ER-OP-UIT!

Bloemen en Natuur in mijn Vizier | Fotoserie

Het leven is veel te kort om altijd gejaagd te zijn. Eropuit in de natuur is het gezondste wat je kan doen om bij te tanken. En nog leuk ook!

bloemen en natuur in mijn vizier

BLOEMEN EN NATUUR MEER DAN GOUD WAARD


In mijn beleving dan. Waarvan ik zou willen dat iedereen het zo zou voelen. Wat zou er dan veel vrede zijn op Aarde, meer dan nu. Als iedereen nou eens oprecht zou genieten van bloemen en natuur. Zichzelf daarin terug zou kunnen vinden.

Mijn vriendin knikte bevestigend toen ik haar vertelde dat ik zou willen dat iedereen weer back-to-basic zou gaan, terug naar het simpele leven met oprecht genieten van het kleine. Zij voelt het ook. Alhoewel simpel? Als je de structuur van een bloem bekijkt, of een close-up neemt van een insect, dan zie je dat het alles behalve simpel is. Alles is perfect gecreëerd. Schoonheid en liefde alom.

bloemen en natuur in mijn vizier

Toen mijn jongste zoon laatst op kamp was met de klas naar Ameland, heb ik een keer met haar alleen kunnen wandelen en de dag erna alleen met mijn oudste zoon. Hoewel ik de jongste eigenlijk niet kan missen, was het toch oprecht genieten. Een andere ervaring voor alle partijen. Andere gesprekken, andere interesses. En in alle rust foto’s kunnen maken en heb zelfs samen met de oudste een muisje in het veld geaaid.

bloemen en natuur in mijn vizier

bloemen en natuur in mijn vizier

Zo krijg ik nu gezinsondersteuning vanwege het autisme van mijn jongste zoon. Structuur staat voorop en daarbij ook mijn interesses. Het hoge woord kwam eruit. Natuur heb ik nodig om bij te tanken. Dat klopt! Ik word echt chagrijnig als ik een tijd niet in een bos, veld of park heb gelopen of gefietst.

bloemen en natuur in mijn vizier

bloemen en natuur in mijn vizier

Mijn oude oom begrijpt dit ook. Bloemen en bomen, hij weet er alles van. Mag dan ook graag in zijn tuin koekeloeren zoals hierboven. Mijn oudste zoon begrijpt het ook, maar dan in het zoeken van avontuur. De jongste heeft weer niet zoveel met wandelen, maar sinds kort wel met fietsen. Een tocht van 44 kilometer en hij had nergens last van. En mijn moeder, ja die heeft het ook… het werkt dus echt aanstekelijk!

bloemen en natuur in mijn vizier

bloemen en natuur in mijn vizier

Ik heb teveel mensen gezien met een zuur gezicht. Ze leken op het eerste gezicht alles mee te hebben. Geld, duur huis, grote auto en vier keer per jaar op vakantie. Maar doodongelukkig. Jagen, rennen, vliegen, draven. Alleen maar stress voor meer en meer. Ik bedank daarvoor! Liever niet. Het leven is veel te kort daarvoor.

bloemen en natuur in mijn vizier

bloemen en natuur in mijn vizier

Op mijn Instagram zei ik al over deze foto, dat het om dat ene bloemetje ging. Was ook zo. Hoe mooi de rest ook is, die ene daar valt op en geniet van het zonnetje. Uniek, net als wij (horen te) zijn. Onszelf kunnen zijn. Niet nummertje zoveel in de maatschappij. Toch?

bloemen en natuur in mijn vizier

bloemen en natuur in mijn vizier

Pak elk zonnestraaltje die je kan krijgen en sta er dan een moment erbij stil. Het leven is een aaneenschakeling van momenten. Alles is verandering, dus niks blijft hetzelfde. Eigenlijk zijn we allemaal momentenverzamelaars. De goede neem je mee, de slechte leer je van.

bloemen en natuur in mijn vizier

Bekijk de dingen eens vanuit een ander perspectief. Creatieve momenten hoeven geen doel te hebben, maar kunnen je wel verrassen. Geen inspiratie? Kijk dan hier voor een leuke hobby.

bloemen en natuur in mijn vizier

bloemen en natuur in mijn vizier

Hoewel ik ook wel eens klaag over de opkomende rimpels. Nou ja, ze zitten er echt al. Dan is het even een kwestie van het juiste licht opzoeken. Toch zou ik voor geen goud terug willen gaan in de tijd. Je verliest je jeugd, maar je krijgt er – als het goed is – vrede en balans voor terug. Beste compromis ooit.

bloemen en natuur in mijn vizier

bloemen en natuur in mijn vizier

bloemen en natuur in mijn vizier

Perfect bestaat niet en als het al zou bestaan, dan wil ik niet erover hoeven te stressen om dat te bereiken. Geef mij maar een lekkere picknick in de natuur, bloemen voor de camera, paar knuffels van mijn kinderen en twee blije huisdieren.

Ja, sinds kort hebben wij ook een kitten genaamd Panter. Hij mag nog niet naar buiten, althans niet verder dan het balkon en je ziet gewoon hoe het beestje opknapt als hij daar even mag zitten. Ik begrijp hem. Buiten is veel leuker.

bloemen en natuur in mijn vizier

bloemen en natuur in mijn vizier

bloemen en natuur in mijn vizier

Mijn zoon en ik gingen in de avond wandelen. De zon hing al wat lager. Wat krijg je dan mooie hemelse effecten om je heen. Sprookjesachtig. Dat vroeg natuurlijk om wat fotobewerking voor wat meer effect. Als je wil weten hoe dat werkt met een app, klik dan hier.

bloemen en natuur in mijn vizier

Nieuwsgierige honden komen op de foto. Maar wat waren het een schatten. Hun baasjes zaten in een camper te genieten, gewoon boho stijl. Vrije vogels die het ook hebben begrepen.

bloemen en natuur in mijn vizier

Ik bekeek de hond en hij bekeek anderen. Zo bekijkt iedereen elkaar. Niks mis mee, als we maar voor ogen houden dat ‘jezelf zijn’ nooit gaat lukken als je gaat vergelijken met anderen.

bloemen en natuur in mijn vizier

Het is prachtig weer en als ik de weerberichten mag geloven, dan blijft het ook nog even zo. Als je naar buiten kan en vooral als je dat anders nooit doet, gewoon doen! Alleen of met iemand anders doet er niet toe, maar gewoon doen. Wat voor veel natuurliefhebbers vanzelfsprekend is, blijkt voor een hele grote groep een ver-van-hun-bed-show. Dat is zonde, want de natuur is er voor iedereen en is hard nodig.

Nog meer foto’s bekijken? Fotoserie over bloemen.

2 comments

  1. Tekst en foto’s passen bij elkaar. En ja wij mensen blijven niet eeuwig ons lichaam behouden van toen we nog 18 waren. Maar zoals je schrijft het is ook mooi zo. Perfect ach niemand is het maar er ook niet naar streven dan geniet je van het leven iedere dag ieder moment. En dat laat je ook lezen in je tekst.

    Aum Shanthi

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.