Uitstapjes

33 Uitstapjes voor het hele Gezin

Uitstapjes

Uitstapjes om blij van te worden


De zomervakantie staat zowat voor de deur en dan wil je ook wat te doen hebben. Vooral als je kinderen hebt, kan verveling het laatste zijn waar je op zit te wachten. Daarom heb ik zitten speuren op het web naar leuke uitstapjes. Soms helemaal gratis. Nou ja, eten zal je wel nodig hebben. Misschien ook vervoer, maar kosten kunnen natuurlijk altijd gedeeld worden toch?

Het is een hele lijst met uitstapjes, dus ik ga gelijk beginnen!

Klaar voor?

Avontoer in Burgum

Als je van avontuur houdt, dan is dit indoor- en outdoorpark helemaal wat je zoekt. Hier vlak om de hoek, gezellig in Friesland.

Het Wevershuisje

Leuk als je van geschiedenis houdt. Ligt in Almelo en is prima te combineren met interessante stadswandelingen.

Midgetgolfpark Friesland

Mocht je ooit deze kant opkomen en afleiding zoeken voor het hele gezin, dan is dit een leuk idee. Zelf zijn we hier meerdere keren geweest en er hangt een gemoedelijke sfeer. Natuurlijk zijn er door het hele land meer van deze banen te vinden. Beetje competitie op zijn tijd kan ook leuk zijn.

Speelbos Drents-Friese Wold

Ook hier ben ik bekend mee en moet zeggen dat het de moeite waard is. Een prachtomgeving. Heb ook een fotoserie hierover gemaakt, toen wij daar in de bossen aan het wandelen waren.

Fort Liefkenshoek

We nemen de sprong naar Beveren in België en duiken daar de geschiedenis in. Dit fort is een militair bouwwerk uit eind zestiende eeuw en daar is altijd wel iets te beleven.

De paardenkamp

Net als bij mensen tellen de oudjes hier ook zeker mee. Deze stichting zet zich in voor minsten 120 paarden om hun te laten genieten van het leven. Ideaal voor de paardenliefhebbers om daar eens te kijken. Ook voor de fotograaf 😉

Cranberry’s van Terschelling

Van plan naar Terschelling te gaan of daar te kamperen? Dan kan je ook een presentatie bijwonen van Joop van Urk. En ook smullen natuurlijk van dit gezonde snackje. Wil je daar wel eens kamperen, maar nog geen tent? Klik dan hier.

Drijvende land in de Wieden

Staat absoluut nog op mijn to-do-lijst! Varen, wandelen en otters spotten. Heerlijk natuurgebied voor jong en oud.

Vijverburg en Bos van Epey

Kan ik persoonlijk aanraden als je hier in Friesland komt. Waarom? Bekijk deze fotoserie maar eens 🙂 Ook voor kleine kinderen leuk om daar te spelen.

Apeneilanden

Van stichting Aap. Leuk om daar een rondleiding te reserveren voor maximaal twee personen per keer vanaf twaalf jaar. Een keer wat anders en geweldig als je een apenvriend bent!

Geocaching

Zin in schatten zoeken en ben je avontuurlijk ingesteld? Dan is dit een super leuke hobby! Ook had ik hier al eens een mini interview over gedaan.

Uitstapjes

Blotevoetenpad Opende

De naam zegt het al, alles op je blote voeten. Lekker vies worden en je verbonden voelen met de natuur. Staat op mijn lijstje deze zomer!

Ecokathedraal

Ook hier in het Noorden te vinden en voor de liefhebber zeker de moeite waard. Ideaal plaats voor insecten, vleermuizen en allerlei groen. Misschien voor kinderen iets minder interessant, maar voor degene met de camera in handen des te meer.

De Boswerf

Een natuurspeelbos voor de kinderen. Lekker uitleven en daarnaast heeft het boezoekerscentrum ook nog een kleine beestjestuin, eetbare voorbeeldtuin, een bloemen- en kruidentuin. Voor de echte durfhals is er ook een bijenstal.

Marine Museum Willemsoord

Voor jong en oud! Stukje geschiedenis, lekker eten in een schip en een coole onderzeeër bezoeken. Recensies zijn zeer positief.

Dragonheart

Op mijn lijstje. Houd je ook van sprookjes en taferelen uit de Middeleeuwen? Dit is het!

Hof Poppendamme

Gratis spelen en genieten in Zeeland. Buiten en binnen spelen op deze beleefboerderij en er is ook nog een bioscoop aanwezig. Kinderen zullen hier plezier aan hebben en ouders kunnen relaxen. Hoop ik!

Molen De Lelie

Als je dan toch in Zeeland bent, kan je ook gelijk hier een bezoekje brengen. Lekker eten en spelen en ook de molen bewonderen uiteraard.

Belevenissenbos Lelystad

We houden het avontuurlijk en omdat kinderen ook graag actief bezig zijn, is dit de plek om te zijn. Klimmen en klauteren. Geschikt vanaf zes jaar.

Park Vliegbasis Soesterberg

Genieten van de schoonheid van de Utrechtse natuur op een oud militaire basis. Hier zijn speciale wandelroutes en men mag niet van de paden afwijken. Schijnen nog explosieven te zijn??

Jannie’s Koeienmuseum

Alleen al omdat het zo uniek is, is het een bezoekje waard. Maar houd jij toevallig veel van koeien, dan is dit het walhalla.

Poëzieroute Leeuwarden

Ja, ja, voor de liefhebber van poëzie en dan ga je dit jaar natuurlijk naar Leeuwarden, de Culturele Hoofdstad van Europa. Er is uiteraard nog veel te bewonderen dit jaar op het gebied van kunst en cultuur.

Bijbelse tuin

In Hoofddorp. Genieten van de rust met bomen en kruiden uit de vroegere tijden, voorzien met meer dan veertig beelden van Bijbelse figuren.

Garnaalvissers te paard

Leuk voor de echte foodies hier die ook van garnalen houden 🙂 De garnaalvissers te paard bewonderen hoe zij te werk gaan en vervolgens een demonstratie hoe deze worden gekookt op de Zeedijk.

Slottuin theater Zeist

Drie maanden lang gratis theater en muziek. Hoef ik niks aan toe te voegen, gewoon ontzettend leuk!

Doggy Dating

Leuke ervaring mee. Heb je een hond en wil je die ook eens verrassen met een leuke wandeling, dan kan je via een app een groep mensen zoeken bij jou in de buurt. Datum, plaats en tijd afspreken met zijn allen en hoppa. Leuk om nieuwe contacten op te doen!

Groot-Friesland pad

Voor wie van lang wandelen houd en goede schoeisel heeft! Het pad was in 2017 gekozen tot wandelroute van het jaar. De moeite waard!

Kalkar Wonderland

Jaren geleden hier geweest met mijn moeder en kids. Zo leuk en als je erheen gaat, raad ik je aan te overnachten in het hotel wat in de oude kerncentrale zit. Die overigens nooit is gebruikt. Pluspunt is het gratis eten. Zowel in het hotel als in het park en zoveel als je op kan de hele dag door. Kijk hier voor de Aanbiedingen Wunderland Kalkar

Prehistorische Nederzetting

Wil je de prehistorie eens voor jezelf beleven of jouw kinderen een geweldig avontuur laten meemaken, dan is dit een geschikt uitje. Ook is kamperen daar mogelijk op de zomercamping. Op mijn lijst!

Speulderbos

Prachtig bos in Gelderland. Vlakbij Putten en wij zijn er een keer bijna verdwaald. Dit jaar ligt een bezoek hier weer op de planning. Fantasie komt hier tot leven.

Wildwaterkanobaan Hardenberg

Wie durft?? Het lijkt mij heel persoonlijk erg spannend en een uitdaging. Maar wie niet durft kan natuurlijk altijd ergens in zijn of haar omgeving een rustige boot huren voor een dagje uit.

De Plompe Toren

Wederom Zeeland. Met zijn allen een 23 meter hoge toren beklimmen die honderden jaren oud is en als enige is overgebleven van veertien dorpen. Geschiedenis en natuur.

Festina Lente tuin

Kwekerij, bezoektuin én pluktuin. Schaaf je kennis bij en geniet van de bloemenpracht. Leuk dagje weg als je het bijvoorbeeld combineert met een bezoekje aan het Museum Voorlinden. 

Dit was het even voor nu. Mocht je toch liever een weekje kamperen, dan raad ik je Vlieland van harte aan. Vorig jaar daar ontzettend leuk gehad! Vind je het dan nog niet genoeg, zou ik zeggen: tijd voor een hobby! 

En voel je vrij om deze lijst aan te vullen met unieke en liefst onbekende uitstapjes 🙂

Photocredits Pixabay

2 thoughts on “33 Uitstapjes voor het hele Gezin

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.