Lunch Recept |Tosti Pesto met Kaas en Ham + Perensap met Appel en Kaneel

tosti pesto met kaas en ham

LUNCH MET TOSTI EN FRUIT


Wat ruik ik mama? Ben je een tosti aan het maken?‘ Mijn zoon heeft een goede neus voor lekker eten. ‘Yep, maar wel een speciale!‘ We waren net thuis en het was tijd voor lunch. Even geen zin in een standaard boterham en dan ga je creatief worden. Wat is er nog in de koelkast?

Zoals je misschien wel weet, ben ik dol op pesto. Check! Ook nog kaas over? Ja, half zakje geraspte kaas en die moest eigenlijk op. Hmmm, kaas…tosti…tosti met pesto…hoppa! Binnen tien minuten een speciale lunch met een lekker friszoet fruitsapje. Restaurant mama 🙂

RECEPT TOSTI PESTO

Wat heb je nodig voor deze mediterraanse tosti voor 2 personen:

 • 4 sneeën meergranen brood
 • groene pesto
 • teentje knoflook (optioneel)
 • geraspte kaas
 • paar eetlepels hamreepjes
 • gedroogde Italiaanse kruiden
 • tostiapparaat

Wat heb je nodig voor het fruitdrankje:

 • perensap
 • driekwart appel
 • snufje kaneel
 • twee rietjes

Besmeer de boterhammen royaal met de pesto. Pers er dan een knoflookteentje erover uit. Is wel wat pittig van smaak, dus met een kind dat daar niet van houd zou ik het weglaten. Wij houden ervan. Bestrooi het dan met geraspte kaas naar smaak. Doe de boterhammen op elkaar en snij ze door de helft.

tosti pesto met kaas en ham

Ook had ik nog wat kalkoenreepjes in de koeling liggen. Doe naar wens ertussen. Natuurlijk kan het ook met een plakje ham of ander vleeswaren. Strooi vervolgens een kleine hoeveelheid kruiden over de boterhammen heen. Dit heb ik aan de buitenkant gedaan. Nu zijn ze klaar om het tostiapparaat in te gaan en dan wacht je tot het kaas is gesmolten en het brood wat knapperig is geworden.

tosti pesto met kaas en ham

Ondertussen schenk je de perensap in. Was je een appel en snij je deze in middelgrote plakjes. Vul de glaasjes met de appelplakjes en doe er een snufje kaneel op. Rietje in het glas en het feestje kan beginnen. (kaneel is trouwens ook lekker in havermoutpap, kijk hier voor het recept)

tosti pesto met kaas en ham

Het sapje vind ik zelf heerlijk passen bij de tosti, omdat deze pittig en licht zoutig was. Het sapje daarentegen weer zoetfris en de appel had zich volgezogen met de perensmaak. En ja, appel en peer gaan beiden goed samen met kaneel.  Lekker en gezond. Mijn zoon zat te smullen!

Ook ideaal om kinderen die niet zo graag fruit eten, toch op een speelse manier te verleiden. De vitamines in fruit heeft ons lichaam namelijk wel nodig.

tosti pesto met kaas en ham

Wij hebben ervan genoten en zitten weer vol energie. Toestemming gekregen van zoonlief om het recept te delen 😉

Heb jij misschien ook nog lekkere tips voor een buitengewone tosti?

 

 

5 gedachtes over “Lunch Recept |Tosti Pesto met Kaas en Ham + Perensap met Appel en Kaneel

 1. Deze combi klinkt echt zo lekker. Kan ik best geloven dat jullie daarna vol energie zaten. Zo was ik laatst op het Boekenfestijn. Daar kon je ook zo’n alternatieve tosti bestellen. Het werd er eentje met kippefilet, groene pesto en rucola. Smaakte heerlijk. Ik heb dan meteen een boekje daarrond gekocht (Tosti’s en pizza’s). Vermits niet iedereen hier in m’n omgeving kaas lust was dit een heerlijk alternatief om ook eens thuis uit te proberen. Hou wel van zo’n vlugge hap zo af en toe die bovendien erg voedzaam is lijkt me.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s