Stop met Roken met Behulp van de E-Sigaret

Stop met Roken met Hulp van de E-Sigaret
Sponsored Post

Stoppen met roken

Wat een ellende en vertel mij wat! Als ex-roker, roker, part-time roker en oplossing zoekende, pfff… kan ik hierover zeker mijn zegje doen. Een verslaving is een drama en moet zeer zeker niet onderschat worden.

Het is niet langs mij heengegaan wat voor heksenjacht er momenteel gaande is in Nederland en misschien wel wereldwijd als het aankomt op roken. Hoewel ik mij in veel argumenten van niet-rokers kan vinden, heb ik ook weleens krommende tenen en denk ik…. zijn er nou echt geen ergere dingen in de wereld die we te bespreken hebben?

Maar dat is een discussie die ik nu niet aanga, want ik kom liever met een oplossing 😉

Ik zag mijn buurman al met zo’n gevalletje, maar had er nog niet eerder veel aandacht aan besteed. Zo’n elektronische sigaret. Ik had er wel wat over gehoord, dat het ook schadelijk zou zijn. Grappig dat je daar dan gelijk aandacht aan schenkt, maar niet aan het feit dat een sigaret honderden soorten gifstoffen bevat. Zo’n elektronische variant is in vergelijking 99,9% minder ongezond.

Maar wat is een E-sigaret nou eigenlijk, wat doet het?

Zoals gezegd, het is een elektronische sigaret. Hij wordt ook wel eens een vaporizer sigaret genoemd. Het is eigenlijk niks meer dan een apparaatje om het roken van tabak na te bootsen en de roker van nicotine te voorzien. Maar zonder de geur (of stank), teer en alle andere giftige stoffen. Geen gezeur meer op straat 🙂

En keuze in smaak is er!!

De smaak krijg je via een e liquid in de sigaret. Dit is een vloeibare nicotine oplossing met een smaakje dat door de sigaret wordt verdampt. De damp bestaat dan uit niks anders dan nicotine.

Het fijne is wanneer je niet van tabakssmaak houdt, dat je dan bijvoorbeeld voor een koffiesmaak kan gaan (uhm…big smile hier, als koffieverslaafde heb ik daar zeker oren naar). Dat dit mogelijk is, komt omdat er letterlijk tabak ontbreekt en nicotine eigenlijk smaakloos is. Hierdoor kan een fabrikant er alle kanten mee op en er creatief mee aan de slag gaan.

Kan het je helpen te stoppen met roken?

Er zijn meerdere mensen gestopt met roken hiermee, dus ja het kan! Echter zal je wel moeten afbouwen met de hoeveelheid nicotine. Als je net begint met een E-sigaret, dan wordt er eerst gekeken naar de hoeveelheid nicotine die je gewend bent om te roken en daar pas je de hoeveelheid op aan. Klinkt logisch dat dit naar beneden moet worden geschroefd, wanneer je van de verslaving af wil komen.

Dus ja, de verslaving kan er gemakkelijk mee opgelost worden. De gewoonte en de geestelijke verslaving, die uiteindelijk veel heftiger is, daar komt alsnog wilskracht bij kijken. Maar goed, er zijn meerdere wegen naar Rome toch? Als het ene niet werkt, waarom dan niet het andere proberen?

En voor de prijs hoeven we het ook niet te laten. In verhouding is het goedkoper dan gewoon roken en straks, als de belasting omhoog blijft gaan, nog veel meer. Daar ga ik wel vanuit. Ja, ik hoor je zeggen daar aan die andere kant van het scherm, gewoon stoppen met die troep! Klopt, maar voor degene die minder sterk in de schoenen staat dan jij, is dit een goed smakelijk alternatief.

Heb jij ervaring met E-sigaretten en de verschillende smaken? Hoor graag jouw mening.

 

Wanneer je op zoek bent naar meer informatie over dit onderwerp, kijk dan voor het aanbod bij eliquidmania.nl

Photocredit Pixabay

4 gedachtes over “Stop met Roken met Behulp van de E-Sigaret

  1. Ik ben oudejaarsavond 1999 gestopt met roken. Het eerste half jaar van 2000 heb ik wel alle pauzes bij mijn rokende collega’s doorgebracht.

    Daarvoor heb ik 30 jaar proberen te stoppen met roken.

    Rookvrije groet,

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s