Goedkope Dubbele Hamburger met Drie Verrukkelijke Sauzen

Goedkope Dubbele Hamburger met Drie soorten Saus

DUBBELE HAMBURGER VOOR EEN PRIKKIE


Als je beslist gezond en caloriearm wil eten, geloof mij, dan is dit recept niks voor jou! Zelf geloof ik in een gezonde balans en daar hoort ook zo nu en dan ongezond eten bij. Hoewel ik eerst wel de echte hamburgers uit het vak wilde kopen, hadden mijn jongens mij overgehaald de hamburgers uit de vriezer te halen. De allergoedkoopste vinden zij uiteraard weer het lekkerst en moet toegeven, was verrast met het resultaat.

Echt een recept kan je dit trouwens niet noemen. Te simpel. Perfect dus voor de warme dagen, wanneer je geen zin hebt om ook nog eens een uur boven hete pannen te hangen. Dus ik zal je vertellen wat ik heb gebruikt voor deze dubbele hamburger om een big smile te toveren op het gezicht van de kids. En misschien ook wel bij jou ๐Ÿ™‚

Goedkope Dubbele Hamburger met Drie soorten Saus

Je hebt nodig voor 6 dubbele hamburgers (3-6 pers.):

 • pak met 12 hamburgers uit de diepvries, eigen merk
 • 6 hamburgerbroodjes
 • halve komkommer
 • 2 grote tomaten
 • smeltkaas met Cheddar smaak
 • currysaus
 • mayonaise
 • sinaasappel chili dressing (nog over van vorig recept)
 • bakboter of olie
 • sesamzaad (optioneel)
 • prikkers (optioneel, momenteel bij de Wibra te koop of lekker makkelijk vanuit huis bij Bol.com)

 

Ideaal recept om kinderen mee te laten helpen in de keuken

Bak alle hamburgers lekker bruin in een pan. Houdt de hamburgers die als eerste klaar zijn even warm onder een deksel. Snijd ondertussen de komkommer in plakjes en evenzo de tomaten.

Doe dan de hamburgerbroodjes eventjes onder de grill voor een knapperige smaak en mooie kleur. Kijk uit dat ze niet verbranden.

Wanneer de hamburgers klaar zijn leg je over drie stuks een plak smeltkaas en daarbovenop de andere drie hamburgers. Doe ze even terug in de pan tot de kaas wat is gesmolten. Hoever je ze laat smelten mag je zelf bepalen.

Snijd de zes broodjes door de helft. Afhankelijk van je kinderen wat ze lusten, kan je de bodems van de broodjes royaal besmeren met de sinaasappeldressing of anders metย  mayonaise. Leg hierop de dubbele hamburgers met kaas. Doe daarna een flinke laag curry eroverheen en leg daarop een aantal schijven komkommer en tomaat. Daar bovenop weer flink wat mayonaise. Dan afmaken met het bovenste kapje van het broodje en een mooie vrolijke prikker erdoorheen steken.

Leg het op een bordje en bestrooi het eventueel met wat sesamzaad ter decoratie. Misschien met nog wat komkommerschijven erbij. En dat was het! Kijk uit: heel erg machtig. Je hoeft er echt niks bij te maken zoals patat, want de kans is groot dat je alles kan weggooien en dat zou weer zonde zijn. O ja, gebruik een slabbetje…. ๐Ÿ˜‰

Eet smakelijk!

Goedkope Dubbele Hamburger met Drie soorten Saus

Goedkope Dubbele Hamburger met Drie Verrukkelijke Sauzen

5 gedachtes over “Goedkope Dubbele Hamburger met Drie Verrukkelijke Sauzen

  1. Oww, dacht andersom ๐Ÿ™‚ Mijn oudste zoon lust ook absoluut geen kaas, behalve op tosti en pizza. Die heeft er ook heerlijk van genoten zonder.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s