Recept | Chili Con Carne met Tortilla Chips en Sugarsnaps

chiliconcarne4

CHILI CON CARNE GEÏNSPIREERD DOOR DE HERFST


Chili Con Carne met Tortilla Chips, iets wat bij de meeste kinderen een geliefd gerecht is. Bij veel ouders denk ik trouwens ook wel, want ik heb mijn vingers er zowat bij afgelikt. Hoewel het van oorsprong een Mexicaans recept is, leent het zich zo ontzettend goed om mee te experimenteren. Het kan eigenlijk niet verkeerd gaan, tenzij je het laat aanbranden natuurlijk..

Pietluttige eters kan je verrassen hiermee

Laten we eerlijk zijn: kinderen aan tafel is vaak een drama! Als ze ouder worden wordt het gelukkig beter, dus wees gerust. Maar er zijn ook trucjes te bedenken voor de kleinsten of de ik-lust-het-niet-gevallen. Net als hier kan je ervoor kiezen de gerechten in meerdere lagen te serveren. Op die manier hoef je niet altijd rekening te houden met wat iedereen wel of vooral niet lust.

Recept is makkelijk en snel klaar te maken

Voor veel ouders is dit toch wel een vereiste. Met kinderen en een druk werkschema, sta je er meestal niet te wachten om ook nog eens uren in de keuken te staan en dan daarna ook nog eens een afwas te hebben van jewelste. Ik niet tenminste.

Deze Chili Con Carne is klaar te maken met één koekenpan

Dat is nog wel het leukste van alles, dat het allemaal klaar te maken is met één pan. Dat scheelt je heel veel afwas (of inruimen van een vaatwasser) Het meeste werk zit in het snijden en klaarleggen. Dan zal ik je nu vertellen wat je nodig hebt.

Recept Chili Con Carne met Tortilla Chips en Sugarsnaps

Nodig voor 3 of 4 personen (merk naar keuze)

 • blik bruine bonen uitgelekt
 • 3 gemiddelde puntpaprika’s (heb zelf nu een grote zak gehaald bij de AH voor €1,99)
 • chili con carne mix
 • 1 pakje sour cream (zure room)
 • 1 Spaanse peper (optioneel)
 • zakje Sugar Snaps
 • blikje tomatenpuree
 • half zakje tortilla chips
 • 1 teentje knoflook (optioneel)
 • 1 voorgekookte maiskolf (twee in verpakking)
 • halve Chorizoworst pittig gekruid
 • 100 gram milde geraspte kaas
 • klontje bakboter of olijfolie
 • zeezout (tafelzout kan ook)

kruiden

Koop bij bol.com

 

Recept Chili Con Carne met Tortilla Chips en Sugarsnaps

Als echte liefhebster van puntpaprika’s en van Mexicaanse gerechten, leek het mij heerlijk dit eens goed te combineren. Opvallend! De rood en bruine kleuren, gecombineerd met het groen van de Sugar Snaps maakt het voor mij een gezond en kleurrijk herfstgerecht.

⇒ Eerst alles goed wassen! Waarschijnlijk overbodig te zeggen, maar ik zeg het toch. Vervolgens ga je paprika’s in ringetjes snijden en haal je de zaadjes eruit.

⇒ Met wat uitgeperste knoflook, de Spaanse peper in kleine stukjes (zonder zaadjes) en boter ga je de ringetjes bakken in de koekenpan. Zelf gebruik ik een pan uit het jaar nul en hij bakt heerlijk! Niet moeilijk, we gaan voor makkelijk. Als je geen knoflookpers hebt, kneus dan het teentje voordat je het in kleine stukjes snijd.

⇒ Na een paar minuten is het geheel als het goed is al wat slapper van structuur en dan doe je ze even afgedekt in een aparte schaal. Dan doe je de Sugar Snaps in dezelfde pan en bak je deze ook een paar minuten op hoge temperatuur met een snufje zout.

⇒ Voor de tijd had je de worst al in fijne plakjes gesneden (vel eraf hebt gehaald) en deze nog eens gehalveerd. Ook snij je de mais in grove stukjes van de kolf. Wanneer je de Sugar Snaps ook in een apart kommetje doet, doe je de worst met een klein beetje boter in dezelfde pan. Doe je twee derde van de paprika en de maisbrokken er ook bij.

⇒ Na een kleine minuut doe je er water bij (hoeveelheid hangt af van de gekozen mix), voeg je de inhoud van de mix eraan toe. Even op temperatuur laten komen en dan voeg je de tomatenpuree en twee derde van de zure room erbij. Lekker roeren!

⇒ Tijd om de bonen erbij te doen en het geheel een minuutje of twee zacht te laten sudderen. Dit is voor de smaak.

⇒ Intussen heb je een grote schaal klaarstaan. Voor het gemak en omdat je het goed kan zien, gebruik ik ovenschalen voor dit soort gerechten. Doe de Chili Con Carne hierin. Beleg het met de Sugar Snaps. Het hoeft niet perfect!

⇒ Dan gooi de Tortilla chips in dezelfde pan, waar nog wat saus in achter is gebleven en daaroverheen strooi je de kaas. Omscheppen totdat het smeuïg wordt, maar niet te lang. De chips mag niet helemaal week worden!

⇒ Strooi de chips uit over het gerecht in de schaal. Strooi hierover het restant van paprika. Meng dan het overige gedeelte van de zure room met een klein beetje water. Theelepeltje is genoeg en roer het totdat je zeker weet dat het van je lepel af zal vallen. Verdeel het mengsel willekeurig over het gerecht.

Recept Chili Con Carne met Tortilla Chips en Sugarsnaps

Zet alle ingrediënten van tevoren klaar

Het lijkt misschien veel werk, maar dat is het echt niet beloofd! Maar mocht je er onzeker over zijn, zet gewoon alles voor de tijd gewassen en gesneden klaar. Dan is er niks aan de hand. Al met al zou het niet meer dan een half uur in beslag moeten nemen.

Tip: snij de peper met een plastic zakje om je hand, scheelt je veel gehuil wanneer je per ongeluk toch in je ogen wrijft. 

Wat denk je? Gaat dit lukken?

 Pin it! ⇓⇓⇓

Recept | Chili Con Carne met Tortilla Chips en Sugarsnaps

6 gedachtes over “Recept | Chili Con Carne met Tortilla Chips en Sugarsnaps

 1. Ik hou echt heel erg van Chili Sin Carne (zonder vlees). Dat is denk ik al vanaf toen ik heel jong was mijn favoriete gerecht. Ik ga dit recept ook eens uitproberen, het is uitgebreider dan hoe ik mijn nacho’s uit de oven maak.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s