Waarom Loop Jij Naast je Fiets? | Leeuwarder Bos

Ik zag je laatst naast je fiets lopen, had je een lekke band?’ vroeg de moeder oprecht geïnteresseerd.

Knikte glimlachend dat dat niet het geval was. ‘Nee, ik probeer af te vallen‘, antwoordde  ik terug alsof het de normaalste zaak van de wereld was.

Je kon letterlijk de vraagtekens zien groeien aan de blik in haar ogen. ‘Dat kan toch ook met fietsen?’ antwoordde ze terug.

lwdbos9

WIE LOOPT ER NOU OOK NAAST DE FIETS?


Laatst reageerde een andere totaal onbekende vrouw ook al op mijn wandeltocht naast de fiets. Na een heel stuk achter haar en haar hond te hebben gelopen met mijn zoontje, stelde ze maar de bekende vraag, ‘Problemen met de fiets?’

Nee hoor, ik loop graag‘, reageerde ik vrolijk terug.

Onbegrip alom. ‘Ik wil afvallen‘, legde ik nog uit. Nog meer onbegrip. Ze leek zelfs geërgerd. Maar gauw doorgelopen.

Vlak daarna een bekende die met een dame stond te kletsen, ‘Pech met de fiets?’

Nee hoor, work-out!

O netjes’, antwoordde de dame die bij haar stond!

Ja, ik moet afvallen‘. Oh, waarom moest ik dat weer erachteraan zeggen?

Valt niet te zien!‘, riep ze me nog achterna, waarop ik haar maar vriendelijk bedankte.

Begrijp het wel hoor. Als je iemand naast de fiets ziet lopen, dan is er meestal iets aan de hand. Zo heb ik vroeger in een deuk gelegen in Parijs, toen ik een wielrenner naast zijn fiets zag rennen. Had nog nooit zoiets gezien, tijdens het spitsuur. Of welk uur dan ook. Kreeg zelfs keihard de slappe lach en achteraf gezien was dat meer gênant dan dat kleine rennende mannetje.

Apart als we een fiets vasthouden, dat er dan ook verwacht wordt dat je erop stapt. Dat je raar bent wanneer je dat niet doet. Wat een gewenning, zo zie je maar weer.

 

Lopen is gezond en effectief in de strijd tegen de kilo’s

Lopen is een hele andere training dan fietsen, vergt een andere conditie en omdat ik al zo veel en vaak fiets, val ik daar niet meer vanaf. Van lopen dus wel. Maar als ik thuis ben, heb ik vaak veel andere taken die op mij liggen te wachten. Daarom loop ik vaak na mijn werk of het ophalen van mijn zoontje, zo’n vier kilometer naar huis. Prima te doen en veel gezellige gesprekken onderweg. Soms ook foto’s.

Vandaag. ‘Mam, alweer lopen?’

Ja, naar het bos. Maar jij mag wel op de fiets blijven zitten hoor. Ik loop in ieder geval.’

Naar heb bos? Neeeee….’

Jawel, dat hadden we ook afgesproken, weet je nog? Voor het schrijven van het verhaal?‘ (we werken samen aan een fantasieboek 🙂 )

O ja…’, gevolgd door een diepe zucht.

 

Leeuwarder bos iets groter dan verwacht

Alleen had ik niet een grote wandeling in gedachten. Niet verwacht te verdwalen in het Leeuwarder bos. Wist ik niet dat er nog een heel gebied was, wat ik nog nooit had ontdekt, tot vandaag!

Voeten onder de drek, wanhopige kreten van zoonlief en angst voor buffels met jonge kalfjes. Wat een avontuur was het weer. En wat een apart weer zoals je op de foto’s kan zien. Het ene moment een zonnestraal en op het andere moment was het weer een duistere omgeving.

Na de boswandeling van een paar uren, toch maar naar huis gefietst. Het was goed zo.

Veel kijkplezier in ieder geval en tot de volgende keer!

 

lwdboslwdbos1lwdbos3lwdbos4lwdbos5lwdbos7lwdbos8lwdbos10lwdbos11lwdbos13lwdbos15lwdbos17lwdbos18

 

 

 

9 gedachtes over “Waarom Loop Jij Naast je Fiets? | Leeuwarder Bos

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s