Een Goed Matras maakt HET Verschil!

Sponsord post

Een matras is de basis voor kwaliteit in je leven

Wanneer je eraan toe bent om je interieur eens goed onder handen te nemen, de kwaliteit van je leven een beetje aangenamer te maken, dan denk je meestal niet aan het kopen van een goed matras. We denken vaak aan een comfortabele bank, trendy meubels of een designer keuken. Maar een matras, die verstopt zit onder de dekens en een redelijke kostenpost kan betekenen, is te vaak het ondergeschoven kindje in huis. Ik kan het weten!

Jaren geleden, begon het mij eindelijk te dagen dat ik niet goed sliep en dat het kwam door een oud akelig matras. Hoe erg het echt was, kwam ik pas achter toen ik een goed nieuw matras had aangeschaft. Het verschil was gigantisch groot. Niet alleen het gevoel, maar ook mijn lichamelijke toestand door de hele dag heen. Meer ontspannen, geen rugklachten en zelfs zin om te gaan slapen.

Oud matras is onhygiënisch

Jaren later, was ook dit matras een oudje. Ongemerkt kwamen er weer wat klachten terug. Maar zoals ik al zei, geven we andere uitgaven vaker voorrang. Totdat er een veer letterlijk door het matras kwam en ik mijzelf goed bezeerde. Het signaal dat je er al jaren te lang op hebt gelegen. En hoe vaak je je bed ook verschoont, hygiënisch is het ook niet meer te noemen. Dat gedeelte probeer ik vooral even te negeren. Je weet wel…beestjes.

Je zou denken dat ik toen mijn lesje wel had geleerd. Matrassen maken het verschil in je leven. Tot die pijnlijke prik uiteraard. Ook mijn tieners hadden eigenlijk al veel te lang op die van hun gelegen. Dus een paar weken geleden toch de stap gezet en gelijk drie tweepersoons matrassen aangeschaft. Ja, de jongens hebben mij overgehaald. Geluksvogels!

Maar wat hebben we tot nu toe lekker geslapen. Wij hebben nu pocketvering matrassen, net als mijn oude matras, alleen in plaats van een hard matras een medium gekozen. Voor mij had hij wel wat harder gemogen, maar het verschil voor de jongens is het verschil met een oud schuimmatras toch dramatisch. Ik voel mij zelfs een beetje schuldig. Ze zijn in de groei, daarom had dit veel eerder gemoeten.

Een goed matras is een goede investering

Net als een paar goede schoenen noodzakelijk zijn voor de groei, geldt dit ook voor een goed matras. Natuurlijk hoeft je kind niet een tweepersoons matras te hebben, er zijn gelukkig verschillende soorten op de markt. Matrassen 80×210 centimeter tot en met een matras 180×210 centimeter. Of de standaard maat die wij hebben van 140×200 centimeter. Afhankelijk van de grootte van je slaapkamer en van je lengte. Qua lengte hadden we voor de 210 centimeter kunnen gaan, maar de ruimte was hier in huis doorslaggevend.

Gezien de tijd waarin we zitten, zijn comfort en gezondheid belangrijker dan ooit. Dit jaar gaan wij niet op vakantie, maar knappen we in plaats daarvan het huis op. En ik vermoed dat wij niet de enigen zijn. Maar ik raad je aan, voordat je je slag gaat slaan met allerlei meubels en prullaria, om je matras eens goed onder de loep te nemen. Is je rug en een goede nachtrust een investering waard? En ja, als we het dan toch over beestjes hebben….. Vergrootglas erbij? 😉

5 gedachtes over “Een Goed Matras maakt HET Verschil!

 1. En dan soms nog kan het tegenslagen en dan zit je vast met een matras waar je niet goed op ligt. Ook het nadeel van een aankoop als je het bed deelt met twee personen. Daarom kan hier beter zijn een keuze te maken uit twee matrassen.
  En dure matras is niet altijd de juist koop. En ook moet men altijd kijken naar je eigen lichaam. Men blijft geen 20jaar meer en ook daar kan de keuze door gemaakt worden.

  Aum Shanthi

  Geliked door 1 persoon

 2. Een goede matras bevorderd heel wat.
  Het nadeel als men er een aankoop men kan het niet uittesten. Dus je moet snel eigenlijk een keuze maken. En dat kan soms nog wel eens tegenvallen.
  Normaal zou men om de 10jaar een nieuwe moeten aanschaffen. Maar wie doet dat? Juist omdat het ook een financieel plaatje kent.
  En nu de meeste ook vaak een topmatras kopen. Dit om een comfortabele nachtrust te kennen.

  Aum Shathi

  Geliked door 1 persoon

  1. Klopt. Ik denk dat je het beste naar je oude matras kan kijken. Wat beviel wel of niet. Misschien ook ervaringen met hotelbedden erbij nemen. Op basis daarvan een keuze te maken.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s