunnen we van ze houden, alsof het mensen zijn. En wat een verdriet als ze heengaan. Lees hier maar eens een gedicht over overleden dieren.

Voor mijzelf zal dat inmiddels ook al een hele groep zijn na al die jaren, voor mij alleen al. Wat een vreugde dan!

 

Hoop, geloof en liefde

Ach ja, dromen mag toch? En hopen ook! Ook dat hoort bij een Healthy Happy Lifestyle. Hoop, geloof en liefde. Wat een zegeningen allemaal, als je het maar wil zien.

Wat denk jij, gaan dieren naar de Hemel?

Ps. Nog op zoek naar leuke Dierendag Cadeau Toppers?

 

Foto’s Pixabay  De foto met de gestapelde dieren zijn gebaseerd op het bekende sprookje ‘de Bremer stadsmuzikanten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s