bloemen en natuur in mijn vizier

Bloemen en Natuur in mijn Vizier | Fotoserie

bloemen en natuur in mijn vizier

BLOEMEN EN NATUUR MEER DAN GOUD WAARD


In mijn beleving dan. Waarvan ik zou willen dat iedereen het zo zou voelen. Wat zou er dan veel vrede zijn op Aarde, meer dan nu. Als iedereen nou eens oprecht zou genieten van bloemen en natuur. Zichzelf daarin terug zou kunnen vinden.

Mijn vriendin knikte bevestigend toen ik haar vertelde dat ik zou willen dat iedereen weer back-to-basic zou gaan, terug naar het simpele leven met oprecht genieten van het kleine. Zij voelt het ook. Alhoewel simpel? Als je de structuur van een bloem bekijkt, of een close-up neemt van een insect, dan zie je dat het alles behalve simpel is. Alles is perfect gecreëerd. Schoonheid en liefde alom.

bloemen en natuur in mijn vizier

Toen mijn jongste zoon laatst op kamp was met de klas naar Ameland, heb ik alleen met mijn vriendin gewandeld en de dag erna met mijn oudste zoon. Oprecht genieten en heb ik in alle rust foto’s kunnen maken. Zelfs met de oudste een muisje in het veld geaaid.

bloemen en natuur in mijn vizier

bloemen en natuur in mijn vizier

Natuurwandelingen heb ik echt nodig om bij te tanken.  Ik word echt chagrijnig als ik een tijd niet in een bos, veld of park heb gelopen of gefietst. Het perfecte medicijn tegen dagelijkse beslommeringen. 

bloemen en natuur in mijn vizier

bloemen en natuur in mijn vizier

Mijn oude oom begrijpt dit ook. Bloemen en bomen, hij weet er alles van. Mag dan ook graag in zijn tuin koekeloeren zoals hierboven. Mijn oudste zoon begrijpt het ook, maar dan in het zoeken van avontuur.

De jongste heeft weer niet zoveel met wandelen, maar sinds kort wel met fietsen. Een tocht van 44 kilometer en hij had nergens last van. En mijn moeder, ja die heeft het ook… het werkt dus echt aanstekelijk!

bloemen en natuur in mijn vizier

bloemen en natuur in mijn vizier

Ik heb veel mensen gezien met een zuur gezicht. Ze leken op het eerste gezicht alles mee te hebben. Geld, duur huis, grote auto en vier keer per jaar op vakantie. Maar doodongelukkig. Jagen, rennen, vliegen, draven. Alleen maar stress voor meer en meer. Ik bedank daarvoor! Liever niet. Het leven is veel te kort daarvoor.

bloemen en natuur in mijn vizier

bloemen en natuur in mijn vizier

Op mijn Instagram zei ik al over deze foto, dat het om dat ene bloemetje ging. Was ook zo. Hoe mooi de rest ook is, die ene daar valt op en geniet van het zonnetje. Uniek, net als wij (horen te) zijn. Onszelf kunnen zijn. Niet nummertje zoveel in de maatschappij. Toch?

bloemen en natuur in mijn vizier

bloemen en natuur in mijn vizier

Pak elk zonnestraaltje die je kan krijgen en sta er dan een moment erbij stil. Het leven is een aaneenschakeling van momenten. Alles is verandering, dus niks blijft hetzelfde. Eigenlijk zijn we allemaal momentenverzamelaars. De goede sluit je in je hart, de slechte, daar leer je van.

bloemen en natuur in mijn vizier

Situaties uit een ander perspectief bekijken. Creatieve momenten hoeven geen doel te hebben, maar kunnen je wel verrassen. Nog geen inspiratie? Kijk dan hier eens voor een idee, een leuke hobby.

bloemen en natuur in mijn vizier

bloemen en natuur in mijn vizier

Hoewel ik ook wel eens klaag, bijvoorbeeld over opkomende rimpels. Nou ja, ze zitten er echt al. Voor een foto is het dan even passen en meten, eigenlijk niet meer dan een kwestie van het juiste licht opzoeken. Toch zou ik voor geen goud terug willen gaan in de tijd. Je verliest je jeugd, maar je krijgt er – als het goed is – vrede en balans voor terug. Beste compromis ooit.

bloemen en natuur in mijn vizier

bloemen en natuur in mijn vizier

bloemen en natuur in mijn vizier

Perfect bestaat niet en als het al zou bestaan, dan wil ik niet erover hoeven te stressen om dat te bereiken. Geef mij maar een lekkere picknick in de natuur, bloemen voor de camera, paar knuffels van mijn kinderen en twee blije huisdieren.

bloemen en natuur in mijn vizier

bloemen en natuur in mijn vizier

bloemen en natuur in mijn vizier

Mijn zoon en ik gingen in de avond wandelen. De zon hing al redelijk laag. Wat krijg je dan mooie hemelse effecten. Sprookjesachtig. Dat vroeg natuurlijk om wat fotobewerking voor nog meer effect. Als je wil weten hoe dat werkt met een app, klik dan hier.

bloemen en natuur in mijn vizier

Nieuwsgierige honden in mijn vizier. Wat een schatten. Hun baasjes zaten verderop in een camper te genieten, gewoon boho stijl. 

bloemen en natuur in mijn vizier

Ik bekeek de hond en hij bekeek anderen. Zo bekijkt iedereen elkaar. Niks mis mee, als we maar voor ogen houden dat ‘jezelf zijn’ nooit gaat lukken als je gaat vergelijken met anderen.

bloemen en natuur in mijn vizier

Het is prachtig weer en als ik de weerberichten mag geloven, dan blijft het ook nog even zo. Als je naar buiten kan gaan en vooral wanneer je dat anders nooit doet, gewoon doen!

Alleen of met iemand anders doet er niet toe, maar gewoon doen. Wat voor veel natuurliefhebbers vanzelfsprekend is, blijkt voor een hele grote groep een ver-van-hun-bed-show. Dat is zonde, want de natuur is er voor iedereen!

Bekijk hier ook mijn Fotoserie over bloemen.

2 thoughts on “Bloemen en Natuur in mijn Vizier | Fotoserie

  1. shivatje

    Tekst en foto’s passen bij elkaar. En ja wij mensen blijven niet eeuwig ons lichaam behouden van toen we nog 18 waren. Maar zoals je schrijft het is ook mooi zo. Perfect ach niemand is het maar er ook niet naar streven dan geniet je van het leven iedere dag ieder moment. En dat laat je ook lezen in je tekst.

    Aum Shanthi

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.