Vloerverwarming voor extra comfort en lagere kosten

Vloerverwarming
Sponsored post

VLOERVERWARMING EEN KLUSJE VOOR ELK SEIZOEN


Is het prachtig weer buiten, het voelt al zomers aan en dan ga ik het over vloerverwarming hebben. Niet bepaald een onderwerp wat het eerste in je op zou komen als je naar buiten kijkt. Maar ik ga het toch doen. Want wanneer ik naar buiten kijk, zie ik overal mensen druk in de weer met verbouwingen van hun huis. Want dat doet mooi weer ook met je.

Zelf heb ik geen koopwoning, maar over ruim een week zit ik hier midden in een verbouwing. Nieuwe keuken, badkamer en toilet. Ondanks dat ik een appartement huur met twee verdiepingen, mocht ik toch voor een groot deel zelf bepalen hoe het gaat worden. Heerlijk! Nadeel is nog steeds de verwarming. Stadsverwarming. Vrij prijzig. En met laminaat voelt het toch een stuk kouder aan dan met vloerbedekking. Die kachel gaat al gauw een paar graden omhoog, vooral als je het boven ook wat warm wil krijgen.

Minder kosten

Vloerverwarming zou dan een uitkomst kunnen zijn. Hoogstwaarschijnlijk niet hier bij mij in het gebouw als huurder, maar misschien wel voor jou als je een eigen woning hebt. Dat kan je veel geld schelen op je eindafrekening. Omdat de warmte gelijkmatig verdeeld wordt en als je warme voetjes hebt, heb je het ook minder snel koud.

Gezondere lucht in huis

Het is trouwens ook ideaal als je gevoelig bent voor de droge lucht van de kachel, want vloerverwarming kent dat probleem niet. Veel mensen die last hebben van astma, COPD of CARA zijn gebaat bij deze manier van verwarmen. Dan nog het comfort wat het biedt. Misschien zijn er kleine kinderen in huis die nog graag op de vloer spelen. Het liefst met zo weinig mogelijk kleren aan, zelfs in hartje winter.

Advies inwinnen bij een expert

Heb je toevallig een woning zonder een cementvloer, ook dan is er geen nood aan de man. Er zijn verschillende mogelijkheden, waaronder het gebruik van krimpnetten. Ik ga je het technische verhaal echter besparen. Omdat ik één niet technisch ben en twee, als je interesse hebt voor vloerverwarming, beter bij een expert advies kan inwinnen. Het moet natuurlijk wel veilig blijven. Daarbij is het ook maatwerk en elke woning is weer anders.

Zie je er tegenop omdat het dan weer een extra klus is, ik begrijp je nu helemaal. Zelf zie ik er als een berg tegenop, maar het eindresultaat maakt het de moeite waard. Stel je voor, anderhalve week op een noodtoilet met twee kids….twee emmertjes water halen en twee emmertjes pompen. Maar daarna kan ik er weer jaren van genieten en daar gaat het uiteindelijk toch om!?

Fotocredit Pixabay

6 gedachtes over “Vloerverwarming voor extra comfort en lagere kosten

 1. Vloerverwarming kent zijn voordelen zoals je hier vernoemd maar ook nadelen. Je voeten zijn je thermometer van je lichaam en je blijft zo altijd warme voeten houden. Dat niet echt goed is als men verkouden is of dat men voet problemen heeft.
  Waar nu meer en meer vraag naar is, is muur verwarming. Hier is ook een nadeel aan verbonden. Als men iets aan de muur wilt hangen dan moet men de plannen erbij halen.

  Aum Shanthi

  Like

  1. Ah, dus dan weer ijsklontjes in de schoenen doen 😉 Bedankt voor de toevoeging, dan wordt het voor- en nadelen tegen elkaar afwegen.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s