Blog Estafette gaat van Start! | Mijn Blogverhaal

Blog Estafette

HOE WERKT ZO’N BLOG ESTAFETTE?


Onlangs was ik genomineerd voor de Sunshine Blogger Award, wat ontzettend leuk is en inspirerend werkt. Maar nog een Award op de markt gooien is misschien wel teveel van het goede. Dus waarom niet een Estafette van allemaal mooie hartverwarmende of hartverscheurende blogverhalen.

Wat houdt het in?

Als jij het stokje krijgt mag je dus een persoonlijk artikel schrijven over jezelf en het vak ‘BLOGGEN‘. Hoe en wat mag je helemaal zelf invullen. Misschien wil je iets kwijt waarom je ooit bent begonnen, wat je er leuk aan vind of juist niet. Maak er iets leuks van!

Allereerst de spelregels

Maar er zijn wel een paar spelregels. Uiteraard 😉

  • Het artikel heeft minimaal 500 woorden
  • Het mag geen standaard artikel worden met bijvoorbeeld alleen maar je doel en gegevens van je statistieken – dus echt persoonlijk!
  • Je vermeldt de blogger die jou genomineerd heeft met een backlink
  • En ook de twee bloggers die daarvoor aan de beurt waren geweest met een backlink naar het desbetreffende artikel (zal mij en degene die na mij komt nog niet gaan lukken)
  • Aan het eind nomineer je één blogger en benadert deze voordat je het artikel publiceert
  • Iedereen gebruikt dezelfde foto voor zijn of haar artikel

Valt mee toch?

Dan zal ik aan de slag met mijn blog estafette verhaal


Waar te beginnen? Bij het begin dan maar. Misschien dat jullie al eens hadden opgepikt dat ik al eens eerder een blog had gehad. Zo’n vier of vijf jaar geleden. Ik weet het niet eens meer precies, maar als ik eraan terugdenk…jeetje..mijn hemel. What was I thinking?

Nul komma nul kennis

Waarschijnlijk hetzelfde als de meeste beginnelingen. Even wat neerpennen, fotootje erbij zoeken en tadaaaaaaaaaaaaaaa. Laat het geld maar rinkelen. Ja sneu. Zo werkt het niet. Maar door bar slechte financiële omstandigheden had ik haast. En een gezin. Druk op de ketel zonder nul komma nul kennis van het vak ‘bloggen’. Inmiddels weet ik dat het echt een vak is wat je niet een twee drie onder de knie hebt.

Na een tijdje had ik het toen gehad met dat blog. Logisch. Bloggen zonder passie, expertise of überhaupt interesse voor een niche, dat werkt niet. Net zoals met tegenzin werken voor een baas ook niet zal werken. Niet lang althans.

Om dit stuk niet te lang te maken: ik kreeg burn-out verschijnselen. Honderden uren verspild aan gewoon maar wat doen. Vreselijk.

Liefde op het eerste gezicht

Maar een klein jaar daarna begon het weer te kriebelen. Alleen wilde ik het deze keer anders aanpakken. Gewoon puur voor het plezier. Dat kon ik mij inmiddels ook veroorloven. Geen druk meer en alleen nog maar over onderwerpen die mij daadwerkelijk interesseren. Een andere blognaam, een nieuwe frisse start.

Het is denk ik net als met de liefde. Dan ineens is er een klik. Je voelt dat het goed is en man, wat was dat een fijn gevoel. Het was dus toch iets voor mij. Ik had het alleen al die tijd in de verkeerde hoek gezocht en niet gelijk goed aangepakt.

Harde maar beste leermeester

Natuurlijk was het niet allemaal verspilde tijd. Dat zie ik nu. Heb het allemaal op de moeilijke en harde manier moeten leren. Maar dat is misschien wel de beste leermeester?

Mijn ervaring met bloggen is dat het vaak wordt onderschat. Zowel door de blogger met grote dromen als de omgeving. ‘Wat doe je voor werk?’ hoor je dan. ‘Ik ben een blogger’, zeg je dan al kijkend naar de gezichten. ‘Ow…dus wat schrijven en dat is het?’

Noem het maar gelijk een bedrijf

Moet toegeven dat ik momenten heb gehad dat ik het amper mijn mond uit kreeg. Puur om de reacties, het onbegrip. Als je dan uitlegt dat er veel meer bij komt kijken dan alleen maar schrijven, zoals marketing, SEO onderzoek, misschien wel affiliatiemarketing, vele studies, goede headlines leren schrijven, per artikel onderzoeken welke tags er gebruikt moeten worden en dan vaak nog zelf de foto’s maken, lijkt het kwartje vaak nog niet te vallen bij de ontvanger.

Zeg je daarentegen, ik probeer een bedrijf de grond uit te stampen en dat doe ik met veel passie…. ‘O ja joh, wat goed! En…loopt dat een beetje?’ Gelukkig wel!

En gelukkig ook passie, want dat praat en schrijft zoveel makkelijker. Bedoel, heb serieus waar al een jaar vooruit blogonderwerpen gepland. Eigenlijk te veel om in een jaar te proppen. Terwijl ik met mijn oude blog achter de oren zat te krabben, waar moet ik in vredesnaam nu weer over schrijven? Nu zit ik bomvol ideeën en kan niet kiezen 🙂 Heet dat niet een luxeprobleem?

Oprecht bloggen 

Maar daar draait het wel om. Waar ik nu over blog, daar ligt ook mijn hart. Nou ja, voor een groot deel. Geloven in een happy lifestyle met kinderen, lange wandelingen in de natuur voorzien van lekkere gerechten. Oprecht geloven dat iedereen gelukkig kan zijn met de juiste mindset. Ook als het even wat minder in je leven gaat.

Vrolijke gedachten en situaties meegeven aan de lezers, die ook mijn leven prettiger maken. Noem mijzelf dan ook altijd de eeuwige optimist en gezonde lachebek. Dat zou voor iedereen mogelijk moeten zijn. Daar hoef je niet rijk voor te zijn. Kwestie van alleen maar een andere bril voor op te zetten. En ja, dat mag soms ook met gemopper. Zolang je maar relativeert.

Blijven genieten

Inmiddels zijn de meesten in mijn omgeving wel wat bijgedraaid. Hebben nu wel door dat het écht serieus werken is. Leuk werk, dat wel. Maar ook ik ben gegroeid, net als mijn blog. Als je jezelf serieus neemt, dan doen anderen dat ‘uiteindelijk‘ ook. Of dat er ook werkelijk toe doet? Als het puntje bij het paaltje komt, dan ben ik toch degene die in mijn eigen dromen en doelen moet geloven.

Dat mijn hobby uiteindelijk ook mijn werk zou kunnen worden is natuurlijk fantastisch. Wel onder de voorwaarde dat het fijne gevoel van een hobby ook blijft. Dat betekent voor mij soms ook gas terugnemen en dat gun ik mijzelf. Dat gun ik vooral mijn blog. En mocht het uiteindelijk toch niet mijn werk worden en een leuke hobby blijven, geloof mij…dan ben ik ook daarmee zeer tevreden.

Dit was het alweer

Dit was mijn deel van de Blog Estafette. Als je na aanleiding van mijn verhaal ook met vragen zit over ‘bloggen’, dan kan je die natuurlijk altijd aan mij stellen. Wie weet heb ik een antwoord 😉 Vragen mag je ook mailen.

DE EERSTE GENOMINEERDE VAN DE BLOG ESTAFETTE

De blogger die het stokje vrolijk van mij gaat overnemen is…….. Creabealounge! Ben heel erg benieuwd naar haar persoonlijk blogverhaal. Demi, heel veel plezier ermee.  Zet ‘m op!

 

2 gedachtes over “Blog Estafette gaat van Start! | Mijn Blogverhaal

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s