Recept Spinazie Lasagne met Salade

lasagna13

LASAGNE MET EXTRA VEEL GROENTEN EN KAAS


Lasagne caloriebom dus? Yep! Ik heb vier maanden op een oven moeten wachten, wat had je dan gedacht?

De keukenverbouwing is bijna klaar en ik kon het niet laten, op verzoek van mijn kids, een smeuïge hartige lasagne te maken. Zo blij met die oven, het is een Indesit en niet eens de duurste, maar doet het ontzettend goed. Nu alleen nog tien centimeter verhogen, want naast die nieuwe keuken is het haast een kabouter 🙂 Ik ook trouwens..

Zoveel kaas is normaal gesproken natuurlijk niet zo gezond, maar hé, blijf een Hollander hè? Maar… voor mijn gemoedstoestand als moeder zijnde en omdat ik het ook nog eens echt lekker vind, wel veel groenten erin verstopt.

Wederom een makkelijk recept zoals je al van mij gewend bent en waarom ook niet? Als het makkelijk kan…

Laten we beginnen en voor de vegetariërs, gewoon het vlees eruit laten. Zelf heb ik deze keer bij de Albert Heijn boodschappen gedaan, maar een andere supermarkt verkoopt de ingrediënten natuurlijk ook.

Lets go!

Nodig voor deze lasagne en salade voor 3 à 4 personen: 

 • grote ovenschaal 30 bij 20 cm
 • boter of olie om schaal mee in te vetten
 • 2 bakjes verse lasagne bladen
 • 2 pakjes lasagne mix van eigen merk
 • liter halfvolle melk
 • 250 gram Italiaanse roerbakgroenten
 • ongeveer 200 gram verse bladspinazie (verpakking 450 gram)
 • 200 gram half om half gehakt
 • 200 gram jonge geraspte kaas
 • halve komkommer
 • slasaus
 • za’aar kruiden
 • verse seizoenspeper en (zee)zout
 • zomers goed humeur

 

lasagna5lasagna9

Spinazie Salade

Soms doe ik de dingen wel eens in een omgekeerde volgorde, herken je dat? Dus eerst de salade maken, in plaats van dit tijdens het bakken te doen. Maar het smaakte even goed hoor, daar niet van. Wel even in de koelkast bewaren.

Dus… een handvol spinazie (nadat het gewassen is) in stukjes snijden en in een schaaltje doen. Dan de komkommer in kleine blokjes snijden en deze erbij doen. Ongeveer twee royale eetlepels neutrale slasaus met een paar draaien aan de pepermolen en een eetlepel za’aar kruiden erdoorheen roeren.

lasagna2

Lasagne bereiden

Lasagne uit een pak, kant-en-klaar haalt het gewoon niet bij vers. Punt! Vers is wel duurder, maar zo’n schaal als deze is ook gelijk bijna twee keer zo groot als de kant-en-klare versie. Anders even letten op de aanbiedingen 😉

Qua tijd hoef je het ook niet te laten, want we gaan een klein beetje vals spelen. We doen vers samen met de mix. Dat betekent dat je binnen drie kwartier met alles klaar bent en aan tafel kan met je familie of vrienden. Of alleen, nog meer om van te smullen!

Om te beginnen zet je de oven aan op 200 graden. Dan bak je het gehakt rul (niet te hard laten worden) in wat olie met zout en peper. Voeg daar de Italiaanse roerbakgroenten aan toe. Ondertussen doe je een liter melk tezamen met de mixen al roerend in een pan en laat je het sausje ongeveer een minuut koken totdat het wat dikker wordt. Niet laten aanbranden!

Voeg het geheel samen, dus het gehaktmengsel met de saus en roer het door elkaar en haal het van het fornuis af. Inmiddels zal de oven opgewarmd zijn en kan je de schaal gaan vullen. Maar vet het eerst een beetje in met wat boter of olie.

Eerst een laagje saus in de schaal doen en dan een handvol bladspinazie eroverheen. Doe nu lasagne bladen eroverheen. Op deze manier ga je door tot je niet verder kan en bij de laatste bovenste laag doe je alleen een flinke laag saus. Strooi nu het hele zakje geraspte kaas erover. Plaats de ovenschaal dan circa dertig minuten in het midden van de oven. Wachten maar 🙂

Ps. het kan zijn dat jouw oven anders werkt en verhit dan de mijne, dus spiek af en toe wel even om te zien of er niks aanbrandt. 

lasagna10

Lasagne is geschikt bij elke gelegenheid

Geen barbecue? Dan zeker wel lasagne. Met visite, voor de kinderen, een gezellig eetfestijn of gewoon omdat je een pastafreak bent net als ik. Leuke is dat je er eindeloos mee kunt variëren en iedereen er mee weet te verrassen. Vandaag was het warm weer, dus hoppa, naar buiten!

lasagna12

Ik hoef je natuurlijk niet te vertellen dat de schaal zwaar is en gloeiend heet. Oppassen dus! Laat hem ook minstens vijf minuten staan voordat je gaat aansnijden. Vooral voor de stevigheid. Kan moeilijk zijn als er een kind in de buurt is die weinig geduld heeft en zit te watertanden…

lasagna16

Het is het wachten waard! Snijd de lasagne in gelijkmatige stukken en serveer het met de salade. Warme en koude spinazie op één bord. Smullen!

lasagna1lasagna14lasagna15

Er zijn inmiddels nog maar drie parten over… tja… denk voor de lunch morgen 🙂 Even opwarmen in mijn oven is zo gepiept. Nog een smakelijk recept nodig van een makkelijk ovengerecht, klik dan even hier.

Dat was het weer voor vandaag en bomvol. Houd jij toevallig ook zo van lasagne? En zo ja, wat zijn jouw favoriete ingrediënten?

Spinazie Lasagne met Salade

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s