12 DIY BLOGS voor Fantasierijke Oktober!

Tijd glipt door je vingers, seizoenen gaan aan je voorbij. De natuur heeft een ingebouwde klok en alles spreekt tot de verbeelding. Herfst kan er wat van en bij uitstek geschikt om weer op de creatieve toer te gaan. Net als de volgende 12 DIY Blogs.

12 best blogs voor oktober DIY

 

OKTOBER DIY BLOGS GAAN VAN HERFSTBLAADJES RIJGEN TOT POMPOENEN BESCHILDEREN


Buiten kan het al aardig guur worden, eerste herfststorm ook al weer achter de rug en flinke stortbuien aan regen gehad. Maar we mogen niet klagen, want het is herfst!

En als ik aan herfst denk, dan denk en adem ik sfeer. Kaarslicht, donkere avonden, zacht getik op de ramen, lekkerder slapen, heerlijke geuren in het bos, lange wandelingen tussen de mooiste kleuren, sprookjes, wind en hartverwarmende warme maaltijden.

Gevoel voor drama, gevoel voor creativiteit

Het voelt haast als een nieuwe era, een nieuw begin, wetende dat het nog een flinke poos zal duren voordat de lente weer van zich laat horen. Avril neemt de tijd. Wetende dat het nog kouder en natter gaat worden, wetende dat het nest weer het belangrijkste zal zijn waar het om emotie gaat. Gevoel voor drama…..

En laat drama nou hand in hand gaan met creativiteit, yessss! En laat ik daar nu net weer even op inspringen met mijn maandelijkse bloglijst. Oktober is aan de beurt en deze keer met een thema: DIY (Do It Yourself)

Gelijk maar beginnen:

a Pumpkin & a Princess

Wie deze herfst inspiratie wil opdoen om aan de slag te kunnen gaan met pompoenen, kan hier echt haar hart ophalen. Maar ook ideeën voor recepten en interieur komen hier ruim aan bod. Superleuke site om rond te snuffelen.

Maison de Pax 

Genoeg herfstcreaties, maar met een frisse look. Geen drama, wel landelijk en clean. Absoluut de moeite waard te bezichtigen.

Beneath the Ferns 

Hoewel hier ook tutorials zijn op deze site, kan je de meeste artikelen ook gewoon kopen. Misschien ook wel handig, want dit is zo mooi en ik denk niet dat dit weggelegd is voor iedereen om na te kunnen maken. Maar proberen mag. Neem maar een kijkje en je waant je gelijk in een soort sprookjesland.

Hometalk

Dit is echt zo’n site waar je verdwaalt kan raken. Zoveel keuze, maar wat je ook zoekt te verbouwen, het is daar vast en zeker te vinden. Gewoon erdoorheen surfen en alle leuke en handige tips en ideeën in je opnemen.

Timeless Creations 

Een blog van een duo, moeder en dochter, die samen graag werken aan interieur projecten. Landelijk, sfeervol en antiek om maar wat te noemen. Ook al heb je er helemaal niks mee, dan nog is de site zelf een bezoek waard.

The Cottage Market 

Landelijk, huisdieren, crafts en prints. O ja, ook recepten! Een blog naar mijn hart. Ook een streling voor het oog, met andere woorden, een mooie lay-out. Gewoon kijken en dan begrijp je wat ik bedoel.

a Fanciful Twist

Als ik zeg sprookje, dan weet jij genoeg…. Niet zozeer DIY, je mag altijd proberen. Maar wel een lust voor het oog. Kitsch, oud en kleurrijk. Mix it! en noem het Art 😉 Maar weinigen weten in een blog dit gevoel over te brengen.

Candey Creates

Dit is echt zo’n plekje, waar je je gelijk thuis voelt en denkt, hé dat kan ik ook! Maar vergis je niet, het is ingewikkelder dan het lijkt. Maar niet onmogelijk, dus hop erheen en laat je inspireren.

The Frosted Petticoat

Kwaliteit en plezier, dat vind je hier. Recepten net even wat anders dan anders. Prachtige foto’s en sommigen zelfs in sprookjesachtige stijl. Vlot geschreven en ideaal om voor de feestdagen op te slaan.

An Angel at my Table

Scandinavië flikt het hem weer. Kan mij goed voorstellen dat daar engeltjes aan de tafel zitten. Gevoel voor koken en interieur. Ook voor fotografie trouwens. Prachtig blog! En ja, wat is een DIY herfst zonder lekkere hapjes?

DIY Network

Kan een beetje ingewikkeld zijn om te navigeren, vooral als je de taal niet machtig bent. Maar klik even op het tabblad ‘How to’ en je ziet gelijk waarom deze site ideaal is.

Het Moonhuis

De laatste, maar dit Nederlandse blog van een enorme creatieve mama is absoluut niet de minste. Ook grote projecten zoals de muren in de verf zetten, daar draait zij haar handen niet voor om. Dat kunnen wij vrouwen ook! Doe dat zelf ook geregeld, dus helemaal mijn ding 🙂

Hoop dat je er net als ik weer van gaat genieten deze maand. Maar nog meer dat je ook echt creatief aan de slag zal gaan. Laat je brein maar kraken….

 

Foto Pixabay 

5 gedachtes over “12 DIY BLOGS voor Fantasierijke Oktober!

  1. OH hier ga ik mijn hartje aan ophalen. Niet nu, maar ik ga ze zeker bekijken. Wat fijn dat je ze allemaal een keer gebundeld hebt. Een creatieveling in hart en nieren hier die jou bijzonder dankbaar is 😉

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s