Onderweg op de Fiets | Fotoserie

ONDERWEG KOM JE HEEL WAT TEGEN


Wat hebben wij het hier getroffen in het Noorden van het land. Prachtig weer! Zelfs met fikse onweersbuien, een aantal blikseminslagen en vandaag behoorlijk veel mist, was het nog steeds intens genieten. Buitenshuis dan, want hier binnen is het niet vol te houden. Zelfs met de ramen en deuren wagenwijd open.

Dan is het ook geen enkel probleem om de fiets te pakken en binnen een paar dagen tijd meer dan zestig kilometer te fietsen. Hoop dat je geniet van de fotoserie van beide fietstochten. Het begint met de snikhete dag en eindigt met de mistige dag van vandaag.

onderweg

De molen

Deze molen zie ik onderweg zo vaak en het is behoorlijk frustrerend dat ik nog nooit de ingang heb gevonden. Geloof mij, ik heb er kilometers omheen gefietst. Hij is zo mooi! Vroeger hadden we hier in de omgeving nog veel meer molens staan en ik zou het ontzettend jammer vinden als deze helemaal uit het straatbeeld zouden verdwijnen.

onderweg1

Het Fryske Gea

Een van de vele ingangen van het Fryske Gea. Prachtig natuurgebied hier in Friesland. Vooral voor de vogelliefhebbers. Maar deze vind ik toch wel heel speciaal. Een droomhekje die ik later in mijn achtertuin wil hebben. Sprookjeselementen passen goed in onze huidige maatschappij, vind je niet?

onderweg3

Natuurgebied

Achter dat hekje, aan het einde van het paadje was een heuvel. Niet lang volgehouden in die schroeiende hitte van die dag, maar wel de moeite waard. Wat een heerlijk uitzicht. Helemaal achterin zie je de flatgebouwen van onze Culturele hoofdstad Leeuwarden. Cultuur genoeg hierboven…

Onderweg

onderweg6

Elfstedentocht

Zoals de bekende Elfstedentocht. Oké, deze wordt niet zo vaak meer geschaatst. Meer gefietst tegenwoordig, maar herinneringen genoeg hieraan en zelf de gelukkige geweest om dit feest drie keer te meegemaakt te hebben. Hier bij deze brug zie je allemaal foto’s van oude deelnemers en zo geplaatst, dat je op afstand schaatsers ziet. Staaltje kunst!

onderweg4

Dorpen nabij Leeuwarden

Zo vertederend. Langs de route die wij fietsten zie je regelmatig paarden en shetlanders met hun kroost. De route gaat langs de dorpen die vlak buiten Leeuwarden liggen, richting Oenkerk. Als je hier ooit eens heen gaat, pak dan gewoon de fiets. Dan zie je het meest.

onderweg19

Boterbloemen

Even uitrusten bij een andere ingang van het Fryske Gea. Een veld van duizenden boterbloemen en een kikkervijver met heel veel libellen.

onderweg17

onderweg18

Het was een prachtige dag en ook de kinderen genoten volop. Dan nu naar vandaag met mijn jongste zoon. Ja, wat kan ik zeggen, tieners hebben soms ook een eigen leven 😉

onderweg7

onderweg8

Verlaten boerderij

Begon gelijk goed. Dit boerderijtje stond helemaal verlaten en leeg. Alle ramen stuk, maar zo mooi om te zien. Je vraagt je af waarom niemand dit opknapt.. Dacht gelijk even het terrein op voor een foto. Tot er een auto het erf op kwam rijden. De bestuurder had blijkbaar dezelfde gedachten en wilde ook een foto maken met zijn mobiel. Hmmm… apart..

onderweg10

Toen maar besloten een stuk verderop even te gaan zitten (en koekjes happen). Heerlijk uitzicht met wat bewolking, mist en af en toe zon.

onderweg12

onderweg13

Onderweg uitrusten

Mijn zoon had liever een bankje gehad, maar ik ben daarin heel makkelijk. Pak je jas maar. Toen we weg gingen zag we tien meter verderop het bankje…Grappig moment als je net tien kilometer hebt lopen zoeken 🙂

onderweg11

onderweg14

Ongewone paden

Het leuke van deze fietstochten is dat je niet altijd weet waar je terecht komt. Moet je uiteraard niet de grote wegen aanhouden, maar neem eens een afslag die je anders nooit neemt. Vaak kom je op paadjes met joekels van stenen of over een stuk terrein van een boerderij waarachter het fietspad ineens weer verder loopt. Ontmoet je ook dorpsmensen en veel van hun zijn gezellige types om een babbeltje mee te maken.

onderweg20

onderweg21

Onderweg allerlei dieren

En soms kom je ook andere fietsers tegen die hetzelfde denken. Even stoppen bij deze lieve veulentjes. Klein spul is altijd leuk, konden ze maar zo blijven. Hoewel die panter in mijn huis, een kitten van tien weken, mij al een paar nachten wakker weet te houden. Misschien toch maar groot worden..

onderweg15

Of dit dan!! Theeschenkerij de Útspanning. Staat op mijn to-do-list…

onderweg22

Mam, ik wil nog wel even verder fietsen‘. Iets wat ik niet vaak hoor uit zijn mond. Prima, plakken we er nog tien kilometer aan vast.

onderweg24

onderweg25

Koeien spotten

Moet je die koe daarachter zien! Die zwarte koe daar mam, hoe groot is die?? Kunnen koeien zo groot worden??’  Beest stond vast op een heuvel, maar zijn enthousiasme was geweldig.

Onderweg

De mijne ook. Voorzichtig naar deze koe gelopen en hopende dat ik niet hoefde te rennen. Koeien kunnen namelijk heel nieuwsgierig zijn… en zij was dichter bij dan de camera laat merken!

onderweg23

Op weg naar het bosgebied. Die foto’s bespaar ik je, omdat ik ze de vorige keer al had gemaakt.

Onderweg

Uitrusten van het fietsen

Hoewel ik daar wel even flink ging uitrusten, want er was nog een lange weg te gaan…

Onderweg

Flink uitgerust….

Oké, overdrijven is ook een vak….

Tot de volgende keer!

2 thoughts on “Onderweg op de Fiets | Fotoserie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.